Miről tárgyalhatott még az EBEL?

 

A hokis ügyekben általában jól értesült Kleine Zeitung szerint a hivatalos közleményekben kiadottakon kívül más témák is szóba kerültek az osztrák bázisú liga legutóbbi közgyűlésén.

Az EBEL a megszorítások korszakát éli. Az újság szerint lassan abszolút többségbe kerülnek azok a klubok, amelyeknek az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Ilyen körülmények között minden fillérre szükség van és minden további kiadás a működés biztonságát veszélyezteti. A költségcsökkentő tételek között szerepel az osztrák szövetségnek évről évre fizetendő díj, amely egyrészt a szövetség által a liga számára biztosított szolgáltatások ellenértékét fedezi, másrészt a bajnokság rendezési jogának megszerzéséért cserébe átadott jogdíj. Mivel az EBEL ebben a szezonban például átvette a statisztikák készítését, így a ligatagok előtt komolyan felmerült az ÖEHV számára kevés munkával elég szép összeget jelentő díj mérséklésének lehetősége.

Az EBEL ugyancsak spórolni szeretne a szolgálati utakon. Mostanság az a gyakorlat, hogy egy-egy meccsen akár három hivatalos EBEL-képviselő is jelen van saját autóval, saját útiköltséggel, de ezen a közeljövőben változtatni fognak, ésszerűsítik a küldéseket.

Az EBEL és az osztrák szövetség állítólag valamiféle megoldást fabrikál arra, hogy játékosok az EBEL és az INL között a jelenleginél könnyebben mozoghassanak. Ez azt jelentheti, hogy a fiatal osztrák játékosok ? 22 vagy 24 éven aluliakat érinthet ez ?, vagy az EBEL-ből kieső felnőtt játékosok az INL-ben játszó csapatokhoz, illetve onnan fel is kerülhessenek, különösebb akadály nélkül. A farmcsapatrendszer a világ sok országában létezik, és néhány osztrák klub is nézett már partner után a másodosztályban.

A lap szerint a sokat és sokszor bírált pontrendszer nem fog eltűnni, de változások várhatók benne. Ugyanis azokat a hazai játékosokat, akik rendszeresen játszanak a nemzeti válogatottban, magas pontértékkel büntette eddig a liga. Ebben várható némi módosulás, és ez a tényező a jövőben kisebb szerepet kaphat a pontértékek megállapítása során, magyarán szólva igyekeznek megakadályozni az utóbbi években elszaporodó gyakorlatot, miszerint a pontrendszer következményeként még az osztrák válogatott bő keretéhez tartozó játékosok EBEL-es pályafutása is ellehetetlenül. Ezt Peter Mennel, a liga elnöke is megerősítette a ligahonlapnak adott interjújában.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum