Itt tart a krakkói vb-jegyértékesítés

   

Ez a cikk igyekszik egybegyűjteni a krakkói vb-vel kapcsolatos tudnivalókat a szurkolók számára. Folyamatosan frissítünk, a kommentek között is hasznos infókat találnak.

Update (2015. 04. 14.): Krakkói kisokos

Update: (2015. 03. 24.): Megnyitották a krakkói magyar szektort. A magyar táborba is kaphatók meccsjegyek. Bevezették a napijegyeket a szervezők.

Update (2015. 03. 02.): Az Ibusz arról tájékoztatta a Jégkorongblogot, hogy a lengyel jegyértékesítő céggel megrekedtek a tárgyalások. Még megpróbálnak kapcsolatba lépni és megállapodni velük, de erre most kisebb az esély, mint korábban volt.

Február 13-án elkezdődött a krakkói divízió 1/A csoportos világbajnokság jegyértékesítése. Sokan fordulnak hozzánk tanácsért, ötletért. Sajnos kivételesen abban a helyzetben vagyunk, hogy nem tudunk segíteni, legfeljebb összefoglalni. Alaposan elszúrták a rendszert, az árak viszont nagyon magasak.

A jegyárak és a bérletek díjszabása borsos. Jelen pillanatban háromféle konstrukcióban vásárolhatnak belépőt a hokibarátok. Kapható mind a 15 meccsre külön-külön jegy, létezik 15 mérkőzéses tornabérlet ? ez 6 meccsjegy árába kerül ? és 5 mérkőzéses bérlet a magyar szurkolók számára az A3 és az A4 szektorba, amelyet ráadásul a szövetség kérésére blokkolt számunkra a lengyel szervező, 800 fő erejéig.

krakko jegytukor

Az árakkal és a rendszerrel több probléma van.

A krakkói aréna nagyjából 15 ezer férőhelyes. A felső karéj elég magasan van, onnan a kilátás kevésbé komfortos azok szerint, akik már jártak a létesítményben. Oldalt és a kapu mögött is van néhány méter a jégpálya és a lelátó között, ez az alsó soroknak nem kedvez. A vb legolcsóbb jegyei a felső karéj kapu mögötti részére szólnak (a jegytükörben sárga színnel jelölve). Itt 40 zloty a meccsjegyár, ami 3000 forintnak felel meg. Mint írtuk, a 15 mérkőzéses bérlet már két teljes napnál, azaz 6 meccsnél megéri az árát, hiszen 240 zlotyba (18 ezer forint) kerül. De ez csak azoknak éri meg, akik a magyar meccsen kívül még legalább 2 mérkőzésre kíváncsiak a vb-n. A felső szint középső részére (kék) 60 zloty (4500 forint) a jegy, innen már jobb a kilátás, bár vannak részek, ahol az előző sorban ülők vagy az építmény némileg zavarja a kilátást. Igazából ezeket a problémákat a Papp László Budapest Sportarénában megszokhattuk, annál nem fokozottabb a krakkói helyzet.

Az alsó szint (piros) az érdekesebb talán. A magyar tábort is ide tervezték a szervezők, az A3, A4, A5 szektorokba (zöld). Itt a kapu mögött és a védekező harmadoknál a hosszú oldalon, 80 zloty az árfekvés meccsenként, a pálya középső harmadánál pedig 120. Ez nem kevés, sőt sok, 6000 és 9000 forintnak megfelelő összeg. A teljes vb-re szóló bérlet 480, illetve 720 zlotyba kerül, ez 75-tel szorozva tetemes összeg.

krakko kapu mogott

Ugyanez nem vonatkozik a magyar tábor részére elkülönített két szerktorra. Jelen pillanatban ide csak 5 meccses bérletet lehet vásárolni, amely Magyarország 5 vb-meccsére szól. Ez 400 zlotyba kerül, azaz 30 ezer forintba. A rendszer hiányossága, hogy ebbe a két szektorba nem enged fullos vb-bérletet venni, azaz 15 meccsest. Márpedig az csak 80 zlotyval lenne drágább, mint az 5 meccses magyar bérlet, tehát 480 zlotyba kerülne. Ez problémás azoknak a magyar szurkolóknak, akik a többi mérkőzésre is kíváncsiak, hiszen csak egy mérkőzésnek az árával lenne drágább. Talán ennek is köszönhető, hogy a magyar bérletből még alig néhány darabot értékesítettek. Ezzel szemben a két szomszédos szektorba szépen fogynak a jegyek, a lengyel?magyar meccsre már nem kapható jegy az A2-es szektorba és már csal alig néhány darab az A6-osba.

Ez annak is köszönhető, hogy nincsenek kevesen azok, akik a magas jegyárak miatt úgy döntöttek, inkább a 40 zlotys helyre vesznek jegyet, és bíznak abban, hogy az első négy meccsünkön a kongó arénában a rendezők lehetővé teszik, hogy egy helyen szurkoljanak a magyarok, függetlenül attól, hogy hová szól a belépőjük. Ez egy lehetőséges forgatókönyv, de nincs rá garancia, az elmúlt években több példa volt arra, hogy nem engedtek átjárást a biztonsági őrök. Az így gondolkodó közül nem kevesen külön kezelik a lengyel?magyar rangadót, azon szeretnének a táborban állni, emiatt arra a találkozóra 80 zlotys jegyet vettek, a tábor melletti szektorokba. Szintén az értékesítés anomáliája, hogy minden szektorba kaphatók jegyek és bérletek is, ezt úgy oldották meg, hogy minden páros sor jegyes, minden páratlan bérletes. Ennek köszönhető, hogy például az A6-osba már alig van jegy, de bérletet még nemigen adtak el oda, így máris sikerült egy félig üres szektort generálni.

Megfontolást tárgyát képezik azok a hírek, miszerint márciustól változhatnak az árak az első 2 hét értékesítési tapasztalatai miatt. Ha túl kevés belépőt értékesítenek, engedhetnek az árból, gondolkodnak így jó néhányan. Ezt sem tudjuk most megmondani, mindenesetre ez a pletyka a lengyel fórumokon is terjedt, ezért a szövetség és a jegyet értékesítő cég munkatársa igyekezett cáfolni, véleményük szerint ezt semmi nem indokolja, jól fogynak a jegyek. Ebben a tekintetben minket is pozitív példaként említettek, legalább 2000 magyar szurkolóval számolnak.

A magyar válogatott mérkőzései közül csak a zárónapon, a lengyelek ellen képzelhető el telt ház. Ugyanakkor fontos felhívni a figyelmet arra, hogy ez a mérkőzés az utolsó napon lesz, ráadásul egy szünnapot követően. Tehát még az is elképzelhető, hogy már nem lesz igazán tétje. Megállapítható tehát, hogy az elmúlt évekkel ellentétben a lengyel szervezők sajnos nem fogták vissza magukat a díjszabásnál, A csoportos árszintet találtak ki a divízió 1/A csoportos világbajnokságra. Hogy ennek a látogatottságra lesz-e hatása, ma még nem mondható meg, de ezek a jegyárak Lengyelországban is elégedetlenséget generáltak.

Az biztos, hogy gyermekek 5 éves korig ingyenesen látogathatják a mérkőzést, amennyiben a kísérőjük ölében ülnek.

Magyarországról több cég is igyekezett felvenni a kapcsolatot a lengyel szervezőkkel az elmúlt hónapokban, a legkitartóbb az IBUSZ volt, nekik hosszas várakozás után sikerült is. Jelen pillanatban annyi látszik biztosnak, hogy megkezdődtek az egyeztetések a lengyel jegyforgalmazóval, így jó esély van arra, hogy belátható időn belül, akár már a jövő héten idehaza forintért is elérhetőkké válnak a vb-belépők. Hogy milyen típusú jegyeket és bérleteket lehet majd Magyarországon megvásárolni, arról a szerződéskötést követően számolunk be.

Cikkünk folyamatosan frissül, a személyes tapasztalatokat a kommentekben olvashatják. Az eddigieket az előző cikkünkben találják meg.

krakko nezoter

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum