A srácoknak meg kell tanulniuk, hogy miért vesztettünk

   

Túl agresszíven támadtunk, túl sokan voltunk a támadó harmadban, ezért tudott az ellenfél sorsdöntő kontrákat vezetni, mondta Rich Chernomaz az első vb-vereség után.

Rich Chernomaz (szövetségi edző, Magyarország): A kétgólos vezetésünk után egy emberelőnyben szabálytalankodtunk, így négy a négy elleni játékkal folytattuk. Itt azonban a franciák visszajöttek a meccsbe, és amint lejárt a kiállításuk, az emberelőnyt ki is használták. Ezután túl agresszíven támadtunk, túl sokan voltunk a támadó harmadban, ezáltal az ellenfél egy kettő az egy elleni szituációt tudott kialakítani, és gólt is lőtt belőle. Hamar visszaszereztük a vezetést, de jött az ő harmadik góljuk. Ezt védenie kellett volna a kapusunknak, mert éles szögből jött a lövés. A negyedik gól előtt pedig kipattant a korong a bedobópontig, mi nem feküdtünk bele a lövésbe, hogy blokkoljunk, és ez a különbség győzelem és vereség között. Megvoltak az esélyeink, de ma kétszer is kiállíttattuk magunkat emberelőnyben, amivel saját magunknak okoztunk problémát. A vébének azonban még nincs vége. Mi vagyunk a legfiatalabb csapat a tornán, a srácoknak meg kell tanulniuk, hogy miért vesztettünk ma este.

Lionel Charrier (szövetségi edző, Franciaország): A meccs elején az öltözőben maradtunk, el is ment az ellenfél két góllal. Mondtam nekik a szünetben, hogy ez nem lesz elég, és nem küzdünk eléggé, sokkal jobban kell akarni a győzelmet. Szerencsére sikerült felébrednünk, és elkezdtük azt a hokit játszani, amire képesek vagyunk, ezért fordítani tudtunk. Aranyéremért jöttünk erre a világbajnokságra, jó, hogy nyerni tudtunk és mindhárom pontot elhoztuk. Most kezdődött számunkra igazán ez a világbajnokság.

Garát Zsombor (hátvéd): Elég szép volt még az elején a kettő-nullás vezetés, de annak ellenére, hogy nem hátráltunk meg utána sem, ugyanúgy tepertünk tovább, szerintem a franciáknak nagy löketet adott, hogy fel tudtak állni onnan. Nagyon nagy motivációt adhatott ez nekik, talán ez vezetett a vereséghez. Természetesen nem jó most a hangulat az öltözőben, sok csapattársamnak sokadik vébéje ez már, vannak, akiknek ez volt az első vereségük világbajnokságon. Elég nehezen éljük meg, de abból kell erőt merítenünk, hogy az eredménytől függetlenül jól játszottunk. Tanulunk a hibáinkból, és holnapután új meccs jön, az aranyra pedig még mindig van esélyünk.

Erdély Csanád (csatár): Szerencsénk volt, úgy mentünk le mindkét harmadról a szünetre, hogy nincs hátrányunk. Megpróbáltunk nem kapni gólt, ami nem sikerült. Egy francia csapattól sosem szégyen kikapni, mindig is tudtuk, hogy nagyon jó az utánpótlásuk. Azért fájó ez a vereség, mert gyakorlatilag ott volt a meccs a kezünkben. 3-2-re kimenni az utolsó harmadban és onnan kikapni, azt nem engedhetjük meg magunknak. Most még dolgoznak az érzelmek bennem is, de ez néhány óra múlva elmúlik. Most lesz egy jó regenerációs napunk, és már Ukrajnára gondolunk, teljes erőbedobással odatesszük magunkat.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk