Kiderül, mennyire jött rendbe a DAB

   

Kiss Ákos távozása óta először játszik hazai közönség előtt a MOL Liga-első. Galaniszék saját szurkolóik előtt bizonyíthatják, megtalálták-e a komfortzónájukból kifelé vezető utat.

Az UTE legutóbb kis híján büntetett Dunaújvárosban, most is pontszerzési reményekkel, egyúttal teher nélkül utazhat a DAB-hoz. A szurkolók készíthetik a macikat a Dobj egy macit! akcióhoz.

A MOL Liga idei szezonjának első pár köre után az volt az egyik legnagyobb kérdés a lilák számára, hogy a hazai bravúrok után mikor sikerül az idegenbeli teljesítményt is eggyel magasabb szinten stabilizálni. Nos, Szilassy Zoltán együttese az azóta eltelt időben sem lett a liga legrettegettebb vendégeinek egyike, de annyi elmondható, hogy a cél félig-meddig sikerült, hiszen 12 idegenbeli mérkőzésükből öt alkalommal szereztek pontot, a Brassó és a Fradi ellen pedig rendes játékidőben sikerült kivívni a győzelmet. Pénteken az a DAB következik, amely ellen időtlen idők óta nem sikerült nyerni, és bár a szurkolók az utóbbi időben mindenhova teljes joggal utazhatnak győzelmi reményekkel, különösebb teher nem nyomja a csapatot.

DABUTE3

Fotó: Mudra László (dabocler.hu)

Annál is kevésbé, mivel a DAB az utóbbi idők hullámvölgyének ellenére még mindig vezeti a tabellát. Ugyanakkor a nyilvánvalóan belső problémákkal küzdő csapat talán most a legsebezhetőbb. Bár egy meccset már játszottak Kiss Ákos távozása óta az Acélbikák, amelyen éppen a DAB-ban húsz évet lehúzó csatár új csapata ellen nyertek idegenben, még mindig kérdés, sikerült-e kimászni a hullámvölgyből és ha igen, akkor mennyire érték utol korábbi önmagukat. Magáról a krízisről Pavuk Attila nyilatkozta blogunknak, hogy azért volt a szokásosnál nagyobb a pofon, amit a csapat kapott, mert sokáig nem észlelték, hogy baj van, az eredmények jöttek mintegy maguktól.

Nos, a szurkolók egészen biztosan meccsre pontosan meg tudják mondani, mikor kezdődtek a gondok, és a lila-fehérek legutóbbi dunaújvárosi fellépésén, november 12-én már látszott, hogy valami nincs rendben. Akkor kis híján ki is használták ezt Mihalikék, mindenesetre az 51. percben szerzett vezető találatuk akár jelzésértékű is lehetett volna. Végül a szerencsének, a rutinnak és az ellenfél 1-2 kapitális hibájának köszönhetően három perc alatt három gólt ütve 5-3-ra nyert a csapat, de hasonló mentalitás még egyszer végzetes lehet. Annál is inkább, mert az UTE akkor debütáló játékosai azóta már kellő meccsrutint szerezhettek, így még erősebb ellenféllel néznek majd farkasszemet Galaniszék.

A DAB is újított azóta, pénteken a jesenicei születésű Nejc Berlisk is bemutatkozik a hazai közönség előtt, amely szintén érdeklődéssel figyelheti, ahogy Kiss Ákos távozásával a második sorba, Azari és Galanisz mellé felkerült 19 éves újvárosi tehetség, Szepessy Máté egyre inkább játékba lendül. Első meccse a topsorok egyikében mindenesetre jól sikerült, a Fradi ellen megszerezte élete első MOL ligás találatát.

Dobj egy macit!

A mérkőzésen kerül sor a hagyományos Dobj egy macit! akcióra. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy feleslegessé vált plüssállataikat, illetve megunt, de használható állapotban lévő egyéb játékaikat hozzák el a mérkőzésre. Az összegyűlt ajándékokat az Acélbikák személyesen viszik majd el a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára, hogy meghittebbé tegyék a karácsonyt azon gyermekek számára, akik az ünnepeket is kórházban kénytelenek tölteni. A játékokat a bejáratnál lehet letenni, a plüssállatok pedig az első hazai gólnál repülhetnek be a jégre.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagyon fontos volt, hogy a Ferencváros ellen győzelemmel térjünk vissza, de ugyanolyan, vagy talán még nagyobb súlyt nyom a latban a péntek esti Újpest elleni mérkőzés. Tudjuk, hogy vannak játékosok a liláknál, akik meccseket tudnak eldönteni, rájuk külön figyelmet kell majd fordítanunk. Az új másodedzőnk és szlovén hátvédünk érkezése egy kicsit felfrissített minket, jó tempójú edzéseken vagyunk túl, a felforgatott sorok is kezdenek összeszokni, kezdjük felvenni azt a munkamorált és ritmust, ami a győzelemhez kell. Olyan apróságok tudják befolyásolni egy csapat hangulatát, mint például a Jószolgálati Otthon gondozottjainak látogatása. Erőt, energiát lehet meríteni az ilyen akciókból. Visszatérve a mérkőzésre: okosan, fegyelmezetten kell játszanunk, a légiósokat pedig ki kell kapcsolnunk a játékból és akkor nem lehet gondunk a három pont megszerzésével. Remélem, sokan hoznak plüssöket és játékokat, úgy gondolom, nagyon fontos kezdeményezés ez, hiszen sok beteg gyermeknek okozhatunk örömet és boldogabb ünnepeket néhány aprósággal. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy pénteken jöjjön ki a csarnokba, szurkoljon az Acélbikáknak, s segítsen szebb karácsonyt varázsolni a beteg gyerekeknek!

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Sűrű hétvége előtt állunk 4 nap alatt 3 meccset játsszunk, de az eddigi sorsolásunk is kemény volt. Ez jó mert ettől is jó ez a liga. A hadra fogható játékosok jó állapotban, motiváltan várják a meccseket. Sajnos nem nagyon nő az egészségesek száma, sőt… Virág Tamás hosszú időre kidőlt, Elomo lázas, Durak izomsérüléssel kínlódik. A DAB ellen folyamatosan javul a játékunk a szezonban, de pontokat még nem tudtunk elhozni ellenük. Ugyan a ligaelsőhöz megyünk, de természetesen pontokat akarunk szerezni. Keményen fogunk dolgozni az egész meccsen, a Miskolc elleni első harmadot kell 3 harmadon át hoznunk.

Dab.Docler–UTE 7-0

   

Nem csak a macik, de a sapkák is repültek Dunaújvárosban, Azari Zsolt négy gólig jutott, közte egy klasszikus mesterhármassal. Janis Kalnins shutouttal zárt.

Komoly áldozatokkal járt az UTE számára a Miskolc elleni hazai mérkőzés, a teljes szezonra kiesett Virág Tamás mellett Durák sem tudott jégre lépni a liláknál. A hazaiaknál az új fiú Eskelinent a negyedik sorba nevezte első meccsén Don MacLean vezetőedző.

Aki kis késéssel érkezett a Dab.Docler–UTE mérkőzésre, az már csak a portán adhatta le a magával hozott plüssmacikat. Erősen kezdett a DAB, az UTE a második perc végén jutott el először a hazai harmadba, ekkor Azari blokkolt egy lövést, majd a kipattanóval egyedül iramodott meg Ágoston kapuja felé és a szólót egy köténnyel fejezte be, repülhettek a macik szép számmal, jöhetett a technikai szünet. Támadásban maradt a DAB, de újabb hat percnek kellett eltelnie a következő gólig. Berlisk tette vissza kapu mögül gyönyörűen a korongot az érkező Galanisznak, aki rövidbe lőtte el a korongot. A gól után nem sokkal kiállították Martine-t, az UTE nem a legerősebb sorával kezdte az előnyt, ám csakhamar ők következtek, ám közel másfél percen keresztül képtelenek voltak helyzetet kialakítani. Ráadásul éppen akkor vesztették el a korongot, amikor Martine visszatért a büntetőpadról, a félpályánál megnyerte a korongért vívott csatát, majd nem meglepő módon könnyedén korcsolyázta le a másfél perces shiftben ragadt újpestieket és magabiztosan értékesítette a szólót.

Ezt követően Azari Zsolt percei következtek. 13 perc elteltével egy újabb szólót értékesített, majd ismét egy letelő kiállítás után korcsolyázta le a mezőnyt, lövését védte a harmad felénél a fejen talált Ágoston helyére beálló Pleszkán, ám a csatár visszanyúlt a kapuvasról a gólvonal közelébe lecsorgó koronghoz és betuszkolta azt, mesterhármast elérve. A második harmadban minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A 22. perc végén Martine ugratta ki nagyon szépen Galaniszt, aki ugyan így is megvert minden védőt, de a végén volt szíve leadni a pakkot a hosszún érkező Azarinak, Pleszkánnak esélye sem volt. A hatodik gólt követően visszább vett a DAB, továbbra is dominálták a mérkőzést, míg az UTE továbbra is kapart becsülettel, de a máskor oly kreatív első sor is csak árnyéka volt önmagának. A legnagyobb helyzet Virág Csaba előtt adódott, de Kalnins az egész meccsen elképesztően magas szintű munkát végzett. Hüffner pedig a forduló védőmunkáját mutatta be, amikor a 2-1-ben elmenő Elomo keresztpasszát a jégen fekve ütővel a levegőből szedte le.

Az első harmadban négy kiállítást ítéltek a játékvezetők, a másodikra ez egyre csökkent, a harmadikban újra kicsivel szabálytalanabbak voltak a csapatok, összesen nyolc percet játszhatott létszámfölényben az UTE. De ezen az estén emberelőnyből sem sikerült megszerezni a becsületgólt a vendégeknek. Nem úgy a DAB-nak, a 48. percben az első mérkőzését játszó mérkőzését Eskelinen avatta fel önmagát Somogyi passzából, beállítva a hétgólos különbséget. Ezen a meccsen nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Úgy érzem végre a taktikánk szerint játszottunk. A védelmünk rengeteget javult, a kapuban Janis magabiztosan adott alapot a játékunknak, a csatáraink pedig ellenállhatatlanok voltak a mai mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy a vezetés mellett sem ültek le a fiúk, végig támadtunk és irányítottunk. Boldog vagyok, hogy a jó célért rengetegen hoztak macikat és játékokat, a közönségnek ezúttal is köszönjük!

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Senki ellen nem lehet így kezdeni egy meccset, főleg nem a Dab.Docler ellen. Beleálltak a hazaiak a mérkőzés elejébe, nekik örömjáték volt az utolsó két harmad, nekünk kínszenvedés.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Druga, Bachurik, Abonyi, Soltész.
Kalnins: 100% (Sevela)
K
Ágoston: 76,9% (Pleszkán: 90,2%)
Berlisk, Martine, Somogyi, Gröschl, Szappanos
1
Lindgren, Hegyi, Mihálik, Tapio, Elomo
Pozsgai, Hüffner, Szepessy M., Galanisz, Azari
2
Kiss, Sommer, Virág Cs., Coleman, Gágyor
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp, Peterdi
3
Ványi, Garbacz, Dömötör, Tóth, Pichler
Hruby, Erdélyi, Magosi, Léránt, Eskelinen
4
Reiter, Egyed, Szűcs
Donald MacLean
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:06 DAB Azari Galanisz Szepessy M.
2-0 07:16 DAB Galanisz Berlisk Szepessy M.
3-0 10:04 DAB Martine
4-0 13:00 DAB Azari
5-0 16:31 DAB Azari Pozsgai Mestyán
6-0 21:53 DAB Azari Galanisz Berlisk
7-0 47:48 DAB Eskelinen Somogyi Szappanos
54 Kapura lövések száma 34
12 Kiállításpercek 6

A DAB–UTE képei

   
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 20., szombat
EWHL 11:25 SAVKMH 3-2VÉGE
U18 11:30 GEPZEG 3-7VÉGE
U18 14:30 KMHMIS 4-5VÉGE
U18 16:15 KACAVS 5-2VÉGE
MK 17:15 MISUTE 4-0VÉGE
    • M4 SPORT
U20 17:15 RBSAVS 5-4VÉGE
ROM 17:30 BRAGAL 10-3VÉGE
ROM 17:30 SCCSST 15-0VÉGE
DEBL 17:45 MARGEP 2-5VÉGE
U18 18:15 UTEOKW 1-0VÉGE
U18 19:10 VASETO 5-6 HVÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-0VÉGE
U18 20:00 ZNOMAC 2-1 HVÉGE
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 0-24VÉGE
U20 14:15 ZNOAVS 3-6VÉGE
U18 14:20 MISOKW 4-5 HVÉGE
U18 14:30 RBSAVS 8-3VÉGE
U20 15:10 VASHCI 8-1VÉGE
U18 16:00 ETOVSV 2-4VÉGE
EBEL 17:30 DECAVS 3-2 HVÉGE
U20 18:00 RBSMAC 6-3VÉGE
U20 18:40 KMHUTE 3-1VÉGE
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 7-1VÉGE
EL 20:00 TITFTC 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS Ö:7-6 BVÉGE
    • SPORT 2
január 24., szerda
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U18 18:40 AVSMAC 
U20 19:00 MISDHK 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   ZEGPEF 
U20 15:45 UTEOHC 
KHL 17:30 DMISBA 
    • SPORT 2
U20 17:40 VASG99 
U18 18:45 UTEVAS 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
január 27., szombat
DEBL   KMHGGV 
U18   AVSRBS 
U18   VSVETO 
U18   ZEGGEP 
U20   HDJMAC 
U20   VSVAVS 
U20 12:45 ETODHK 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 15:50 MACKAC 
EL 18:30 TITBRA 
U18 18:45 UTEMIS 
U18 19:40 VASEHL 
január 28., vasárnap
DEBL   GEPGGV 
U18   OHCMIS 
U20   HDJAVS 
U20   OHCDHK 
U20   VICVAS 
U20   VSVMAC 
U20 11:30 UTEKMH 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 13:20 MACRBS 
U18 15:20 UTEETO 
U18 16:35 KMHEHL 
EL 18:30 UTEDAB 
EL 19:50 VC2SCC 
január 29., hétfő
EL 18:00 FTCBRA 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
január 30., kedd
U20 15:30 PEFKMH 
EL 18:30 TITSCC 
január 31., szerda
DEBL   MRLCFH 
U20   KMHMIS 
U20   PEFUTE 
U20 15:00 DHKOHC 
U18 17:15 ETOKMH 
EL 17:50 VC2BRA 
Partnerünk