Vas Jánosék nyerték a prágai rangadót

 

Nyertek Vas Mártonék is, akik már a harmadikok a német másodosztályban, Sofronék viszont kikaptak. Galló Vilmos és Keresztury Erik továbbra is kiemelkedően teljesít a svéd és a német juniorbajnokságban.

Közel tízezer néző előtt játszották a cseh extraliga prágai rangadóját a Tipsport Arénában. A bajnoki álmokat szövögető és pályaválasztó Sparta kétszer annyit lőtt kapura, különösen a második harmad lehetett nyomasztó, amikor Vas Jánosék mindössze kétszer találták el a világbajnok Stana kapuját. De a helyzetek nem mentek be, a Slavia kapusa, Furch összesen 31 próbálkozást hárított. Ráadásul a Slavia kevés helyzetéből is kiválóan időzítve gazdálkodott, a mérkőzés egyetlen gólját a rendes játékidő letelte előtt 41 másodperccel szerezve 1-0-ra nyert.

vas slavia 2

Vas megint elképesztő mennyiséget töltött a jégen, összesen majdnem 20 perc játékidő jutott neki. Nagyon fontos három pontjának köszönhetően a Slavia már 9. helyen áll a tabellán és a hatodik helyezett Brno is mindössze egyetlen pontra van tőlük.

vas slaviaNyertek Vas Mártonék is, az ellenfél a Lausitzer Füchse csapata volt, amely hazai pályán fogadta a Löwen Frankfurtot. Az első hat percben lőtt két gól, amelyek közül a második ráadásul emberhátrányban született, megadta az alaphangot a mérkőzésre, melyet végig Tim Kehler csapata dominált. A meccs felénél már 4-1-re is vezettek és ugyan a harmad végére 4-3-ra feljött az ellenfél, az utolsó harmadban csak a Löwen lőtt gólt, kettőt is, beállítva a 6-3-as végeredményt. Vas Márton a nagyon fontos ötödik gólnál adott gólpasszt, csapata már harmadik a tabellán.

Sofron Istvánék viszont simán kikaptak hazai pályán az Iserlohn Roosters csapatától. Az egyébként sportszerű mérkőzésen, melyen összesen négy kiállítást osztottak ki a játékvezetők, végig többet támadtak a vendégek. A meccs fordulópontja talán éppen az lehetett, amikor a második harmad derekán, 1-1-es állásnál az Iserlohn emberhátrányból vette vissza a vezetést. Majd a harmadik játékrész elején kettőre növelték előnyüket, még távolabbra tolva az egyenlítés reményét. A végeredmény a 49. percben alakult ki, ekkor is a vendégek voltak eredményesek és 4-1-re győztek. Sofron pontot nem szerzett, sem lőtt, sem kapott gólnál nem volt a jégen. A Krefeld 8. helyen áll a bajnokságban.

Galló Vilmosék a héten két meccset játszottak a svéd juniorbajnokságban. Szombaton az utolsó, vagyis 10. helyen álló Malmö volt az ellenfél, melyet 3-2 arányban vert hazai pályán a Linköping, vasárnap pedig a második helyezett Rögle látogatott Gallóékhoz. Ezen a találkozón gólgazdag 60 perc ellenére sem tudtak dűlőre jutni a csapatok, 5-5-ös döntetlen után következett a hosszabbítás, melyben a vendégek a második perc végén megszerezték a bónuszpontot. Galló mindkét meccsen az első sorban kapott helyet, szombaton egy asszisztot adott, vasárnap nem szerzett pontot. A Linköping továbbra is vezeti a bajnokságot, de vesztett pontok tekintetében a Rögle már előtte van.

Keresztury Erikéknek két viszonylag könnyebb mérkőzés jutott a hétvégére a német juniorok között, hiszen az utolsó helyezett HSV Young Freezerst látták vendégül. Szombaton 7-1-re nyertek, de csak az utolsó harmadban sikerült gólokban is megmutatni a két csapat közötti különbséget, ekkor ugyanis négyszer köszöntek be ellenfelüknek. Vasárnap ennek megfelelően erősebben kezdtek, és a 28. percben már 5-0-ra, a 40. perc végére 7-1-re vezettek. Mivel az utolsó harmad 2-2-es döntetlent hozott, így a második meccsen is hatgólos különbség született, 9-3-ra nyert a Düsseldorf. Keresztury az első meccsen nem szerzett pontot, a másodikon viszont lőtt egy gólt és adott két gólpasszt. A Düsseldorf harmadik az északi csoportban, nagy versenyben és pontegyenlőséggel a második helyen álló Berlinnel.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 2. 4 2 3 5
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 9. 18 3 8 11
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 4. 13 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 3 0 1 1
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. 12 3 9 12
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 8. 16 4 3 7
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 11. 8 0 1 1
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 7 0 1 1
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 9. 17 2 4 6
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 3. 16 1 12 13

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum