A nyár legrosszabb NHL-igazolásai

 

Tízmilliókat dobtak ki az ablakon a csapatok.

Másfél hónapja tart az NHL-szezon, így lassan valós képet kaphatunk a játékosok teljesítményéről és a csapatok közötti erőviszonyokról. Ezúttal azokat a játékosokat szedtük össze, akik nyáron többmilliós új szerződést kötöttek, ám eddig nem szolgálták meg az árukat.

Matt Moulson (Buffalo, 5 évre 25 milló dollár)

A tavalyi szezonban 36 gólig jutó csatár az idei év legnagyobb melléfogása, 20 meccsen csak 2 gólja van és -5-tel áll a plusz-mínusz táblázaton. Moulson egykori csapata, az Islanders eközben szárnyal a szezon elején, míg a vele korábban egy sorban játszó John Tavares pont/meccsen áll.

Matt Moulson

Ales Hemsky (Dallas, 3 évre 12 millió dollár)

Jim Nill GM-t agyondicsérték a holtszezonban, hogy Jason Spezza mellett Hemskyt is Dallasba tudta csábítani. Most már visszavonnák a dicséretet, mert Hemsky egyetlen gólt sem lőtt 19 meccsen, 4 gólpassza mellett -9 a plusz-mínusz mutatója.

Brian Gionta (Buffalo, 3 évre 12,75 millió dollár)

A 35 éves egykori montreali csapatkapitány a liga egyik leggyengébb csapatában játszik, akárcsak Moulson. Pedig fénykorában Gionta hétszer érte el a húszgólos határt, egyszer majdnem a félszázast (48) is. Ehhez képest most 20 meccsen 2 gólnál jár, nem tud igazi “leader” lenni a csapatában.

Dave Bolland (Florida, 5 évre 27,5 millió dollár)

Dave Nonis alaposan mellényúlt a hátvéd szerződtetésével. Ágyékhúzódás miatt csak négy alkalommal lépett jégre, pontot egyszer sem szerzett. Ráadásul a bokasérülése is kiújult, így visszatérésére még biztosan várni kell egy darabig. Addig fizetik.

Benoit Pouliot (Edmonton, 5 évre 20 millió dollár)

A 28 éves játékos remekül kiaknázta, hogy tavaly 36 ponttal karriercsúcsot ért el, amit megtoldott még tíz ponttal és egy bukott fináléval. Szó szerint eladta magát Edmontonba, amely nem tanult korábbi hatalmas hibáiból. Craig MacTavish GM-et már akkor szidták a szerződésért és a kétkedőknek lett igazuk. Pouliot 19 meccsen 3 gólt szerzett és -3 a mutatója.

Brooks Orpik (Washington, 5 évre 27,5 millió dollár)

Niskanen megszerzése telitalálat volt Washingtonban, Orpiké aligha. Az elején a Caps legrosszabb védője volt, nagyon ossz +/- mutatóval. Emberhátrányban azóta sincs csapata hasznára, 19 meccsen pedig 6 gólpassza van és -3-a. Ha most 34 évesen ilyen borzalmasan teljesít, milyen lesz 39 évesen, amikor lejár majd a szerződése?

Deryk Engelland (Calgary, 3 évre 8,7 millió dollár)

Ilyen szerződéssel a harmadik párban játszani nem éppen büszkeség. A Flames legtöbbet büntetett hátvédje, akinek mindössze két gólpasszra és néhány kapura lövésre futotta eddig 17 meccsen. Nem csoda, hogy Diaz már több meccsen is beugrott helyette.

Stéphane Robidas (Toronto, 3 évre 9 millió dollár)

37 évesen két súlyos lábtörés után megkínálni valakit egy ilyen szerződéssel, nem a legjobb ómen. Hiába rendelkezik hatalmas tapasztalattal, ilyen fizikális állapotban nem csoda, hogy csak a 6-7. a csapat rangsorában és többet volt a padon, mint a jégen. Márpedig ez így luxus és pénzkidobás. 19 meccsen 0+3 pont. Mi lesz, amikor eléri a negyvenet?

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum