A Fehérvár a legjobb csapat otthonában kezdi a középszakaszt

   

Négy pontról indul a középszakasznak a Salzburg, és bár még el sem kezdődött a középszakasz, de máris a nyomában liheg a 3 pontos Linz. Így a többszörös EBEL-bajnok mindenképpen nyerni szeretne kedden este, amikor a Fehérvár látogat a Volksgartenbe.

Ezt leírni szerencsére sokkal könnyebb, mint a salzburgi játékosoknak megvalósítani. A Fehérvár a Salzburg nemszeretem-ellenfele lett az elmúlt években. Sok, salzburgi szempontból kellemetlen mérkőzés fűződik a Volánhoz. Ebben a szezonban 2-2 győzelem áll mindkét csapat neve mellett, ráadásul mind a Salzburg, mind a Fehérvár egyszer idegenben nyert. Aki azt gondolja, hogy az alapszakaszt fölényesen nyerő salzburgiak toronymagas favoritok a felsőházba utolsóként bejutó Fehérvár ellen, az tehát nagyot téved. A két csapat érzelmekkel mindig erősen átitatott küzdelme erősen kétesélyes. Mint azt a salzburgiak többször is jelezték, nem szeretnék kiadni az első helyet a kezükből a középszakasz végéig sem, ehhez pedig a számukra legegyszerűbb út, ha nyernek. Ugyanakkor a Fehérvár sem áll nagyon messze, mindössze csak egyetlen pontnyira attól, hogy a negyeddöntőt pályaelőnnyel kezdhesse, tehát az ellenérdekelt félnek is van miért a győzelemre hajtania. Ez a helyzet, a két motivált csapat presztízsmeccse pedig érdekes és izgalmas 60 percet ígér.

AVSRBS

A magyar csapat némileg fáradtabb lesz, nem csak az utazás miatt, hanem mert több játékosa edzett és játszott a válogatottban a nemzetközi szünetben. Jó hír, hogy a jelek szerint Orbán Attila is ott lesz a sorokban, a fején keletkezett és négy öltéssel összevarrt seb ellenére.

“Természetesen nagyon fontos lenne a jó start a középszakaszban – mondta a hivatalos előzetesben a Salzburg vezetőedzője, Dan Ratushny. – Tovább akarjuk erősíteni magunkat a következő 10 mérkőzés alatt, és fel szeretnénk készülni a kieséses szakaszra. Ezért aztán minden meccs számít.”

“A legutóbbi három Salzburg elleni mérkőzésünkön nagyon jól játszottunk – nyilatkozta Rob Pallin, a Fehérvár mestere. – Megérdemeltük, hogy ezeken kétszer is győztesen hagyhattuk el a pályát. Ott kell folytatnunk, ahol a legutóbbi 5 mérkőzésünkön tartottunk és ahol a szünet előtt abbahagytuk. Elsősorban a védekezésünkre kell odafigyelnünk, és itt kell külön is megemlítenem Brett Sterlinget, akin mindig rajta kell tartanunk a szemünket.”

A salzburgi személyzeti hírek közé tartozik, hogy a tervek szerint visszatérhet a jégre a december 7-i sérülése után csak mostanra felépült Brian Fahey, ugyanakkor Manuel Latusa megbetegedett, rá minden bizonnyal nem számíthat Ratushny edző. A fehérvári tábor a válogatott hetet követően elsősorban Orbán Attila állapotáért aggódhatott, ám ahogy írtuk, a fiatal védő szerencsére el tud utazni a csapattal a Torunban kapott iszonyatosan nagy ütközés és a négy öltéssel összevarrt sebe ellenére is.

A mérkőzésről élő online rádióközvetítést hallgathatnak az onlinehockey.hu-nak köszönhetően.

Salzburg–Fehérvár 7-3

   

A némileg tartalékos és fáradt magyar EBEL-csapat helyenként jól játszott, és az utolsó tíz percig dicséretesen tartotta magát a ligaelső otthonában a középszakasz első meccsén.

Rajna, Tokaji, Reiter, Sikorcin és Vincze nélkül utazott Salzburgba a Fehérvár, soraiban így is 10 olyan játékossal, aki hétfőn árt haza a válogatott toruni tornájáról. Így nem meglepő, hogy a Red Bull a végére bedarálta a magyar EBEL-csapatot. Ez a meccs alighanem a múlt heti szünet utáni összerázódás és rehabilitáció jegyében telt, ha így van, ez egy logikusnak látszó döntés.

Az első harmadot nagyon megnyomta a hazai csapat, valamikor a 10. perc táján jegyezték fel az első vendéglövést. Sima 2-0 volt az állás, de a hajrában Banham révén szépítettünk. Engstrand kapusnak rengeteg dolga volt, ezért is hatalmas pozitívum, hogy a szünet után egyből egyenlített Rob Pallin csapata. Az első sorban most fordított volt a leosztás, Sarauer értékesítette Banham passzát. Az előbbinél Kóger, majd Szirányi jegyzett még egy pontot. Egy jó időszakunk következett, gól nélkül, a Salzburg viszont a 35. percben előnyből visszavette a vezetést. Sajnos a harmad vége ezúttal az övék volt, így 4-2 állt a táblán 40 perc után.

De a Fehérvár nem adta fel, a harmadik találatot is az első sor lőtte, ezúttal onnan a harmadik csatár is betalált, Kóger Dániel első EBEL-csapata otthonában volt eredményes. Ezt követően 5 perc alatt lőtt 2 góllal lezárta a meccset a Red Bull, majd még egyet lőtt a végén, így 7-3-ra nyert. A mérkőzés hangulatára jellemző, hogy mindössze két kiállítást osztottak ki a játékvezetők, akik egy hazai szabálytalanságot sem láttak.

A felsőház első körében nem jutott pont a Volánnak, de nem baj, a legnehezebb túrán túl van a csapat, a következő meccsig egy kis felfrissülésre is jut idő az intenzív napok után.

Akik játszottak, azok sem voltak teljesen egészségesek, sem fittek

   

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár AV19): Sikorcin betegség miatt nem játszott, többeket pedig fáradság miatt pihentettem. Akik játszottak, azok sem voltak teljesen egészségesek, sem fittek, ennek ellenére pontokért utaztunk Salzburgba. Az említett okok miatt azonban nem tudtuk megismételni az elmúlt fordulókban nyújtott kiváló játékunkat. A Villach elleni meccsig sincs sok időnk pihenni, de próbálunk frissíteni, hogy pénteken már győztesen hagyhassuk el a jeget.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Salzburg): Ez a meccs jó kezdés volt számunkra a középszakasz első körében. Néha, mikor elveszítjük a ritmust, nehezen találjuk meg újra, de ma nem volt probléma. A csapatom 60 percen át jól játszott egy támadásban erős ellenfél ellen, főleg a kapu előtt voltunk nagyon agresszívek. Az ilyen győzelmek építik az önbizalmunkat, így kell majd folytatnunk a rájátszásban is.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 1910 néző. Játékvezetők: Kellner, Plattner, Rakovic.
Gracnar: 82,4% (Brückler)
K
Engstrand: 82,5% (Kornakker)
Heinrich', Trattnig, Sterling, Duncan, Hughes
1
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
Fahey, Milam, Rauchenwald, Brucker, Pöck
2
Varga, Ejdepalm, Kovács, Bartalis, Marino
Kutlák, Pallestrang, Raffl, Komarek, Kristler
3
Orbán, Boivin, Benk, Erdély, Sárpátki
Welser, Walter, Beach
4
Hetényi P., Németh, Magosi
Daniel Ratushny, Rob Davison
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:47 RBS Sterling Duncan Pallestrang
2-0 16:11 RBS Kristler Raffl Fahey
2-1 19:25 FHA Banham Sarauer Kóger
2-2 20:44 FHA Sarauer Banham Szirányi
3-2 34:04 RBS PP Duncan Welser Fahey
4-2 38:52 RBS Walter Heinrich' Sterling
4-3 43:22 FHA Kóger Banham Sarauer
5-3 44:19 RBS Kristler Komarek Raffl
6-3 48:13 RBS Pallestrang Raffl Komarek
7-3 56:42 RBS Welser Walter Beach
40 Kapura lövések száma 17
0 Kiállításpercek 4

A Salzburg–Fehérvár összefoglalója

   

Ide kattintva látható.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum