Pound a kulcsmeccse előtt ment neki Backströmnek

   

A kanadai ügyvéd, a WADA korábbi elnöke az NHL rájátszásának hetedik meccse előtt vette elő a Capitals első számú centerének több, mint egyéves doppingügyét.

Már több, mint egy éve annak, hogy Svédország olimpiai ezüstöt szerzett, amelyet beárnyékolt Nicklas Backström doppingügye. Mint ismeretes, a kiváló centert a döntőt közvetlenül megelőzően vitték el az öltözőből. Dick Pound, a WADA, vagyis a nemzetközi antidopping ügynökség korábbi elnöke azonban valamiért úgy érezte, itt az ideje, hogy ő is elmondja a véleményét: ?Szeretnék hangot adni a Backström-üggyel kapcsolatos csalódottságomnak. Van egy sportolónk, aki elbukott egy doppingteszten, mégis olimpiai aranyéremmel a nyakában közlekedik. Azt hiszem, nagyon ügyetlenül kezeltük ezt az ügyet.?

backstrom

Pound a WADA elnökségi ülésén mondta el mindezt Montrealban. Nos, az üggyel kapcsolatban több dolog biztosnak látszik. Habár Backström feltehetően valóban doppingolt, az ügy számos részlete, különösen pedig a minta leadása és az eltiltás között eltelt idő hossza továbbra is homályos. Ez ügyben az érintett szereplőknek, így a NOB-nak és a WADA-nak legalább annyi elszámolni valója van, mint a játékosnak. Az is biztos, hogy valóban furcsa, hogy egy doppingvétségen ért játékos utólag mégis megkapja az érmét, erről azonban megint csak legkevésbé a játékos tehet. Az is teljesen bizonyos, Pound nem véletlenül a Rangers?Capitals párharc hetedik meccse előtt mondta el nagyon értékes, ám ezzel együtt semmilyen új elemet nem tartalmazó véleményét, ami által egy újabb sportszerűtlen elemmel sikerült gazdagítani ezt az egyébként sem dicsőséges történetet.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum