Az elejéről kell kezdenem mindent

   

Kiss Ákos Dunaújvárosból Ferencvárosba történő igazolása nagy port kavart. Azari Zsolt klubelnök véleménye után jöjjön a csatáré a történtekről.

Mióta érlelődött a váltás gondolata a fejében?

Nyáron kaptam már ajánlatot a Ferencvárostól, jobbat is, mint Dunaújvárosban, kis híja volt, hogy nem igazoltam el már akkor, de úgy gondolom, nem döntöttem rosszul. Remek edző érkezett Dunaújvárosba, és légiósok helyett mi játszottunk. Sok bizalmat, sok lehetőséget kaptam, sok volt a jégidőm. Be tudtuk bizonyítani, hogy a dunaújvárosi mag nagyon jó, a szezon eleje nagyon jól sikerült. Aztán jött ez a hullámvölgy, ami azt a visszajelzést hozta, hogy ez még mindig nem elég. Húsz éve játszom Dunaújvárosban, és úgy gondolom, tettem le annyit az asztalra, hogy kiharcoljam a bizalmat és a megbecsülést. A vezetőség által nem éreztem magam megbecsülve, be lettem skatulyázva, amiből egyszerűen nem tudtam kijönni. A szurkolókkal mindig is nagyon jó viszonyom volt, és a csapattársaimmal sincsen semmi problémám, régóta ismerem őket, jó viszonyunk van.

Kiss Akos DAB 2014_15 B

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Hogy érzi, sokszor hozta hátrányos helyzetbe csapatát a felesleges kiállításaival?

A pályán az ember akarva akaratlanul is elkövet dolgokat, amiket a bírók kiállítással jutalmaznak. Régen valóban jellemző volt rám a sok felesleges kiállítás, de három éve elkezdtem dolgozni ezen, és úgy gondolom, sokat változtam mára. Összességében egy kilencéves történetről van szó, amelyben most érett meg a váltás. Megpróbálom egy másik csapatnál bebizonyítani, hogy megérdemlem a megbecsülést és a bizalmat, hogy számíthatnak rám.

Miért éppen a Ferencvároshoz ment? Kapott máshonnan is ajánlatokat?

Lehettek volna más lehetőségeim, de szerettem volna a Ferencvárosba igazolni. Először is, mindenképpen Budapestben gondolkodtam, másodszor, a ferencvárosi vezetésből Pap Gáborral már nagyon régóta ismerjük egymást, és kölcsönösen nagy bizalommal vagyunk egymás iránt. Sok kérdés nem volt tehát, hogy a Fradiba igazoljak-e. Mindent meg fogok tenni a csapatért, 100%-ig odateszem magam a jégen.

Vasárnap a Dab.Doclerrel játszik az FTC, nevelőegyesülete ellen kell majd harcolnia. Hogy gondol most erre?

Ez még nagyon új nekem. Dunaújvárosi nevelés vagyok, egy rövid amerikai kitérőn kívül sosem játszottam máshol. Nagyon megszoktam, hogy azt kívánom, a DAB nyerjen, furcsa lesz még ez a meccs, az biztos. Most át kell állnom arra, hogy új csapatom, a Fradi nyerjen. Ez persze nem fog gondot okozni, vasárnap is odateszek mindent, amit tudok, és csak  a győzelemre koncentrálok, a góllövés lesz a célom. De nem azért szeretnék jól teljesíteni, hogy a DAB ellen megmutassam, hanem azért, hogy a Ferencvárosnál bizonyítsak. Az elejéről kell kezdenem mindent, ki kell harcolnom a bizalmat és a megbecsülést, azért fogok küzdeni teljes szívből, hogy lássák, maximálisan számíthatnak rám.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum