Újranézethetik a kapus akadályozását és a lest is

   

Legalábbis ezt javasolja az NHL versenybizottsága. A hosszabbítás kérdésében azonban nem tudtak dűlőre jutni a 2015/16-os szabályváltozásokat előkészítő csapat tagjai.

Három kérdésről tárgyalt a versenybizottság: a challenge bővítésének lehetőségei, a bulik és a hosszabbítás. A javaslat szerint a meglévők mellett két további esetben kérhetik majd az edzők a gólok újranézését videón: ha kapusakadályozás vagy les lehetősége merül fel. Ezekben az esetekben edzői igény alapján a játékvezetőknek meg kell videózniuk a kérdéses szituációkat, azaz valójában a torontói War Roommal konzultálva felülbírálhatják az eredeti ítéletet.

NHL les

 

Az érvényben lévő szabályoknak megfelelően minderre abban az esetben van lehetőség, ha még nem használták ki az időkérést. Amennyiben jogos volt a challenge, megmarad az időkérés, ha azonban a játékvezetők jó döntést hoztak a jégen, elveszti a videózást kérő csapat az időkérés lehetőségét.

A buliknál a pálya középső harmadában nem változnak a szabályok, a vendégcsapat játékosának kell először letennie az ütőt. A kapuk előtti harmadokban azonban a javaslat szerint ezentúl minden esetben a védekező csapat játékosának kell ezt megtennie.

A versenybizottság tagjai ugyanakkor nem tudtak konszenzusra jutni a hosszabbítások rendszerének megváltoztatásában. Erről tovább folyik a vita, a hónap második felében várható újabb vita és döntés.

Ezeket a javaslatokat a játékosszakszervezetnek és a liga, általános menedzsereket tömörítő igazgatótanácsának jóvá kell hagynia, a pontos szövegezést is ekkor fogadják majd el.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS