A HSC Csíkszereda vezetőedzőt keres

   

Három légiós, Sjölund, Curilla és Pojkar után távozott a MOL ligás csapat vezetőedzője, Christer Dreberg is.

Hodos László, a HSC Csíkszereda igazgatója egyértelműen fogalmazott a Székelyhonnak adott interjújában: “A rossz eredményekért elsősorban a svéd edző, Christer Dreberg a felelős. Mi, a klub vezetősége és a szponzorok is hittünk neki, ő azt ígérte, hogy eredményeket ér el, helyrepofozza a csapatot. Nem ez történt. Szabad kezet adtunk neki az idegenlégiósok kiválasztásában, de közülük a legtöbben nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Jól felkészült szakember, dolgozni is dolgozott, de az eredmények nem jöttek. Több szoros meccset játszottunk, számos meccsen egy góllal kaptunk ki az utolsó percekben, és ez azt jelzi, hogy nem vagyunk sokkal gyengébbek, mint a mezőny többi együttese. Az edzővel megbeszéltük, hogy távozni fog, egyelőre keressük az utódát.”

Dreberg HSC 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Dreberg helyett egyelőre az állandó beugró, Gál Sándor irányítja a szakmai munkát, tartalékos csapatát győzelemre vezette a Brassó elleni román bajnokin szerdán.

A cikk címe szerint krízishelyzetben van a HSC Csíkszereda, de Hodos megnyugtat mindenkit, a klubnak nincsenek tartozásai. Ráduly Róbert Kálmán polgármester ugyanakkor nem úgy látja, hogy jól mennének a dolgok az egyesület háza táján, és ennek hangot is ad a cikkben. Mint elmondta, ha úgy kívánja meg a helyzet, személyesen ad útmutatást a hokicsapat öltözőjében, és módszere kiválóan működik is: “Én már egy éve, 2013 novemberében láttam, hogy baj van a hokicsapatnál. Akkor tartottam egy gyűlést, és utána nyertek zsinórban hat meccset.” Ami azóta történt, azért nem vállalja a felelősséget, de felháborítja, ami a hokisoknál történik és azt várja, mikor mond le az igazgató.

A legnagyobb kérdés jelen helyzetben talán az, hogyan térhet vissza a sikeres útra a felnőttcsapat, de egyelőre az egymásra mutogatásnál tartanak a felek. Természetes, hogy rossz a hangulat, ahogy a cikk is írja az utolsó bekezdésben, vannak gondok az öltözőben is, de ez egy ilyen sikertelen széria után megszokott. A megoldást és az új vezetőedzőt még keresi a klubvezetés.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum