Tiszta lappal szeretnénk a szezont kezdeni

   

Hogyan oldódhat meg a magyar és a román jégkorongszövetség közötti vita, mikor zárulhat le a MOL Liga 2015/16-os szezonjával kapcsolatos utolsó kérdés is, és hogyan működhet együtt a továbbiakban a liga és az MJSZ? Végh István, a liga alelnöke igyekezett válaszolni ezekre a kérdésekre is.

Mik a legfontosabb feladatok jelenleg?

Az elsődleges cél, hogy minél hamarabb minden rendben meglegyen a jövő évi MOL Liga lebonyolításához. Minél hamarabb legyen végleges az induló csapatok száma, a menetrend és a versenyszabályzat. Ezen kérdések többségéről információink szerint július 15-én dönt a szövetség elnöksége.

Hogyan látja a román elnök látogatása és interjúja után kialakult helyzetet?

A Mihai Covaliu által kezdeményezett tagfelvételről a liga tagjai véleményt nyilvánítottak, a csapatok álláspontja az, hogy a lejárt nevezési határidőt nem kívánják a román szövetség kérésének megfelelően két héttel meghosszabbítani. A ligatagok szándékai szerint maradna 9 csapatos a MOL Liga. A liga vezetése erről tájékoztatta az MJSZ-t, a román szövetség pedig közleményben tett észrevételt a kérdésben. A MOL Liga tagfelvételi kérdéseiben az MJSZ dönt, jelenleg várjuk, hogy miként cselekszik ebben az esetben, elfogadja-e a liga javaslatát, vagy más határozatot hoz. A liga májustól kezdve passzív szereplő az ügyben, most az MJSZ-nek kell a helyzetet feloldania az RJSZ-szel, viszont amíg ez nem történik meg, nem lesz végleges menetrend és versenyszabályzat.

Mit tesznek annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék a váratlan helyzeteket és egyértelmű döntési mechanizmusok mentén dolgozzon a liga?

Tárgyalunk arról, hogy egy teljes körű megállapodásban szabályozzuk a szövetség és a liga közötti viszonyt. Egy hónapon belül egy komplett tervezetet készítünk, amely pontosan meghatározza a hatásköröket, jogokat, feladatokat. Ha ezt a kétoldalú megállapodást megkötjük, onnantól kezdve annak megfelelően megy tovább az élet, mindenki számára világos lesz minden, tudható lesz, ki miért felelős és mit tehet. Jelenleg a csapatok tanulmányozzák a liga javaslatát, amelyet aztán az MJSZ elé terjesztünk. Az első megbeszélésre két héten belül sor kerül a tervek szerint. A szövetség már adott meg sarokpontokat, megnevezte azokat a kérdéseket, amelyekről a döntéseket mindenképpen magáénak szeretne tudni, azt hiszem, nem titok, hogy az egyik ilyen a tagfelvétel kérdése.

A MOL Liga érdeke, hogy a román szövetséggel kapcsolatos nyitott kérdések, továbbá a MOL Liga?MJSZ megállapodás minél hamarabb nyugvópontra jussanak, és világos, egyértelmű helyzet teremtődjön. Tiszta lappal szeretnénk a szezont kezdeni, a jelenlegi helyzet elvonja a figyelmet az érdemi feladatokról.

A ligavezetés milyen munkát szeretne végezni a következő időszakban?

Elsődleges feladatunknak azt tekintjük, hogy a liga kereskedelmi és marketing tevékenységén csavarjunk egyet, fejlődést szeretnénk elérni ezen a területen. Javítani kell a liga eladhatóságát. A szponzorációs, vagy csúnyábban fogalmazva, a pénzszerzési lehetőségeket jobban ki kéne használnunk. Vannak terveink, a hangsúlyt erre a területre szeretnénk helyezni. Ha itt sikereket tudunk elérni, akkor az elősegíti a liga nézőszám-emelkedését és javítja a csapatok jövedelemszerző képességét.

molliga

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS