Kiderül, mennyire jött rendbe a DAB

   

Kiss Ákos távozása óta először játszik hazai közönség előtt a MOL Liga-első. Galaniszék saját szurkolóik előtt bizonyíthatják, megtalálták-e a komfortzónájukból kifelé vezető utat.

Az UTE legutóbb kis híján büntetett Dunaújvárosban, most is pontszerzési reményekkel, egyúttal teher nélkül utazhat a DAB-hoz. A szurkolók készíthetik a macikat a Dobj egy macit! akcióhoz.

A MOL Liga idei szezonjának első pár köre után az volt az egyik legnagyobb kérdés a lilák számára, hogy a hazai bravúrok után mikor sikerül az idegenbeli teljesítményt is eggyel magasabb szinten stabilizálni. Nos, Szilassy Zoltán együttese az azóta eltelt időben sem lett a liga legrettegettebb vendégeinek egyike, de annyi elmondható, hogy a cél félig-meddig sikerült, hiszen 12 idegenbeli mérkőzésükből öt alkalommal szereztek pontot, a Brassó és a Fradi ellen pedig rendes játékidőben sikerült kivívni a győzelmet. Pénteken az a DAB következik, amely ellen időtlen idők óta nem sikerült nyerni, és bár a szurkolók az utóbbi időben mindenhova teljes joggal utazhatnak győzelmi reményekkel, különösebb teher nem nyomja a csapatot.

DABUTE3

Fotó: Mudra László (dabocler.hu)

Annál is kevésbé, mivel a DAB az utóbbi idők hullámvölgyének ellenére még mindig vezeti a tabellát. Ugyanakkor a nyilvánvalóan belső problémákkal küzdő csapat talán most a legsebezhetőbb. Bár egy meccset már játszottak Kiss Ákos távozása óta az Acélbikák, amelyen éppen a DAB-ban húsz évet lehúzó csatár új csapata ellen nyertek idegenben, még mindig kérdés, sikerült-e kimászni a hullámvölgyből és ha igen, akkor mennyire érték utol korábbi önmagukat. Magáról a krízisről Pavuk Attila nyilatkozta blogunknak, hogy azért volt a szokásosnál nagyobb a pofon, amit a csapat kapott, mert sokáig nem észlelték, hogy baj van, az eredmények jöttek mintegy maguktól.

Nos, a szurkolók egészen biztosan meccsre pontosan meg tudják mondani, mikor kezdődtek a gondok, és a lila-fehérek legutóbbi dunaújvárosi fellépésén, november 12-én már látszott, hogy valami nincs rendben. Akkor kis híján ki is használták ezt Mihalikék, mindenesetre az 51. percben szerzett vezető találatuk akár jelzésértékű is lehetett volna. Végül a szerencsének, a rutinnak és az ellenfél 1-2 kapitális hibájának köszönhetően három perc alatt három gólt ütve 5-3-ra nyert a csapat, de hasonló mentalitás még egyszer végzetes lehet. Annál is inkább, mert az UTE akkor debütáló játékosai azóta már kellő meccsrutint szerezhettek, így még erősebb ellenféllel néznek majd farkasszemet Galaniszék.

A DAB is újított azóta, pénteken a jesenicei születésű Nejc Berlisk is bemutatkozik a hazai közönség előtt, amely szintén érdeklődéssel figyelheti, ahogy Kiss Ákos távozásával a második sorba, Azari és Galanisz mellé felkerült 19 éves újvárosi tehetség, Szepessy Máté egyre inkább játékba lendül. Első meccse a topsorok egyikében mindenesetre jól sikerült, a Fradi ellen megszerezte élete első MOL ligás találatát.

Dobj egy macit!

A mérkőzésen kerül sor a hagyományos Dobj egy macit! akcióra. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy feleslegessé vált plüssállataikat, illetve megunt, de használható állapotban lévő egyéb játékaikat hozzák el a mérkőzésre. Az összegyűlt ajándékokat az Acélbikák személyesen viszik majd el a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára, hogy meghittebbé tegyék a karácsonyt azon gyermekek számára, akik az ünnepeket is kórházban kénytelenek tölteni. A játékokat a bejáratnál lehet letenni, a plüssállatok pedig az első hazai gólnál repülhetnek be a jégre.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagyon fontos volt, hogy a Ferencváros ellen győzelemmel térjünk vissza, de ugyanolyan, vagy talán még nagyobb súlyt nyom a latban a péntek esti Újpest elleni mérkőzés. Tudjuk, hogy vannak játékosok a liláknál, akik meccseket tudnak eldönteni, rájuk külön figyelmet kell majd fordítanunk. Az új másodedzőnk és szlovén hátvédünk érkezése egy kicsit felfrissített minket, jó tempójú edzéseken vagyunk túl, a felforgatott sorok is kezdenek összeszokni, kezdjük felvenni azt a munkamorált és ritmust, ami a győzelemhez kell. Olyan apróságok tudják befolyásolni egy csapat hangulatát, mint például a Jószolgálati Otthon gondozottjainak látogatása. Erőt, energiát lehet meríteni az ilyen akciókból. Visszatérve a mérkőzésre: okosan, fegyelmezetten kell játszanunk, a légiósokat pedig ki kell kapcsolnunk a játékból és akkor nem lehet gondunk a három pont megszerzésével. Remélem, sokan hoznak plüssöket és játékokat, úgy gondolom, nagyon fontos kezdeményezés ez, hiszen sok beteg gyermeknek okozhatunk örömet és boldogabb ünnepeket néhány aprósággal. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy pénteken jöjjön ki a csarnokba, szurkoljon az Acélbikáknak, s segítsen szebb karácsonyt varázsolni a beteg gyerekeknek!

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Sűrű hétvége előtt állunk 4 nap alatt 3 meccset játsszunk, de az eddigi sorsolásunk is kemény volt. Ez jó mert ettől is jó ez a liga. A hadra fogható játékosok jó állapotban, motiváltan várják a meccseket. Sajnos nem nagyon nő az egészségesek száma, sőt… Virág Tamás hosszú időre kidőlt, Elomo lázas, Durak izomsérüléssel kínlódik. A DAB ellen folyamatosan javul a játékunk a szezonban, de pontokat még nem tudtunk elhozni ellenük. Ugyan a ligaelsőhöz megyünk, de természetesen pontokat akarunk szerezni. Keményen fogunk dolgozni az egész meccsen, a Miskolc elleni első harmadot kell 3 harmadon át hoznunk.

Dab.Docler–UTE 7-0

   

Nem csak a macik, de a sapkák is repültek Dunaújvárosban, Azari Zsolt négy gólig jutott, közte egy klasszikus mesterhármassal. Janis Kalnins shutouttal zárt.

Komoly áldozatokkal járt az UTE számára a Miskolc elleni hazai mérkőzés, a teljes szezonra kiesett Virág Tamás mellett Durák sem tudott jégre lépni a liláknál. A hazaiaknál az új fiú Eskelinent a negyedik sorba nevezte első meccsén Don MacLean vezetőedző.

Aki kis késéssel érkezett a Dab.Docler–UTE mérkőzésre, az már csak a portán adhatta le a magával hozott plüssmacikat. Erősen kezdett a DAB, az UTE a második perc végén jutott el először a hazai harmadba, ekkor Azari blokkolt egy lövést, majd a kipattanóval egyedül iramodott meg Ágoston kapuja felé és a szólót egy köténnyel fejezte be, repülhettek a macik szép számmal, jöhetett a technikai szünet. Támadásban maradt a DAB, de újabb hat percnek kellett eltelnie a következő gólig. Berlisk tette vissza kapu mögül gyönyörűen a korongot az érkező Galanisznak, aki rövidbe lőtte el a korongot. A gól után nem sokkal kiállították Martine-t, az UTE nem a legerősebb sorával kezdte az előnyt, ám csakhamar ők következtek, ám közel másfél percen keresztül képtelenek voltak helyzetet kialakítani. Ráadásul éppen akkor vesztették el a korongot, amikor Martine visszatért a büntetőpadról, a félpályánál megnyerte a korongért vívott csatát, majd nem meglepő módon könnyedén korcsolyázta le a másfél perces shiftben ragadt újpestieket és magabiztosan értékesítette a szólót.

Ezt követően Azari Zsolt percei következtek. 13 perc elteltével egy újabb szólót értékesített, majd ismét egy letelő kiállítás után korcsolyázta le a mezőnyt, lövését védte a harmad felénél a fejen talált Ágoston helyére beálló Pleszkán, ám a csatár visszanyúlt a kapuvasról a gólvonal közelébe lecsorgó koronghoz és betuszkolta azt, mesterhármast elérve. A második harmadban minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A 22. perc végén Martine ugratta ki nagyon szépen Galaniszt, aki ugyan így is megvert minden védőt, de a végén volt szíve leadni a pakkot a hosszún érkező Azarinak, Pleszkánnak esélye sem volt. A hatodik gólt követően visszább vett a DAB, továbbra is dominálták a mérkőzést, míg az UTE továbbra is kapart becsülettel, de a máskor oly kreatív első sor is csak árnyéka volt önmagának. A legnagyobb helyzet Virág Csaba előtt adódott, de Kalnins az egész meccsen elképesztően magas szintű munkát végzett. Hüffner pedig a forduló védőmunkáját mutatta be, amikor a 2-1-ben elmenő Elomo keresztpasszát a jégen fekve ütővel a levegőből szedte le.

Az első harmadban négy kiállítást ítéltek a játékvezetők, a másodikra ez egyre csökkent, a harmadikban újra kicsivel szabálytalanabbak voltak a csapatok, összesen nyolc percet játszhatott létszámfölényben az UTE. De ezen az estén emberelőnyből sem sikerült megszerezni a becsületgólt a vendégeknek. Nem úgy a DAB-nak, a 48. percben az első mérkőzését játszó mérkőzését Eskelinen avatta fel önmagát Somogyi passzából, beállítva a hétgólos különbséget. Ezen a meccsen nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Úgy érzem végre a taktikánk szerint játszottunk. A védelmünk rengeteget javult, a kapuban Janis magabiztosan adott alapot a játékunknak, a csatáraink pedig ellenállhatatlanok voltak a mai mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy a vezetés mellett sem ültek le a fiúk, végig támadtunk és irányítottunk. Boldog vagyok, hogy a jó célért rengetegen hoztak macikat és játékokat, a közönségnek ezúttal is köszönjük!

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Senki ellen nem lehet így kezdeni egy meccset, főleg nem a Dab.Docler ellen. Beleálltak a hazaiak a mérkőzés elejébe, nekik örömjáték volt az utolsó két harmad, nekünk kínszenvedés.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Druga, Bachurik, Abonyi, Soltész.
Kalnins: 100% (Sevela)
K
Ágoston: 76,9% (Pleszkán: 90,2%)
Berlisk, Martine, Somogyi, Gröschl, Szappanos
1
Lindgren, Hegyi, Mihálik, Tapio, Elomo
Pozsgai, Hüffner, Szepessy M., Galanisz, Azari
2
Kiss, Sommer, Virág Cs., Coleman, Gágyor
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp, Peterdi
3
Ványi, Garbacz, Dömötör, Tóth, Pichler
Hruby, Erdélyi, Magosi, Léránt, Eskelinen
4
Reiter, Egyed, Szűcs
Donald MacLean
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:06 DAB Azari Galanisz Szepessy M.
2-0 07:16 DAB Galanisz Berlisk Szepessy M.
3-0 10:04 DAB Martine
4-0 13:00 DAB Azari
5-0 16:31 DAB Azari Pozsgai Mestyán
6-0 21:53 DAB Azari Galanisz Berlisk
7-0 47:48 DAB Eskelinen Somogyi Szappanos
54 Kapura lövések száma 34
12 Kiállításpercek 6

A DAB–UTE képei

   
Cimkék: , , , , ,

Összes (82)

Utolsó hozzászólások

 1. Mirnaia
    #77
  Mirnaia,   

  @Bárd, @F. Kapus: Ja, hogy ezért ez az Éjszaka a Földön címe! Nyilván a főnök fiával kell kezdeni.

 2. F. Kapus
    #78
  F. Kapus,   

  @Mirnaia: A Halhatatlan szeretőkre gondoltam, de akkor mégsem nézel eleget :)

 3. bona70
    #79
  bona70,   

  HAJRÁ KOHÁSZ!! Szép volt fiúk!!

 4. kiralyfi
    #80
  kiralyfi,   

  @drFekGabLaj: hivatalosan 3 napja :D mi lesz még itt? :D

 5. kiralyfi
    #81
  kiralyfi,   

  @bona70: egy bejegyzéssel arrébb még hajrá fradiztál :D ha lenne ózdon hokicsapat, mi lenne? :D

 6. bona70
    #82
  bona70,   

  @kiralyfi: HAJRÁ KOHÁSZ!!!! Ez lenne :) És örülnék hogy a Fradi jól szerepel Miskolcon :P

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk