A világ keleti végén, 3. rész

 

A pekingi divízió 1/B-s női világbajnokság szerdai szünnapján Medgyes László megírta harmadik keleti jegyzetét, ami a vasárnapi napról szól. Csütörtökön a házigazda Kína ellen lép jégre női válogatottunk.

“No, akkor valahol ott hagytam abba a rövid kis történetem dokumentálását, hogy utolsó napunkat töltöttük a regenerálódásunk helyéül szolgáló szállodában, majd vasárnap csomagoltunk, s bepakoltuk a jégpályán lévő sportfelszereléseket is egy kisbuszba, s nekiindultunk, hogy elfoglaljuk a világbajnokság alatt otthonunkként szolgáló létesítmény számunkra kijelölt helyiségét és a szállodai szobáinkat. Ami a létesítményt illeti, nem túl ideális ? az előző vb harmadik helyezettjének járó ? öltözőt kaptunk, de szerintem sikerült belőle a maximumot kihozni? Az más kérdés, hogy meleg víz a tusolókból egyelőre még nem folyik, de más intézkedtünk a probléma orvoslását illetően, hiszen ez a létesítmény a pekingi olimpiára készült, így még nem telt el olyan sok idő, ami indokolná, hogy ne legyen tusolásra alkalmas hőfokú vízáram, az erre a funkcióra létesített helyiségben?

Ami a szállásunkat illeti, azt hiszem biztosan kijelenthetem, hogy ilyen körülmények között még egyik világbajnokság alatt sem laktunk. A szobák tágasak, tökéletesen megfelelnek arra, hogy a rekreációs ciklus megfelelő módon kivitelezhető legyen. Én személy szerint még soha nem laktam ilyen körülmények között, pedig a hazai rendezésű U18-as világbajnokság igen magasra tette a mércét.

peking1

Az étkezéssel kapcsolatban talán annyi megjegyezni valóm van, hogy a “magyar”-ként tálalt ételek elkészítési módja legkevésbé sem hasonlít az általunk megszokotthoz, de mindenesetre szervezők és a szakácsok részéről megtisztelő, hogy szerepeltetnek ilyen ételeket is a választható fogások között?

Ami a jégpályát és a csarnokot illeti, mindaz jellemző rá, ami általában a multifunkciós csarnokokra ? vagyis magas hőmérséklet, viszonylag puha és lassú jég ?, így a körülményeket még szoknunk kell, tekintettel arra, hogy a világbajnokság során 3 mérkőzést is elsőként játszunk? Azt hiszem rajtunk kívül csak a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ? remélem jól írtam a nevét ? részesült ilyen “megtiszteltetésben”. A délutáni jég ugyanis különösen puha, így ezt külön meg kell szoknunk. Annyi előnyünk azonban van, hogy a napi ritmusunk már zsigerből fog jönni a harmadik napon.

A “beköltözési vagy érkezési” napon volt egy átmozgató edzésünk, ahol a fent részletezett körülményeket megtapasztalhattuk, majd egy választékában bőséges, vacsorát követően térhettünk nyugovóra. Holnap már mérkőzés nap vár ránk, ahol az a KNDK lesz az ellenfelünk, akit Lettországban magabiztosan bár, de nehéz mérkőzésen legyőztünk. Remélem ez holnap sem lesz másként? Szép estét Peking, jó délutánt Budapest. Holnaptól már élesben muzsikálunk!”

Azóta már tudjuk, Magyarország 5-1-re nyert a hétfői nyitómérkőzésen, majd kedden 2-1-re legyőzte Olaszországot. Csütörtökön 13.30-tól a házigazda, legutóbbi vb-n ezüstérmes Kína ellen játszunk, amelytől 2014-ben 3-1-es vereséget szenvedtünk. A kínaiak a saját vb-jüket egy Hollandia elleni büntetőkkel elszenvedett vereséggel kezdték, majd legyőzték Észak-Koreát.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum