Ennek a szintnek még csak az alját súrolom

   

Kornakker Dániel, a Fehérvár AV19 játékosa Rajna Miklós sérülése miatt a Linz ellen lehetőséget kapott az EBEL-ben. A 18 éves hálóőr debütálása nagyon jól sikerült, több mint egy félidőt védett, 95%-os hatékonysággal. Rich Chernomaz minden bizonnyal számít rá a közelgő U20-as világbajnokságon is.

Kornakker Dániel a Bp. Starsban kezdett jégkorongozni, majd a Ferencvároson és a Dragó Skorpiókon keresztül érkezett Székesfehérvárra. 2011-ben utolsó éves serdülőként igazolt az akadémiára. Azóta a magyar és az osztrák U18-as, U20-as bajnokságban véd, egyre nagyobb hatásfokkal. Tagja volt tavasszal a többek között Szlovénia és Ausztria legyőzősével a divízió 1/A vb-re veretlenül feljutott ifjúsági válogatottnak.

Nagyon fiatalon, jól mutatkozott be az EBEL-ben. Milyen élmény volt az első felnőtt mérkőzése?

Valóban fiatalon sikerült a debütálás, de előttem már megmutatták azt páran ? Kocsis Ferenc, Erdély Csanád, Vincze Péter ?, hogy ugyan nem egyszerű, de megoldható feladat ez a szint fiatalon is. Nagyon jól éreztem magam, kicsit izgultam az elején, de aztán hamar belejöttem.

Kornakker AVS 2014_15

Milyen visszajelzéseket kapott a csapattársaktól, az edzőtől és a szurkolóktól?

A csapattársak egész meccsen biztattak, és a meccs végén is nagyon megdicsértek, ami jó érzés volt. Különösebb elismerést az edzőtől nem kaptam, hiszen a csapat kikapott, úgyhogy túl nagy ok nem volt az örömre, bár azért ő is megdicsért. A szurkolók pedig fantasztikusak voltak, nagyon jó érzés, hogy ennyire a csapat mögött állnak, ők nagyon megdicsértek, ami kifejezetten jól esett, mivel ez egy kisebb visszajelzés, hogy tetszett nekik a játékom. Szeretnék megköszönni minden támogatást az edzőimnek, a csapattársaimnak, a szurkolóknak, a családomnak és a barátnőmnek is.

A jó bemutatkozás nem a semmiből érkezett, aki követi a pályafutását, látja, milyen jól megy a védés, előbb-utóbb érett kapus lesz. Hogyan jutott el ide ilyen fiatalon?

Lényegében még nem mondanám magam érett kapusnak, szerencsém volt, hogy védhettem az EBEL-ben, hiszen két balszerencsés esemény segített hozzá, először is Rajna Miklós sérülése, másodszor az, hogy 4 gólt kaptunk Linzben 30 perc alatt. Ezek közül egyik sem az én érdemem, nem is az én kemény munkám gyümölcse, viszont az hozzá tartozik talán, hogy ha nem bízott volna bennem, nem tett volna be Rob Pallin vezetőedző. Ez a szint még nincs meg nekem, az alját súrolom csak!

A folytatásról beszélt már az edzői stábbal, kap még lehetőséget a felnőttek között?

Ez az edzők között dől el, nem tudok semmi konkrétumot a jövőre nézve, ahogy említettem, most is Miki sérülése révén lehettem ott.

Kornakker EHLAVS 2

Kornakker véd, Linz?Fehérvár. Fotó: Draxler Foto News

Mindeközben a fehérvári utánpótlásban is nagyon számítanak a játékára, úgy hallottuk, erre a túrára kocsival vitték a csapat után, hogy tudjon játszani az U20-as csapatban is. Igaz ez?

A MAC ellen volt juniormérkőzésünk, ami fontos rangadónak mondható, azt a meccset nem lehetett kihagyni. Nyertünk 3-1-re a Kisstadionban, utána gyorsan összepakoltam és Balika Bence útitársammal útnak indultunk. Salzburgtól nem messze álltunk meg aludni egyet pénteken, aztán mentünk tovább Dornbirnba azért, hogy ott legyek és ki tudjon állni az EBEL-csapat.

Közeleg a juniorvébé, több fronton is helyt kell állnia idén. Ez nyomást jelent, vagy inkább motivál?

Ez csak jobban ösztönöz arra, hogy nincs idő a pihenésre és nem lehet megállni, keményebben kell edzeni és jobban koncentrálni. Miközben a hétköznapokra is oda kell figyelni, hogy minden profin működjön az ember körül, bár Fehérváron adott a lehetőség, hogy profi játékos legyen valakiből.

Mi tudja motiválni és miképpen dolgozik azon, hogy folyamatos legyen a jó teljesítménye és ne legyenek nagy hullámvölgyek?

Sok minden motivál, többnyire a céljaim. Viszont a csapattársaim is nagyon sokat segítenek, ha motivációról van szó. Az edzőim, a szurkolók, lényegében tényleg bármi tud rám pozitívan hatni, ebben nincs hiányom. Érdekes, hogy a barátnőm is nagyon jó hatással van rám ezen a téren. A hullámvölgyek elkerülésében nincs titok, fontos a kiegyensúlyozottság, ha az életben minden téren rend van körülöttem, akkor nem lehet problémám a jégen.

Kornakker AVSU18 2012_13

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum