A srácok elkapták a fonalat

   

A Horvátországot verő magyar inline-válogatott hétfő kora este az argentinokat legyőző Ausztráliával csap össze, a tét alighanem a csoportelsőség.

Fontos mérkőzés vár ránk hétfőn, hiszen egy újabb győzelemmel megnyílik az út a négyes csoport első helye felé, ami azért is nagyon fontos lépés, mert a kieséses szakaszt a legjobb pozícióból kezdhetnénk. A divízió 1-ben négy meccsel indult a vb, meglepetést csak az osztrákok plasztikba döngölése jelentett. A vb-újonc Bulgária csak 12 percig bírta a lépést az A csoportból visszaérkező Nagy-Britanniával. A mi águnkon Ausztrália ha nem is fölényesen, de magabiztosan győzte le a mindig agilis Argentínát.

Az A csoportban a csehek 0-3-ról fordítva győzték le a svédeket, az Egyesült Államok 7-3-ra Németországot, utóbbi csapatban két német állampolgárságú magyar fiatalember is görhokizik, Székesi Huba és Székesi Horka, előbbi 1+1-gyel zárta a nyitómeccset. A házigazda finnek kiütötték a vb-re tartalékosan érkező Szlovéniát, Kanada pedig a szlovákokkal bánt el.

“A mérkőzés elején látszott a srácokon, hogy izgulnak egy kicsit, ráadásul egy szerencsétlen gólt is kaptunk ? értékelt Hoffmann Attila szövetségi kapitány a horvátverést követően. ? Hátrányból indítottuk a mérkőzést, de a második negyedtől kezdve már folyamatosan domináltunk, fel tudtunk állni, majd meg is fordítottuk a mérkőzést, a támadás és a védekezés is összeállt. Hátul egyszer-kétszer kicsit idegesebben kezeltük a korongot, viszont fegyelmezettek voltunk: összesen három kiállításunk volt, ami teljesen elfogadható, és az emberelőnyöket is tudtuk értékesíteni. Ez volt az az eredmény, amire előzetesen számíthattunk. Innen fogjuk folytatni egy még jobb, még pörgősebb csapat ellen. Viszont ellenük már nem fognak beleférni azok a hibák, amiket ma vétettünk. Például nyolc olyan eladott korongunk volt, amiből támadást indított ellenfelünk, ami egy komolyabb ellenfél ellen rögtön körülbelül négygólos hátrányt jelenthet. Összességében a srácok elkapták a fonalat, gratulálok nekik a győzelemhez.”

A mérkőzés legjobbja a magyar kapus, Budai Krisztián lett: “Tudtam, hogy nehéz lesz, ahogy minden meccs ezen a világbajnokságon, de az a lényeg, hogy megvan a három pont. Jó volt a bemutatkozásunk a vébén, mind a csapatnak, mind nekem jól sikerült a meccs. Az első negyedben még nehezen lendültünk a játékba, de ez természetes, utána viszont megmutattuk, hogy jobb csapatunk van a horvát válogatottnál. Bízom a fiúkban, az ausztrálok ellen is ugyanúgy oda fogja tenni magát mindenki, ahogy ma is. A lényeg, hogy fegyelmezettek legyünk, és akkor nem lehet gond a mérkőzésen.”

Budai HUNCRO inline

Magyarország mérkőzései:

július 5., 14:00 Magyarország?Horvátország 5-1
július 6., 18:00 Magyarország?Ausztrália
július 7., 14:00 Magyarország?Argentína

A világbajnokság minden mérkőzése megtekinthető ide kattintva.

A 2015-ös tamperei inline vb magyar játékoskerete:

Kapusok: Budai Krisztián, Kiss Tamás

Mezőnyjátékosok: Peterdi Imre, Lencsés Tamás, Kiss Ákos, Feil Arnold, Dömötör Róbert, Revák Zoltán, Sándor Szilárd, Galló Vilmos, Mach Márton, Pál Zoltán, Fekecs Norbert, Bartalis Balázs, Rafaj Attila, Terbócs István

Vezetőedző: Hoffmann Attila
Másodedző-játékos: Peterdi Imre
Csapatvezető: Pap Gábor
Felszerelésmenedzser: Illés Sándor, Marczi Ádám
Orvos: dr. Fohl Bernadette
Gyúró: László Balázs

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum