Magyarország?Kazahsztán 1-3

   

A magyar válogatott a meccs nagy részében teljesen egyenrangú ellenfele volt a feljutó kazah válogatottnak, azonban a rengeteg kiállítás megpecsételte a sorsunkat, a harmadik harmadra elfogyott ez erőnk.

Schmál Kristóf után Egyed Márk is kidőlt a sorból, így 18 mezőnyjátékossal folytattuk a világbajnokságot. Láday Tamás Erdély Csanád kapura törő akciója közben a sarokban szabálytalankodott, majd 10 másodperc múlva Garátot is könnyű kézzel kiállította a dán bíró, 1:50 kazah kettős előny. Nagyon jól védekeztünk, igazából csak a helyzet lehetőségéig jutottak a vendégek. Gyors, jó meccset játszottak a csapatok, szinte folyamatosan letámadta a másikat mindkét fél. Sajnos Rasmus Toppel nem szerette az 5 az 5 elleni szituációkat, de érzékenysége csak az egyik csapatot sújtotta. Galló Vilmos, majd Szaller Márk is a kiállítás sorsára jutott, és 9 másodperccel a harmad vége előtt jól pattant a kazahoknak a kiválóan védő Kornakkerről a korong, Mihailisz közelről behúzta a vezető találatot (0-1). A tornán először fordult elő, hogy a másik csapat szerezze az első gólt, ehhez a 8:0 perces kiállításarány nagy mértékben hozzájárult. A 4-ből megint csak 1 büntetés volt az, amelyet a védő harmadban szedtünk össze, nem sikerült megoldanunk tehát ezt a problémát. A rengeteg hátrány ellenére is több lövést eresztettünk meg és több nagy helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, de a harmad utolsó két-három percére nagyon elfáradtunk, ami nem volt jó előjel a folytatáshoz.

HUNKAZ U20

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Ennek ellenére jó kezdést produkáltunk, számos nagy helyzetet is kidolgoztunk. A második percben például Reisz ütött el a korong felett a kapu közvetlen közelében, pedig a kapu lényegében üres volt. A nyomás emberelőnyt hozott, amelynek során többször is nagyon közel álltunk a gólhoz, mígnem a 23. perc végén közelebb már nem állhattunk: Galló Vilmos passzolt Szabó Dánielhez, aki középről a kékről nagyon szép lövést eresztett meg kapásból, a korong hihetetlen erővel és pontossággal vágódott Volosenko lábai között a kapuba (1-1). A gól után nem sokkal ismét előnybe kerültünk, azonban roppant fegyelmezetlenül cseréltünk, így egy perc után 4-4 ellen folytatódott a játék, majd hátrány következett. Az egész meccsen kiváló formában játszó Garát Zsombor önfeláldozóan vetődött bele a korongba, góltól mentve meg csapatát. A harmad hátralévő részében is nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, összesen négy kiállítást szedtünk össze, többnyire elkerülhető helyzetekből, ennek fényében különösen bravúros teljesítmény, hogy a kapura lövéseket ismét mi nyertük, ezúttal 18-13-ra. Volt azért nehéz pillanat, nem is kevés, de az említett önfeláldozó védekezés meghozta gyümölcsét. A harmad végén aztán a semmiből támadt fel a magyar válogatott, kapujához szögezte a kazahokat, egy kis szerencse és higgadtság hiányzott a gólhoz. A harmad vége előtt egy másodperccel Gallót látták szabálytalannak a támadóharmadban, így a záró húsz perc is emberelőnnyel kezdődött.

Nagyon kemény nyomás alá helyezték kapunkat a harmad elején, és ebben az időszakban kivételesen egyenlő létszám mellett sem tudtunk kibontakozni, talán a sok kiállítás miatt egy kicsit már fáradt a csapat. Kornakker tartotta az egált, helyenként nagy bravúrokat bemutatva. Elöl Galló és Vincze került helyzetbe, de mindkettő lehetőség kimaradt. Utóbbi után a kazahok megkontráztak, aminek a vége kiállítás lett, így jöhetett a kilencedik kazah előny. Ráadásul ezúttal már nem is hibáztak a vendégek, a 48. percben Kinstler lopózott közelebb a kapuhoz a jobb oldalon, a csapattársak jól takartak és takarítottak, így Kornakker kiszolgáltatott helyzetben volt, ismét vezetett Kazahsztán (1-2). A harmad felénél Reisz Áron ütötte ki rossz helyen a korongot, az előnyben a kazah válogatott nagyon közel állt előnye növeléséhez, de sikerült megúszni kapott gól nélkül ezt a periódust. A harmad hátralévő részében az ellenfél már inkább csak egygólos előnyét őrizte, egy szólóra még így is futotta az erejükből, Kornakker védett ismét szenzációsan. Mi nem nagyon jutottunk helyzetig, miközben vészesen peregtek a másodpercek. Egyértelműen elfogyott az erő, a dán zebra nem segített meg minket egy kétes szituációban sem egy emberelőnnyel, pedig volt belőle néhány. Két és fél perccel a vége előtt Kornakker védett egy újabb kazah szólót, futottunk az eredmény után, mégis a kazahok lőttek többször. Egy perccel a vége előtt még időt kért Rich Chernomaz szövetségi kapitány, de az erejével teljesen elkészült magyar válogatott már nem tudott újítani. Sőt 17 másodperccel a vége előtt elengedtük Sesztakovot, aki az újra kiszolgáltatott helyzetbe hozott Kornakkernek meglőtte csapata harmadik gólját (1-3).

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum