A szlovák szövetség elégedett a vb-sorsolással

 

A főtitkár szerint az ellenfeleket tisztelni kell, de a magyarok elleni mérkőzést lényegesen nagyobb önbizalommal kell kezdeniük. 2009 után ismét Magyarországgal játssza a vb első meccsét Szlovákia.

A Szlovák Jégkorong Szövetség (SZLH) új főtitkára, Robert Pukalovic elégedett a 2016-os oroszországi vb sorsolásával. Az sem zavarja, hogy a szlovák válogatott a magyarok ellen kezd: “A nyitómeccset mindenki a 2009-es svájci vb-vel köti majd össze, ahol legutóbb szintén  a csoportkörben játszottunk a magyarokkal. Az nem volt könnyű meccs. De én azt gondolom, hogy az már mögöttünk van. Inkább azt mondanám, hogy az ellenfeleket tisztelni kell, de ezt a mérkőzést lényegesen nagyobb önbizalommal kell kezdenünk.” A szlovák csapat a csoportkörben a magyarok után a franciákkal, a németekkel és a fehéroroszokkal találkozik, végül pedig a három legerősebb ellenfél jön: Kanada, Finnország, USA.

“Nemcsak a magyarok elleni, hanem a papíron gyengébb ellenfelek elleni többi meccs is jó ugródeszka lesz. A szurkolók ugyan kötelező győzelmekről fognak beszélni, de nem szabad leblokkolnunk, ezeket a meccseket saját játékerőnket tudatosítva kell lejátszanunk” ? mondta Pukalovic. Az idei vb-n a hasonló program a szlovákok számára nem vált be. Ott szintén a papíron gyengébb ellenfelekkel kezdtek, de értékes pontokat veszítettek, amit az erősebb ellenfelek ellen már nem tudtak behozni. Pukalovic viszont nem gondolja, hogy az ilyen sorsolás hátrányt jelent: “Nem mondanám. A vb-ken volt már ilyen sorsolásunk, de volt már fordított is, amikor az erős ellenfelek elleni kezdés után hatalmas problémáink voltak a gyengébbekkel is. Jövőre meglesz a fokozatosság, lehetőségünk lesz kipróbálni ezt-azt. Arra is számítunk majd, hogy az ellenfelek erősségével a mi csapatunk formája is javulni fog.”

Ami az új szövetségi kapitány személyét illeti, Pukalovic elmondta, hogy a szövetség elnökségének augusztus 18-i ülése után, az elnökség jóváhagyásával tervezik megnevezni a válogatott új GM-jét és szövetségi kapitányát. A szövetség vezetése közben cáfolta, hogy hivatalosan felkérték volna Zdeno Cígert a szövetségi kapitányi posztra. Hozzátették, hogy a prioritás továbbra is a megfelelő csapatvezető kiválasztása, aki aztán majd összeállítja a szakmai stábot, beleértve a szövetségi kapitányt is.

Pukalovic Nemecek SZLH

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum