Todd McLellan a kanadai válogatott főedzője

   

Segítői Peter DeBoer, Bill Peters és Jay Woodcroft lesznek Csehországban.

Jim Nill, a nemrégiben kinevezett general manager, nem csak a játékoskeret összeállításával foglalatoskodik, de a szakmai stáb véglegesítése is nagy ütemben halad előre. Kedden megnevezték az edzői stábot, melyet a San Jose Sharks trénere vezet. A 47 éves McLellan hetedik éve a Sharks trénere, ez idő alatt háromszor lett divízióelső, 2008/09-ben pedig a President?s Trophy is az övék lett. Egy évvel korábban, a Detroit másodedzőjeként Stanley-kupát nyert, 2003-ban pedig az AHL Calder-kupáját is megnyerte a Houston Aeroszal. Peter DeBoer hét évet töltött az NHL-ben, a Florida Panthers és a New Jersey Devils vezetőedzőjeként. Három vébén is szerepelt másodedzőként.

Az edzői stáb legidősebb tagja az ötvenéves Bill Peters, aki korábban szintén a Detroit edzői stábjában dolgozott, első szezonját fejezte be a vezetőedzőként az NHL-ben, a Carolina Hurricanes élén. Jay Woodcroft 38 éves, Detroitból követte McLellant San Joséba, így neki is van Stanley-kupa győzelme.

Kanada május elsején kezd Lettország ellen, jelenleg 19 fős a keret, akik az NHL rájátszásában nem érdekelt játékosokból áll, de ahogy esnek ki a csapatok, úgy töltik fel fokozatosan a 25 fős keretet.

coach_mclellan

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS