Újabb ötlet a hosszabbításra

 

Mindkét csapat emberelőnyben mutathatná meg, mit tud.

A hosszabbítás örök problémája volt az NHL-nek és általában a jégkorongnak. Többször módosították, változtatták vagy éppen eltörölték. A második számú ligával, az AHL-lel erre a szezonra kidolgoztak egy új szisztémát, amivel többször is foglalkoztunk már, és amit egyelőre sikerrel alkalmaznak az AHL-ben. Most azonban újabb terv került napvilágra.

Az elképzelések szerint mindkét csapat 3-3 percet játszana előnyben, amelyik csapat több gólt szerez, értelemszerűen az lenne a győztes. Ha nincs döntés, akkor jöhetnek a büntetők. Nyilván az új szisztéma új taktikát kívánna meg az edzőktől és a játékosoktól. Eleve egy perccel hosszabb a fór, ami miatt a védekező csapatot nagyobb nyomás alá lehet helyezni. Aztán felvetődik a kérdés, hogy az egyaránt remekül védekező és a támadó játékosok közül jelen esetben melyiket helyezzék előtérbe az edzők. Mikor vetnék be Zdeno Chárát vagy Shea Webert a védőktől és mikor például Eric Staalt és Rick Nasht a csatároktól?

Már a gondolattal is érdekes eljátszani. Az azonban biztos, hogy a speciális csapatrészek még nagyobb hangsúlyt kapnának a csapatokon beül és biztosan felértékelődne a Selke-trófea díja is, amit minden évben a legjobban védekező csatár kap meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum