Újabb ötlet a hosszabbításra

 

Mindkét csapat emberelőnyben mutathatná meg, mit tud.

A hosszabbítás örök problémája volt az NHL-nek és általában a jégkorongnak. Többször módosították, változtatták vagy éppen eltörölték. A második számú ligával, az AHL-lel erre a szezonra kidolgoztak egy új szisztémát, amivel többször is foglalkoztunk már, és amit egyelőre sikerrel alkalmaznak az AHL-ben. Most azonban újabb terv került napvilágra.

Az elképzelések szerint mindkét csapat 3-3 percet játszana előnyben, amelyik csapat több gólt szerez, értelemszerűen az lenne a győztes. Ha nincs döntés, akkor jöhetnek a büntetők. Nyilván az új szisztéma új taktikát kívánna meg az edzőktől és a játékosoktól. Eleve egy perccel hosszabb a fór, ami miatt a védekező csapatot nagyobb nyomás alá lehet helyezni. Aztán felvetődik a kérdés, hogy az egyaránt remekül védekező és a támadó játékosok közül jelen esetben melyiket helyezzék előtérbe az edzők. Mikor vetnék be Zdeno Chárát vagy Shea Webert a védőktől és mikor például Eric Staalt és Rick Nasht a csatároktól?

Már a gondolattal is érdekes eljátszani. Az azonban biztos, hogy a speciális csapatrészek még nagyobb hangsúlyt kapnának a csapatokon beül és biztosan felértékelődne a Selke-trófea díja is, amit minden évben a legjobban védekező csatár kap meg.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS