A Salzburg simán győzött Luleában

   

Az EBEL-csapat ezzel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek legnagyobb meglepetését szállította.

A másik osztrák klub, a Vienna Capitals 3-1-re kapott ki Ouluban. A svéd bajnok viszont csak hatalmas hajrájának köszönheti, hogy nem került nehezen behozható hátrányba a finnországi odavágón.

Jókor szerzett vezetést a Salzburg, hiszen a mérkőzés első gólját az első harmad utolsó percében, emberelőnyből szerezte. Ráadásul a második játékrész első felét is nagyon megnyomták Hughesék és két gólt ütve már 3-0-ra is vezettek. Kisvártatva megszületett az első svéd gól is, ám a hazaiak nem sokáig reménykedhettek a felzárkózásban, mert a salzburgi válasz 50 másodperc múlva megérkezett. Az utolsó harmad utolsó perce előtt néhány másodperccel a Lulea még szépített, így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

RBSLUL

3-1-es vereséget szenvedett a Vienna Capitals Ouluban, a Karpat otthonában. A finnek az első harmadban Donskoi egy-egy góljának és asszisztjának köszönhetően 2-0-ra vezettek, majd a középső játékrészben tovább növelték az előnyt, de a 48. percben a bécsiek szépítettek. Tovább zárkózni ugyan már nem tudtak, de a 3-1-es végeredmény ad némi reményt a visszavágóra. Az osztrákok gólját Ferland ütötte Klimbacher passzából.

Sokkal simább volt a két finn csapat párharca, a Lukko Turkuban is fölényesen nyert, miután az első két harmadban két-két gólt szerzett, a harmadikban is betalált, miközben a hazaiaktól csak egy emberelőnyös gólra tellett. Az 5-1-es idegenbeli sikerrel a raumai visszavágó formalitásnak látszik.

A nyolcaddöntők odavágóján még egy meccsen született 5-1-es vendégsiker, a Frölunda is ilyen arányban múlta felül ugyanis finn vetélytársát, a Tapparát. A svédek már 5-0-ra is vezettek, a hazaiaknak csak az 56. percben sikerült megszerezni a szépítő találatot, igaz, azt emberhátrányból.

Kisebb meglepetésre negyven perc után a JYP?Skelleftea mérkőzés is 5-1-re állt, mert bár a svéd bajnok szerzett vezetést, ezt követően a finnek percei következtek, akik az első harmadban kétszer, a másodikban háromszor voltak eredményesek. Az utolsó húsz percre azonban összeszedték magukat a vendégek és három lőtt góljukkal csak minimális vereséget szenvedtek, a végeredmény 5-4 lett.

A Sparta Praha kedden eggyel több gólt tudott lőni a Linköpingnek, mint vasárnap Vas Jánoséknak, azonban az egy gól kevésnek bizonyult. A vendégek előbb a 36., majd a 43. percben találtak be, ez utóbbira gyorsan tudott ugyan válaszolni a cseh csapat, de további gólokra ezen a napon nem futotta az erejükből, így a svédek idegenben nyertek 2-1-re.

A HIFK Fribourgban vendégszerepelt, és bár a svájciak kétszer is megszerezte a vezetést, a helsinki csapat mindkétszer egyenlíteni tudott, így a játéknap egyetlen döntetlenjét produkálva, 2-2 lett a végeredmény.

A másik svájci?finn találkozón a Genéve-Servette fogadta a SaiPa együttesét. Góltalan első harmadot követően a második játékrészben Kevin Romy két góljával a genfiek 2-0-ra elhúztak ellenfelüktől. Mivel pedig sem az első, sem a harmadik harmadban nem esett találat, ezért a vége is 2-0 lett a svájciaknak.

A fribourgi 2-2-es döntetlen kapcsán talán nem árt összefoglalni a BL továbbjutásra vonatkozó szabályait, ugyanis itt a szokásoktól eltérően nincs sem hosszabbítás, sem rávezetés, legalábbis az első meccs után. A párharcokból az a csapat megy tovább az egyenes kieséses szakaszban, amely 120 perc alatt több gólt lő, döntetlen esetén az idegenben lőtt gólok száma nem számít pluszként. Ha a visszavágó után is döntetlen állás alakul ki, akkor jöhet a hosszabbítás és a rávezetés. A döntő kivételével a hosszabbítás 10 percig vagy az első gólig tart, a csapatok négy mezőnyjátékost küldhetnek a pályára egy időben. A rávezetéseknél öt pár próbálkozhat, ha az sem hoz eredményt, akkor felváltva folytatják.

A statisztikákat itt, a videókat pedig itt találják.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum