Fel is út, le is út

   

Előbb a címvédőt fogadja, majd a tabellautolsóhoz utazik a Fehérvár a hétvégi kettős EBEL-fordulóban. Egy szombati győzelemmel egy pontra kerülne a 2. helyezett mögé, egy vereséggel viszont a 8.-at is már csak  kettővel előzné meg.

Az előző idényben szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a későbbi bajnok a székesfehérvári csapatnak, idén azonban fordult eddig a kocka. Az eddig lejátszott két meccsen egyaránt a Fehérvár győzött, Bolzanóban büntetőkkel, Fehérváron viszont rendes játékidőben. Egyik meccs sem volt azonban egyszerű, hiszen végül mindkétszer egygólos győzelem született. Ugyanakkor elmondható, hogy a Bolzano azon kevés csapatok egyike, akit eddig sikerült 2-3 gólon tartani, ha ez így lesz szombaton is, akkor a Fehérvár minden bizonnyal megnyeri a harmadik velük játszott mérkőzést is. AVSHCB

A Fehérvár előnye jelenleg 2 pont a hetedik helyen álló Villachhal szemben és 4 az olaszok előtt, ám a karintiai csapat egy meccsel már a szombati csata két résztvevője előtt jár. A vasárnapi, ljubljanai szabadtéri csata előtt éppen jó bemelegítés lenne ismét négypontosra növelni az előnyt a legközelebbi üldöző előtt. Annál is inkább jó lenne folytatni az idei győzelmi sorozatot, hiszen vasárnap este a Bolzano Villachban lép fel, így a két legközelebbi üldöző egymást gyilkolhatja majd a felzárkózásért.

Három szép győzelem után egy utolsó harmadig nyílt meccsen vesztett a Fehérvár legutóbb a salzburgi Volksgartenben. A vereség ellenére sok biztató momentuma volt annak a mérkőzésnek is, a Fehérvár bebizonyította, hogy nem véletlenül tartozik stabilan a jobb hat csapat közé ebben a szezonban. Az előbb említettük már, hogy a Bolzano a legközelebbi üldözők közé tartozik, fontos lenne tehát megmutatni nekik, hol a helyük a mezőnyben. Ebben minden bizonnyal már a csapat segítségére lehet Christian Engstrand kapus is, bár erről a végső szót csak szombaton mondja ki a szakvezetés.

A Bolzano hármas győzelmi szériából érkezik Fehérvárra, utoljára épp Tokajiéktól kapott ki a dél-tiroli csapat. Bár mondhatnánk, hogy az Innsbruck és a Ljubljana hazai legyőzése elvárható egy olyan klubtól, amelyik a felső házba igyekszik, de figyelmeztetőnek ott a Vienna Capitals idegenbeli legyőzése is, ami olyan bravúr, amelyre a Fehérvár régóta nem volt képes.

“Ismét egy négypontos meccset játszunk a Bolzano ellen – mondta Rob Pallin, a Fehérvár edzője a hivatalos előzetesben. – Az eddigi két meccsünket nagyon kemény küzdelem jellemezte, és csak egy-egy gólos különbség a végén. Most is az a csapat nyer majd, aki kevesebbet hibázik. Mindkét csapat jó sorozatból érkezik. Hogy keveset hibázzunk, ahhoz nagy fegyelemre lesz szükségünk, és természetesen sosem lehet eléggé hangsúlyozni a speciális játékok fontosságát.”

Marco Insam, a Bolzano válogatott játékosa szerint: “A legfontosabb hétvégék egyik lesz ez a mostani. A Fehérvár közvetlen vetélytársunk a felsőházi tagságért folytatott csatában. Nagyon jó csapatuk van, szilárd játékot játszanak, és hazai jégen különösen erősek.”

A Fehérvárban visszatérhet Ladislav Sikorcin és Tokaji Viktor, viszont hiányozni fognak a juniorvébén szereplő csatárok, Erdély Csanád, Kocsis Ferenc és Vincze Péter. A Bolzanóban nem szerepelhet ezúttal Günther Hell, Matt Sisca, Roland Hofer és Paul Zanette.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Bolzano 4-3

   

A szokásos koreográfia szerint szoros meccset nyert a Fehérvár a címvédő Bolzano ellen, és ezzel továbbra is viszonylag megnyugtató előnye van az üldözőkkel szemben.

Nem kezdett túl jól a Fehérvár Engstrand bemutatkozó meccsén, az első komoly helyzet a magyar kapu előtt alakult ki, ahogy az első gól is a fehérvári kapuba esett. Egy magyar támadást kontrázott meg a Bolzano, a kapu előtt szerzett koronggal 3 az 1 ellen mehettek el a vendégek, a végén De Simeone lőtt Engstrand hálójába (0-1). 3 perccel és 1 másodperccel később érkezett a fehérvári válasz. Marino tette be a korongot a kapu elé, ahol Bartalis volt egyedül, és nem hibázott (1-1). Szinte rögtön érkezett a bolzanói válasz. Nem volt igazán veszélyes a helyzet, amikor a kék vonalnál álló Leehez került a korong. Ő rálőtte, Engstrand előtt egy vendég és egy hazai játékos is takart, akadálytalanul juthatott így a távoli, nem túl erős lövés a fehérvári hálóba (1-2). Sokat dolgozott a Volán az egyenlítésért, de nehezen akart összejönni. Nem volt már fél perc sem hátra a harmadból, amikor ismét Bartalis talált üres helyet a kapu előtt, és Kovács Csaba pontosan érkező passzát elhúzta Hübl előtt, majd fonákkal a hálóba húzta a korongot (2-2).

Jó iramban folytatódott a második harmadban a mérkőzés, viszont a védelmek is jól zártak, kevés lövés ment a kapukra. A hazaiaknál az új kapus, Christian Engstrand kezdte megtalálni az összhangot a védelemmel. Az események a 33. percben, Kóger kiállításával pörögtek fel még inkább. Onnantól veszélyesebbekké váltak a támadások mindkét oldalon. Aggasztó volt, hogy a fehérvári védelem többször is saját kapu előtt adta el a korongot, ezekből nagy helyzetek is alakultak ki, szerencsére sikerült megúszni ezeket.

avshcbSAE_6265

A harmadik harmad elején Keller ült ki két percre a büntetőpadra. Nem sikerült komoly helyzetet kialakítani az előnyből, de a jó 80 másodperc elteltével a Fehérvár is megkapta ugyanazt a sorstól, amit a Bolzano a második góljánál. Sarauer korcsolyázott be a harmadba a koronggal, a palánk mellől, a kék vonalat átlépve lövésre szánta el magát, és a korong Hübl mellett a kapuba vágódott (3-2). Nem voltunk boldogtalanok attól, hogy a remekül védő cseh kapus kicsit elnézte ezt a lövést. Nem telt el egy perc sem, amikor nagy kavarodás után ismét túljutott a korong a vendégek kapusán. Videózás következett, amelynek a végén nem adták meg a találatot, a korong ugyanis nem jutott át teljes terjedelmével a gólvonalon, mielőtt a védők kihúzták volna a kapu torkából. A harmad közepén Sikorcin kiállítása, majd Magosi és Varga Arnold sérülése korbácsolta fel az indulatokat, az 51. percben aztán óriási lehetőséghez jutott a Fehérvár, amikor Crawley és Nesbitt jutott egyszerre a kiállítás sorsára. Két teljes perc kettős előny következett. Döcögősen indult az előnyjáték, de aztán Wehrstől Sarauerhez jutott a korong, az ő lövése elment a kapu előtt. A túloldalon álló Banham így tiszta lövőhelyzethez jutott, nem sokat cifrázta, közelről bombázott a kapuba (4-2). A fennmaradó szimpla előnyben még Benk Andrásék alakítottak ki egy ígéretes helyzetet, de nem sikerült háromgólosra növelni az előnyt. Orbán kapott kiállítást magas botért, ezt egy távoli lövéssel sikerült kihasználniuk a vendégeknek. Engstrand előtt még beleértek a korongba, ez csapta be a svéd kapust, akinek a mamutjai között csorgott a hálóba a lövés. A végjátékban egy Szirányi-kiállítás jött még, de szerencsére Keller másodperceken belül kiállítatta magát, oda lett a bolzanói előny. Előbb Rob Pallin kért időt, majd a másik oldalon Mario Simioni. A vendégek edzője lehozta Hübl kapust is, de 6 az 5 ellen sem sikerült az egyenlítés. A Fehérvár rendkívül fontos meccset nyert meg, és visszaállította a 4 pontos előnyt az üldözőkkel szemben. Mivel a Znojmo kikapott, így a Volán pontszámban beérte a Grazot és a cseheket is, a harmadik Linztől is csak egyetlen pontnyira van.

Rob Pallin, vezetőedző, Fehérvár AV19: ”Az első két harmad játékával egyáltalán nem voltam elégedett. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a saját közönségünk előtt így lépjünk pályára. A szurkolóink átlendítettek minket a holtponton, az ő segítségükkel tudtunk ma nyerni. Az új kapusunk nagyon jó volt ebben az időszakban és a végén is voltak fontos védései. A győzelemnek nagyon örülök, hiszen ez a két pont néggyel is felér.”

Mario Simioni, vezetőedző, HC Bolzano: ”Sajnálom, hogy ezen a fontos találkozón nem sikerült pontot, vagy pontokat szereznünk. Nagyon sokat hibáztunk a támadóharmadban, ajtó-ablak helyzeteket puskáztunk el és őszintén szólva a játékvezetők ténykedésével sem voltam megelégedve. Ezek együttesen okozták a vesztünket.”

EBEL, 3379 néző. Játékvezetők: Hofer, Johnston, Kaspar.
Engstrand: 89,7% (Rajna)
K
Hübl: 87,5% (Cortese)
Ejdepalm, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Egger, Rodney, Insam, Cullen, Keller
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Kóger
2
Galvins, Oberdörfer, Nesbitt, Schofield, Gander
Szirányi, Wehrs, Kovács, Bartalis, Marino
3
Lee, McMonagle, Pance, Bernard, DeSimone
Reiter, Tokaji, Németh, Nemes, Magosi
4
Crowley, Frank, Zanette
Rob Pallin, Kiss Dávid
E
Mario Simioni
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:43 HCB DeSimone Pance Galvins
1-1 13:44 AVS Bartalis Marino Szirányi
1-2 15:10 HCB Lee Zanette Frank
2-2 19:38 AVS Bartalis Kovács Orbán
3-2 45:12 AVS PP Sarauer Boivin Banham
4-2 52:02 AVS PP2 Banham LoVecchio Boivin
4-3 54:07 HCB PP Rodney Cullen
32 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Bolzano képei

   

A teljes galériát itt érik el.

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

A Volán a szezonban harmadszor is legyőzte az EBEL-címvédőt. Ezekkel a találatokkal.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 19., péntek
ROM 17:30 BRAGAL 7-0VÉGE
ROM 17:30 STESCC 5-8VÉGE
január 20., szombat
EWHL 11:25 SAVKMH 3-2VÉGE
U18 11:30 GEPZEG 3-7VÉGE
U18 14:30 KMHMIS 4-5VÉGE
U18 16:15 KACAVS 5-2VÉGE
MK 17:15 MISUTE 4-0VÉGE
    • M4 SPORT
U20 17:15 RBSAVS 5-4VÉGE
ROM 17:30 BRAGAL 10-3VÉGE
ROM 17:30 SCCSST 15-0VÉGE
DEBL 17:45 MARGEP 2-5VÉGE
U18 18:15 UTEOKW 1-0VÉGE
U18 19:10 VASETO 5-6 HVÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-0VÉGE
U18 20:00 ZNOMAC 2-1 HVÉGE
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 0-24VÉGE
U20 14:15 ZNOAVS 3-6VÉGE
U18 14:20 MISOKW 4-5 HVÉGE
U18 14:30 RBSAVS 8-3VÉGE
U20 15:10 VASHCI 8-1VÉGE
U18 16:00 ETOVSV 2-4VÉGE
EBEL 17:30 DECAVS 3-2 HVÉGE
U20 18:00 RBSMAC 6-3VÉGE
U20 18:40 KMHUTE 3-1VÉGE
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 7-1VÉGE
EL 20:00 TITFTC 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
    • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
U20   PEFKMH 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U20 19:00 MISDHK 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   ZEGPEF 
U20 15:45 UTEOHC 
KHL 17:30 DMISBA 
    • SPORT 2
U20 17:40 VASG99 
U18 18:45 UTEVAS 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
január 27., szombat
DEBL   KMHGGV 
U18   AVSRBS 
U18   VSVETO 
U18   ZEGGEP 
U20   HDJMAC 
U20   VSVAVS 
U20 12:45 ETODHK 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 15:50 MACKAC 
EL 18:30 TITBRA 
U18 18:45 UTEMIS 
U18 19:40 VASEHL 
január 28., vasárnap
DEBL   GEPGGV 
U18   OHCMIS 
U20   HDJAVS 
U20   OHCDHK 
U20   VICVAS 
U20   VSVMAC 
U20 11:30 UTEKMH 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 13:20 MACRBS 
U18 15:20 UTEETO 
U18 16:35 KMHEHL 
EL 18:30 UTEDAB 
EL 19:50 VC2SCC 
január 29., hétfő
EL 18:00 FTCBRA 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
január 30., kedd
EL 18:30 TITSCC 
Partnerünk