HSC Csíkszereda?Brassó 4-2

 

Ezzel a győzelemmel a csíki csapat életben tartotta esélyét arra, hogy továbblépjen az elődöntőbe.

A sérülésektől, eltiltottaktól, illetve távozóktól megtizedelt HSC Csíkszereda kétgólos győzelmet aratott a Brassó felett a román jégkorong-bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén.

Igaz, a továbbjutáshoz már nem tud hozzátenni a HSC, az kell, hogy szombaton a Gyergyószentmiklósi Progym meglepetést okozzon a Steaua ellen. Mint ismeretes, a HSC-ből távozott három légiós, az edző, eltiltás miatt nem léphetett pályára Tranca Dániel, míg sérülés miatt Sateket és Bíró Mátyást volt kénytelen nélkülözni a klub. Bíró Ottó ezen a meccsen szenvedett térdsérülést egy Hietemakivel történt ütközést követően, aminek következtében veszélybe került a játékos hétvégi szereplése is.

A HSC által küldött beszámoló szerint kissé álmosan kezdődött az összecsapás, amely első lehetősége a hazai csapat előtt adódott, az újonnan érkezett Pasi Salonen révén, de Fülöp a helyén volt. Valamelyest aktívabb maradt a HSC, köszönhetően egy emberelőnyös helyzetének is. Az első harmad második fele már jóval izgalmasabbra sikeredett, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de Ruczuj és Fülöp is a helyén volt. A második húsz percre megrázta magát a Brassó. A harmad túlnyomó részét nagy fölényben játszották, de Ruczuj eszén nem tudtak túljárni, egészen az utolsó másodpercekig. Ekkor Péter Róbert kapu mögül visszatett korongjára jól érkezett Obsut, aki élt az adódó lehetőséggel.

Az utolsó harmadra egy nagyon harcos csíki csapat korcsolyázott ki. Magukhoz ragadták a kezdeményezést és Gecse révén jött is az egyenlítés. Az öröm azonban mindössze négy percig tartott, hiszen a vendégek Fodor révén újra előnyhöz jutottak. A HSC viszont nem adta fel, előbb az 50., majd az 52. percben voltak eredményesek, mindkét alkalommal emberelőnyből, Bors, illetve az első mérkőzésén szereplő Salonen révén. A vendégek időt is kértek, hogy rendezzék soraikat. Ez valamelyest össze is jött, ám a csíkiak jól védekeztek. Egy perccel a vége előtt Fülöp helyére mezőnyjátékos érkezett, de ez a visszájára sült el és Bíró Tamás bebiztosította a győzelmet a HSC-nek.

A HSC minden reménye a Gyergyószentmiklósi Progymban maradt, aki ha szombaton, legyőzi Steauát, akkor a csíki csapat továbblép a bajnoki elődöntőbe. Ellenkező esetben a HSC csak az ötödik helyért játszhat a bajnokság végén.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nagyon fontos volt ez a győzelem, hogy a csapat önbizalma helyrejöjjön. Annál is értékesebb, mivel mi nagyon sok fiatallal álltunk fel, míg a brassóiak teljes kerettel jöttek. Alkalom volt bizonyítani, több fiatal is élt vele. Van egy pici esélyünk arra, hogy folytassuk a román bajnokságban. Reménykedem abban, hogy sportszerű mérkőzést fog játszani a Steaua és a Progym hétvégén.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Tudtuk, hogy a hazai csapat az első perctől az utolsóig fog küzdeni és ez be is vált. Egyrészt számukra létfontosságú volt a győzelem, továbbá egy csapatnál, ahol egy hét alatt ilyen sok minden történik, mint a HSC-nél, ott nagy a bizonyítási vágy. Sajnos nem tudtak a játékosaink felpörögni erre a találkozóra. Talán egyes játékosok rájönnek arra, hogy az ilyen meccseken nem szabad fölösleges kiállításokat összehozni, amelyből a hazaiak profitáltak is és megfordították a mérkőzés állását.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum