A Miskolc Debrecenben kezdheti a menetelést

   

A borsodi csapat a Dab.Docler felett aratott győzelme után a következő tíz napban öt meccset játszik, amelynek végén, ha minden a tervek szerint alakul, megszerezheti az első helyet a tabellán. A Debrecen viszont menekülne az őt üldöző fővárosi csapatok elől.

Mindkét csapat ambivalens hetet zárt, a Debrecen előbb nyert Csíkszeredában, majd nagy arányú vereséget szenvedett Brassóban. A Miskolc egy hete története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a Dab.Docler felett, majd két nap múlva gólt sem lőtt, simán kikapott Pesterzsébeten a Fraditól. Összességében persze valószínűleg mindkét oldalon elégedettek a teljesítményükkel és erre minden okuk meg is van. A Miskolc legnagyobb vetélytársát győzte le önbizalom-növelő játékkal, négy pontra kerülve az alapszakasz-elsőségtől, a hajdúságiak pedig sérülésektől sújtva utaztak második erdélyi túrájukra, mégis két ponttal többel tértek vissza, mint az elsőről. Az azóta eltelt öt nap mindkét csapatnál elég volt arra, hogy fújjanak kicsit a játékosok és újult erővel vágjanak neki a következő bő egy hét menetelésének.

DHKMIS

Fotó: Molnár Dénes

Az állandó mentális készenlétre történő felkészítésről Majoross Gergely vezetőedző a Jegesmedvék által küldött sajtóanyagban a következőket mondta: “Ez nem egy hétnek a feladata. Természetesen a héten foglalkoztunk ezzel is, de az egészen szezonban igyekszünk arra fókuszálni, hogy lehetőleg mindig 100 százalékot nyújtson a csapat. Ez persze nem mindig sikerül, de ezek az alkalmak mutatják meg a játékosoknak azt, hogy ha nem nyújtjuk a maximumot, akkor az ellenfél megbüntet ezért bennünket. Mivel az idei MOL Ligában már bárki megverhet bárkit, ennek nagy jelentősége van. Nekünk pénteken eljön az újabb vizsga, hogy lássuk, tanult-e a társaság a múltkori leckéből.”

Bár a következő erőpróba pénteken vár a csapatra, a Miskolc számára a következő tíz nap nem lesz egyszerű, hiszen öt meccset is játszanak Majoross Gergely tanítványai. Ugyanakkor a tabella alsó feléből kerülnek ki ellenfeleik. Pénteken Debrecenbe, vasárnap Újpestre utaznak, majd hazai pályán fogadják a Ferencvárost, a HSC-t és utoljára a Debrecent. Nem lesz könnyű, viszont e meccsek alatt lehetőség lesz annyi pontot összeszedni, hogy a karácsony előtti erdélyi túrára már talán tabellaelsőként utazhatnak.

A DHK 20 meccs után 26 ponttal áll az ötödik helyen, viszont pénteken az őt üldöző 23 pontos UTE és 22 pontos Fradi egymás ellen játszik, vagyis ha kikap a Miskolc ellen, egyikük veszélyesen megközelítheti.

Számukra a vasárnap Brassóban elszenvedett vereség azért is lehetett különösen fájó, mivel fordított esetben éppen feleakkora lenne a két csapat közötti különbség a vesztett pontok tekintetében. Így a negyedik hely üldözése helyett továbbra is az lehet Dancsfalviék közvetlen célja, hogy őrizzék előnyüket a hatodik és hetedik helyen álló fővárosi csapatokkal szemben. Mindezt úgy, hogy a következő tíz napban kétszer játszanak a Miskolccal és egyszer a Dab.Doclerrel, a kettő között pedig egyszer fogadják a HSC-t is, amely új impulzusokat kapott az utóbbi időben. Ha már Ladányi Balázs szóba került, a MOL Liga egyik legjobb csatára pénteken még nem, de a tervek szerint az egy hét múlva esedékes HSC elleni meccsen visszatérhet.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): A Miskolc nehéz ellenfél. Nagyon jó csapat, remek játékosokkal. Ellenük csak nagyon fegyelmezett játékkal lehet helyt állni. A védelemnek keménynek és hibátlannak kell lennie, mert minden apró hibát ki fog használni az ellenfél. Sok múlni a kapusunk teljesítményén is. Sérülések miatt még mindig nem a legoptimálisabb felállásban fogunk játszani, de egy igazán koncentrált játékkal és a helyzeteink eredményes kihasználása esetén elégedett leszek.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Debrecen egy ambiciózus, lelkes csapat, pontosan olyan, amilyennek egy új résztvevőnek kell lennie egy bajnokságban. Ég bennük a bizonyítási vágy, és az eredményeikből látszik, hogy az orosz edző jó munkát végez náluk. Nekünk is ezen a hőfokon kell égnünk, és ha ez így lesz, akkor eredményesek lehetünk ellenük.

Debrecen–Miskolc 1-2

   

Nagy csatában szerzett megérdemelt győzelmet a kelet-magyarországi rangadón a Miskolc, idegenben is begyűjtve a nagyon fontos három pontot.

Az első harmad az alacsony hatékonyságú emberelőnyös játékról szólt. Összesen öt alkalommal gyakorolhatták a speciális játékrendszereket a csapatok, felváltva egyszer a hazaiak, egyszer a vendégek, ám minden lehetőség kimaradt. Ezen kívül nem sok mindent jegyezhettünk fel, óvatosan kezdtek a csapatok. A második harmadnak már nagyobb elánnal álltak neki a csapatok, amely elsősorban a Miskolcnak volt köszönhető. Szépen játszottak a borsodiak, villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba, majd ha el is vesztették a debreceni harmadban a korongot, nagyon agresszíven támadtak le, amiből sok második lehetőségük adódott. Ebből azonban sokáig nem született gól, ami részben Borogyin kapus kiváló formájának, részben annak volt betudható, hogy a nagy igyekezet és a megszokott, erőteljes fizikai hokit mutató játék magában hordozta a hiba lehetőségét, ami azt eredményezte, hogy a harmad első felében nem kevesebb, mint négy kiállítást szedtek össze Hajósék, folyamatos nyomást pedig ilyen körülmények között nem tudtak kifejteni a debreceni kapura.

A 30. percben azért így is sikerült megszerezni a vezetést, Boyle lövése kipattant Borogyinról, Cohen eszmélt elsőként vezetéshez juttatva csapatát. Ezt követően azonban ismét hamar hátrányba került a Miskolc, az előny nagy részében jól védekeztek Majoross Gergely tanítványai, egészen 15 másodperccel az előny letelte előttig, amikor Dancsfalvi kanyarodott fel a bedobópont környékére és senkitől sem zavartatva megszerezte az egyenlítő találatot. A játék képe nem sokat változott, a Miskolc nyomott, a DHK hősiesen védekezett és minden apró momentumból igyekezték a maximumot kihozni Bertáék. Ez újabb öt percnyi zavartalan 5-5 elleni játék után odavezetett, hogy visszavették a vezetést a Jegesmedvék, ismét Boyle lőtt kapura, a kipattanóra pedig ezúttal Becze érkezett. Az iramra és a küzdelemre nem panaszkodhattak a nézők, már helyzetek is akadtak szép számmal. Jó példa erre a harmad utolsó perce, amikor mindkét oldalon kimaradt egy-egy 100%-os helyzet. A Miskolctól Dudas és Becze vezette kettő a semmire a korongot, majd az átvételi hibák után Berta lépett ki szólóban, de Bálizs hatalmasat védett.

A harmadik játékrész kétperces hazai előnnyel indult, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani Háriék, köszönhetően az ellenfél fegyelmezett védekezésének. Aztán a 48. percben meccslabdához jutott a Miskolc, hiszen Borogyin és Könczei kiállítását követően nyolcvan másodpercet kettős előnyben játszhattak. Ezúttal a DHK-n volt a sor, hogy bemutassa, ők is tudnak hősiesen védekezni, amit meg is tettek Voronovék, így az utolsó tíz percre is teljesen nyílt maradt a találkozó. A játék képe továbbra is masszív miskolci fölényt mutatott, egyre-másra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a vendégek, de a menetrendszerűen érkező hazai kontrák is életveszélyesek voltak. Az utolsó másodpercekre a DHK lehozta kapusát, ám nem sikerült felállni a támadóharmadban, így az eredmény már nem változott, 2-1-re nyert a Miskolc.

 

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen:  ”Elsősorban azt emelném ki, hogy nagyon erős ellenféllel játszottunk a mai napon. Sokkal erősebbek, kiegyensúlyozottabbak nálunk, négy szinte egyenértékű soruk van, nekünk mindössze kettő. Készültünk belőlük, de nem tudtuk áttörni a védelmüket. Ebben az is szerepet játszott, hogy néhány játékosom nem éri el a MOL Liga jelenlegi szintjét, emiatt nem tudták végrehajtani azt, amit kértem tőlük. A mutatott játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem. Szeretném kiemelni kapusunk, Száva Borogyin teljesítményét,  aki sérüléséből éppen csak felépülve kiemelkedő formában védett.”

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Örülök, hogy jól teljesített a csapat, keményen küzdöttünk és nyertünk. Játékosaim közül nem emelnék ki név szerint senkit, a csapat győzött. A Debrecen egy küzdős, éhes, fiatal gárda, nagyon fekszik neki ez a kicsi pálya, ezért külön örülök, hogy három ponttal térünk haza.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 470 néző. Játékvezetők: Németh, Varjú, Soós, Pálkövi.
Borogyin: 93,9% (Tőke)
K
Bálizs: 97,7% (Duschek)
Jemeljanov, Voronov, Könczei, Dancsfalvi, Sijka
1
Boyle, Dudas, Nagy, Cohen, Becze
Csíki, Szagyikov, Hári, Gyemensin, Kaszkov
2
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
Prakab, Tőkési, Berta, Barabás, Vaszjunyin
3
Sagert, Vojtkó, Popovics, Láda B., Miskolczi
Wéber, Okos
4
Budai, Ritó, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:12 MIS Cohen Boyle Nagy
1-1 31:15 DHK PP Dancsfalvi Vaszjunyin
1-2 36:25 MIS Becze Boyle Dudas
44 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 24

A Debrecen–Miskolc képes összefoglalója

   

A Debrecen–Miskolc összefoglalója

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 12., péntek
VBN18 17:00 HUNAUT 0-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-1 BVÉGE
ROM 17:30 SCCGAL 9-4VÉGE
EL 17:50 VC2TIT 2-5VÉGE
EL 18:00 DABUTE 4-1VÉGE
EL 19:00 MACMIS 4-3 HVÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 7-2VÉGE
január 13., szombat
U18 13:40 AVSZNO 6-3VÉGE
U18 13:40 KMHVAS 4-6VÉGE
U18 16:10 MACOKR 10-1VÉGE
EL 17:00 SCCFTC 9-2VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 
ROM 17:30 SSTPRO 2-25VÉGE
január 14., vasárnap
ROM 10:30 PROSST 20-2VÉGE
VBN18 13:30 HUNNOR 2-3 BVÉGE
U18 13:40 AVSOKR 6-4VÉGE
U20 14:10 AVSKMH 7-0VÉGE
U20 14:40 MACVAS 3-2VÉGE
U20 15:00 UTEDHK 2-1VÉGE
U20 16:00 ETOZNO 2-6VÉGE
EBEL 17:45 AVSKAC 0-3VÉGE
  • M4 SPORT
EL 18:00 MISDAB 4-3 HVÉGE
EL 18:30 UTETIT 5-4VÉGE
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
  • M4 SPORT
január 16., kedd
BL 17:00 TRIJYP 
  • SPORT 2
U20 17:00 MISPEF 
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
MK 18:30 MISFTC 
U18 18:40 VASKMH 
MK 20:15 MACUTE 
  • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U18 15:30 PEFGEP 
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
  • SPORT 2
január 20., szombat
DEBL   MARGEP 
EWHL   SAVKMH 
U18   GEPZEG 
U18   KACAVS 
U18   UTEOHC 
U18   VASETO 
U18   ZNOMAC 
KHL 15:00 SZKAMR 
  • SPORT 2
EBEL 19:15 RBSAVS 
január 21., vasárnap
U18   KACMAC 
U18   RBSAVS 
U18 14:20 MISOKW 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
Partnerünk