Már Bettman sem tagadja a Las Vegas-i bővítést

 

Attörés történt az NHL kommunikációjában a klubtulajdonosok hétfői igazgatótanácsi ülését követően. A lámpa sárgára váltott a nevadai város előtt.

Időről időre felmerül az NHL következő bővítési hulláma, a legesélyesebb a jelöltek között Seattle, Quebec City, Toronto mellett Las Vegast emlegették a pletykák. Az esélyek folyton változtak, egy valami képviselte az állandóságot: Gary Bettman elnök mindvégig tagadta, hogy közvetlenül napirenden lenne a bővítés. Nos, a hétfői tulajdonosi összejövetel után ez alaposan megváltozott, hiszen a ligaelnök maga jelentette be, hogy William Foley, egy esetleges Las Vegas-i csapat jövőbeni tulajdonosa engedélyt kapott a tulajdonosoktól arra, hogy felmérje a jövőbeni nevadai NHL-csapat iránti piac igényt és támogatási lehetőségeket.

Bettman természetesen azonnal hozzátette: “Nagyon kérek mindenkit, ne lásson ebbe bele többet annál, mint amiről valójában szó van. Az egyetlen célunk, hogy ebben az egyedi esetben megadjuk Foley úrnak az engedélyt, hogy a szezon során mérje fel a piac támogatását.”

Amint az sejthető volt, Bettman szavai azonnal megértő fülekre találtak, a Globe and Mail egyik szakírója alig néhány órával a bejelentés után már arról írt twitterén, hogy a pletykák szerint még az év vége előtt bejelenthetik az új NHL-csapatot. Ez nyilván odébb van még, hiszen bár csábító a gondolat, hogy az NHL legyen az első major liga, amely megveti a lábát a világ szórakoztatóipari fővárosában. Egyelőre erősen kétséges, hogy megvan-e ehhez az a stabil szurkolói háttér, amely hosszú távon is el tudna tartani ott egy NHL-es csapatot.

vegas

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum