Fel is út, le is út

   

Előbb a címvédőt fogadja, majd a tabellautolsóhoz utazik a Fehérvár a hétvégi kettős EBEL-fordulóban. Egy szombati győzelemmel egy pontra kerülne a 2. helyezett mögé, egy vereséggel viszont a 8.-at is már csak  kettővel előzné meg.

Az előző idényben szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a későbbi bajnok a székesfehérvári csapatnak, idén azonban fordult eddig a kocka. Az eddig lejátszott két meccsen egyaránt a Fehérvár győzött, Bolzanóban büntetőkkel, Fehérváron viszont rendes játékidőben. Egyik meccs sem volt azonban egyszerű, hiszen végül mindkétszer egygólos győzelem született. Ugyanakkor elmondható, hogy a Bolzano azon kevés csapatok egyike, akit eddig sikerült 2-3 gólon tartani, ha ez így lesz szombaton is, akkor a Fehérvár minden bizonnyal megnyeri a harmadik velük játszott mérkőzést is. AVSHCB

A Fehérvár előnye jelenleg 2 pont a hetedik helyen álló Villachhal szemben és 4 az olaszok előtt, ám a karintiai csapat egy meccsel már a szombati csata két résztvevője előtt jár. A vasárnapi, ljubljanai szabadtéri csata előtt éppen jó bemelegítés lenne ismét négypontosra növelni az előnyt a legközelebbi üldöző előtt. Annál is inkább jó lenne folytatni az idei győzelmi sorozatot, hiszen vasárnap este a Bolzano Villachban lép fel, így a két legközelebbi üldöző egymást gyilkolhatja majd a felzárkózásért.

Három szép győzelem után egy utolsó harmadig nyílt meccsen vesztett a Fehérvár legutóbb a salzburgi Volksgartenben. A vereség ellenére sok biztató momentuma volt annak a mérkőzésnek is, a Fehérvár bebizonyította, hogy nem véletlenül tartozik stabilan a jobb hat csapat közé ebben a szezonban. Az előbb említettük már, hogy a Bolzano a legközelebbi üldözők közé tartozik, fontos lenne tehát megmutatni nekik, hol a helyük a mezőnyben. Ebben minden bizonnyal már a csapat segítségére lehet Christian Engstrand kapus is, bár erről a végső szót csak szombaton mondja ki a szakvezetés.

A Bolzano hármas győzelmi szériából érkezik Fehérvárra, utoljára épp Tokajiéktól kapott ki a dél-tiroli csapat. Bár mondhatnánk, hogy az Innsbruck és a Ljubljana hazai legyőzése elvárható egy olyan klubtól, amelyik a felső házba igyekszik, de figyelmeztetőnek ott a Vienna Capitals idegenbeli legyőzése is, ami olyan bravúr, amelyre a Fehérvár régóta nem volt képes.

“Ismét egy négypontos meccset játszunk a Bolzano ellen – mondta Rob Pallin, a Fehérvár edzője a hivatalos előzetesben. – Az eddigi két meccsünket nagyon kemény küzdelem jellemezte, és csak egy-egy gólos különbség a végén. Most is az a csapat nyer majd, aki kevesebbet hibázik. Mindkét csapat jó sorozatból érkezik. Hogy keveset hibázzunk, ahhoz nagy fegyelemre lesz szükségünk, és természetesen sosem lehet eléggé hangsúlyozni a speciális játékok fontosságát.”

Marco Insam, a Bolzano válogatott játékosa szerint: “A legfontosabb hétvégék egyik lesz ez a mostani. A Fehérvár közvetlen vetélytársunk a felsőházi tagságért folytatott csatában. Nagyon jó csapatuk van, szilárd játékot játszanak, és hazai jégen különösen erősek.”

A Fehérvárban visszatérhet Ladislav Sikorcin és Tokaji Viktor, viszont hiányozni fognak a juniorvébén szereplő csatárok, Erdély Csanád, Kocsis Ferenc és Vincze Péter. A Bolzanóban nem szerepelhet ezúttal Günther Hell, Matt Sisca, Roland Hofer és Paul Zanette.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Bolzano 4-3

   

A szokásos koreográfia szerint szoros meccset nyert a Fehérvár a címvédő Bolzano ellen, és ezzel továbbra is viszonylag megnyugtató előnye van az üldözőkkel szemben.

Nem kezdett túl jól a Fehérvár Engstrand bemutatkozó meccsén, az első komoly helyzet a magyar kapu előtt alakult ki, ahogy az első gól is a fehérvári kapuba esett. Egy magyar támadást kontrázott meg a Bolzano, a kapu előtt szerzett koronggal 3 az 1 ellen mehettek el a vendégek, a végén De Simeone lőtt Engstrand hálójába (0-1). 3 perccel és 1 másodperccel később érkezett a fehérvári válasz. Marino tette be a korongot a kapu elé, ahol Bartalis volt egyedül, és nem hibázott (1-1). Szinte rögtön érkezett a bolzanói válasz. Nem volt igazán veszélyes a helyzet, amikor a kék vonalnál álló Leehez került a korong. Ő rálőtte, Engstrand előtt egy vendég és egy hazai játékos is takart, akadálytalanul juthatott így a távoli, nem túl erős lövés a fehérvári hálóba (1-2). Sokat dolgozott a Volán az egyenlítésért, de nehezen akart összejönni. Nem volt már fél perc sem hátra a harmadból, amikor ismét Bartalis talált üres helyet a kapu előtt, és Kovács Csaba pontosan érkező passzát elhúzta Hübl előtt, majd fonákkal a hálóba húzta a korongot (2-2).

Jó iramban folytatódott a második harmadban a mérkőzés, viszont a védelmek is jól zártak, kevés lövés ment a kapukra. A hazaiaknál az új kapus, Christian Engstrand kezdte megtalálni az összhangot a védelemmel. Az események a 33. percben, Kóger kiállításával pörögtek fel még inkább. Onnantól veszélyesebbekké váltak a támadások mindkét oldalon. Aggasztó volt, hogy a fehérvári védelem többször is saját kapu előtt adta el a korongot, ezekből nagy helyzetek is alakultak ki, szerencsére sikerült megúszni ezeket.

avshcbSAE_6265

A harmadik harmad elején Keller ült ki két percre a büntetőpadra. Nem sikerült komoly helyzetet kialakítani az előnyből, de a jó 80 másodperc elteltével a Fehérvár is megkapta ugyanazt a sorstól, amit a Bolzano a második góljánál. Sarauer korcsolyázott be a harmadba a koronggal, a palánk mellől, a kék vonalat átlépve lövésre szánta el magát, és a korong Hübl mellett a kapuba vágódott (3-2). Nem voltunk boldogtalanok attól, hogy a remekül védő cseh kapus kicsit elnézte ezt a lövést. Nem telt el egy perc sem, amikor nagy kavarodás után ismét túljutott a korong a vendégek kapusán. Videózás következett, amelynek a végén nem adták meg a találatot, a korong ugyanis nem jutott át teljes terjedelmével a gólvonalon, mielőtt a védők kihúzták volna a kapu torkából. A harmad közepén Sikorcin kiállítása, majd Magosi és Varga Arnold sérülése korbácsolta fel az indulatokat, az 51. percben aztán óriási lehetőséghez jutott a Fehérvár, amikor Crawley és Nesbitt jutott egyszerre a kiállítás sorsára. Két teljes perc kettős előny következett. Döcögősen indult az előnyjáték, de aztán Wehrstől Sarauerhez jutott a korong, az ő lövése elment a kapu előtt. A túloldalon álló Banham így tiszta lövőhelyzethez jutott, nem sokat cifrázta, közelről bombázott a kapuba (4-2). A fennmaradó szimpla előnyben még Benk Andrásék alakítottak ki egy ígéretes helyzetet, de nem sikerült háromgólosra növelni az előnyt. Orbán kapott kiállítást magas botért, ezt egy távoli lövéssel sikerült kihasználniuk a vendégeknek. Engstrand előtt még beleértek a korongba, ez csapta be a svéd kapust, akinek a mamutjai között csorgott a hálóba a lövés. A végjátékban egy Szirányi-kiállítás jött még, de szerencsére Keller másodperceken belül kiállítatta magát, oda lett a bolzanói előny. Előbb Rob Pallin kért időt, majd a másik oldalon Mario Simioni. A vendégek edzője lehozta Hübl kapust is, de 6 az 5 ellen sem sikerült az egyenlítés. A Fehérvár rendkívül fontos meccset nyert meg, és visszaállította a 4 pontos előnyt az üldözőkkel szemben. Mivel a Znojmo kikapott, így a Volán pontszámban beérte a Grazot és a cseheket is, a harmadik Linztől is csak egyetlen pontnyira van.

Rob Pallin, vezetőedző, Fehérvár AV19: ”Az első két harmad játékával egyáltalán nem voltam elégedett. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a saját közönségünk előtt így lépjünk pályára. A szurkolóink átlendítettek minket a holtponton, az ő segítségükkel tudtunk ma nyerni. Az új kapusunk nagyon jó volt ebben az időszakban és a végén is voltak fontos védései. A győzelemnek nagyon örülök, hiszen ez a két pont néggyel is felér.”

Mario Simioni, vezetőedző, HC Bolzano: ”Sajnálom, hogy ezen a fontos találkozón nem sikerült pontot, vagy pontokat szereznünk. Nagyon sokat hibáztunk a támadóharmadban, ajtó-ablak helyzeteket puskáztunk el és őszintén szólva a játékvezetők ténykedésével sem voltam megelégedve. Ezek együttesen okozták a vesztünket.”

EBEL, 3379 néző. Játékvezetők: Hofer, Johnston, Kaspar.
Engstrand: 89,7% (Rajna)
K
Hübl: 87,5% (Cortese)
Ejdepalm, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Egger, Rodney, Insam, Cullen, Keller
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Kóger
2
Galvins, Oberdörfer, Nesbitt, Schofield, Gander
Szirányi, Wehrs, Kovács, Bartalis, Marino
3
Lee, McMonagle, Pance, Bernard, DeSimone
Reiter, Tokaji, Németh, Nemes, Magosi
4
Crowley, Frank, Zanette
Rob Pallin, Kiss Dávid
E
Mario Simioni
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:43 HCB DeSimone Pance Galvins
1-1 13:44 AVS Bartalis Marino Szirányi
1-2 15:10 HCB Lee Zanette Frank
2-2 19:38 AVS Bartalis Kovács Orbán
3-2 45:12 AVS PP Sarauer Boivin Banham
4-2 52:02 AVS PP2 Banham LoVecchio Boivin
4-3 54:07 HCB PP Rodney Cullen
32 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Bolzano képei

   

A teljes galériát itt érik el.

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

A Volán a szezonban harmadszor is legyőzte az EBEL-címvédőt. Ezekkel a találatokkal.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
október 19., csütörtök
U18 14:45 DHKMAC 2-3 BVÉGE
U18 16:00 PEFMIS 4-2VÉGE
U18 17:05 GEPVAS 0-15VÉGE
U20 17:20 ETOAVS 5-7VÉGE
U18 17:40 AVSSCC 6-0VÉGE
U18 18:00 ZEGUTE 1-5VÉGE
U18 19:00 SZDETO 0-12VÉGE
U20 19:00 UTEVAS 1-2VÉGE
október 20., péntek
KK 13:30 TXUMIS 0-5VÉGE
U20 16:50 SLLKMH 2-3VÉGE
KK 17:30 BRACZB 8-4VÉGE
EL 18:00 DABMAC 3-6VÉGE
EL 18:00 UTEVC2 4-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 2-3 HVÉGE
EL 18:30 TITFTC 1-2 BVÉGE
U20 20:00 HDJMAC 2-1VÉGE
október 21., szombat
U18 12:30 ZNOAVS 2-7VÉGE
U20 12:40 VSVKMH 5-0VÉGE
KK 13:30 MISCZB 4-1VÉGE
U20 14:45 G99DHK 1-3VÉGE
U20 15:50 SLLMAC 1-3VÉGE
EWHL 17:30 SKPKMH 0-4VÉGE
KK 17:30 BRATXU 4-1VÉGE
U18 18:00 ETOKMH 7-1VÉGE
U18 18:30 MACMIS 5-0VÉGE
U18 19:00 UTEVAS 3-2VÉGE
október 22., vasárnap
U20 09:40 VSVMAC 
U18 12:45 VSVKMH 
U20 12:50 HDJKMH 
EWHL 13:00 KMHNEH 
KK 13:30 CZBTXU 
KK 17:30 MISBRA 
EBEL 17:45 AVSEHL 
    • M4 SPORT
EL 17:50 VC2DAB 
EL 18:00 FTCMAC 
U20 18:00 VICVAS 
EL 18:30 UTETIT 
október 24., kedd
U18   AVSMAC 
október 25., szerda
MK 18:00 FTCTIT 
MK 18:40 VASMIS 
október 26., csütörtök
U18   MISVSV 
U18   PEFDHK 
U20   ZNOMAC 
EBEL 16:00 RBSAVS 
U18 17:30 SZDGEP 
U20 19:00 UTEAVS 
U20 19:25 KMHDHK 
október 27., péntek
U18 15:40 VASOKR 
U18 17:10 KMHVIC 
EL 17:50 VC2BRA 
EL 18:00 FTCUTE 
EL 18:30 TITMIS 
EL 19:00 MACSCC 
U18 19:10 UTEKAC 
EBEL 19:15 DECAVS 
október 28., szombat
U18 12:40 AVSZNO 
U18 13:10 KMHKAC 
U18 14:00 MACVIC 
U18 16:10 UTEOKR 
U18 16:40 VASOKW 
EWHL 19:00 BOZKMH 
október 29., vasárnap
U20   DHKVIC 
U20   OHCVAS 
U18 10:10 UTEOKW 
EWHL 11:30 BOZKMH 
U20 12:40 MACMIS 
U18 13:10 KMHOKR 
U18 13:40 VASVIC 
U20 15:20 UTEG99 
EL 17:00 DABVC2 
EL 18:00 FTCBRA 
EL 18:30 UTESCC 
EL 19:00 MACTIT 
   H I R D E T É S
Partnerünk