Egy csapat küzd a művészek gyülekezetével

 

Jerry Andersson, a Brassó vezetőedzője úgy értékeli, igazságos szezonunk van a MOL Ligában, a két legjobb játssza a döntőt. Szilassy Zoltán után a svéd tréner is kielemezte az esélyeket és megnevezte a favoritját.

“Elöljáróban el kell mondanom, hogy véleményem szerint a szezon két legjobb csapata került a fináléba ? mondta Jerry Andersson, aki Brassóba érkezése előtt 30 éig szolgálta a Troja-Ljugbyt, ahol évekig Bartalis István edzője volt. ? Igazságos szezonunk van, hiszen az a két csapat játszhat a címért, amelyik a legtöbbet tette érte. A Miskolc megnyerte az alapszakaszt és ez önmagáért beszél. Az Érsekújvár úgy lett harmadik, hogy közben folyamatosan játszott egy másik bajnokságban is. Számomra jelenleg ez a két klub a liga legjobbja.

Mindkét társaságnak vannak rá jellemző erősségei. A Miskolcról az első szó, ami eszembe jut, a csapat. Nincs még egy hozzájuk mérhető tudatossággal és egységesen játszó csapat a ligában. Olyanok, mint egy óramű. Mindenki tökéletesen tisztában van a helyével és a szerepével, mindenki olyan feladatokat kap, amelyeket képes tökéletesen ellátni. Minden apró csavar, fogaskerék a helyén van és pontosan kapcsolódik egymáshoz. Mindezek mellett a játékosok nem csak szürke eminenciások, hanem több nagyszerű egyéniség is van közöttük

Copyright ? Zoltán Tamási

Fotó: Tamási Zoltán

Az Érsekújvár ezzel szemben inkább művészek gyülekezete. Véleményem szerint képzettség, technikai tudás tekintetében nincs náluk jobb együttes. Ha a Miskolc erőssége a csapatmunka, akkor az Érsekújváré az egyéni képességeken alapuló improvizációs lehetőség. Tőlük mindig lehet várni valami váratlant, és ez óriási támadópotenciált jelent számukra.

A miskolciak játékának másik fontos ismérve az, hogy kirobbanó erőben vannak. A meccs elején elindul a gépezet, és a meccs végéig nyom, hajt, zakatol. Aztán egyszer csak megtöri az ellenfelet, elsöpri az ellenállást. A gépezetként működő csapatban vannak remek játékosok is. A védelemben Boyle és Dudas nagyon erős, elöl pedig Dansereau rendkívül ponterős. Nekem nagyon tetszett Cohen játéka is, ő talán kevésbé feltűnően és csillogóan játszik, de nagyon eredményesen. Húzóember a csapatemberek között.

Érsekújváron számos nagyszerű játékos van. Ahogy mondtam is, sokan képesek meccseket eldönteni közülük, ugyanakkor azt érzem, sebezhetőbb a csapatuk, mint a Miskolcé. Nem érezni bennük azt az elképesztő energiát, mint az ellenfelükben.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a bajnokságban ? az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve ? rendszeresen méltó ellenfelei tudtunk lenni a döntősöknek. A Miskolc elleni elődöntőt ugyan 4-0-a elvesztettük, de úgy érzem, nem kevés nehéz pillanatot okoztunk nekik, nem is beszélve az első mérkőzésről, ahol igazán közel álltunk a győzelemhez.

Nagyon fontos lesz a döntőben, hogy mennyire lesznek fegyelmezettek a csapatok, és a szokásoknak megfelelően sokat számít majd az is, hogy a kapusok milyen teljesítményt nyújtanak. Nagyon érdekes meccsekre és szoros csatára számítok, de nagyon meglepődnék, ha a végén nem Miskolcra kerülne a kupa.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum