Van, aki nem tud ezen a szinten játszani

   

Rob Pallinnál, a Fehérvár AV19 vezetőedzőjénél átszakadt a gát, meglepően őszintén beszélt az újabb Fehérvár-vereség után a problémákról. Változásokat szeretne a játékoskeretben.

Az első harmad nem tűnt rossznak, mi történt a másodiktól?

Nem játszottunk jól az első harmadban sem. Két rutinos játékosunk kiállításával kezdődött a meccs, utána úgy-ahogy rendeztük sorainkat. Viszont ebben a ligában az nem megy, hogy valakiben nincs meg a kellő tűz a játékhoz. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy miattuk legyenek olyan játékosaink, akik meccsenként 30 percet játszanak, mert ez árt a csapatnak, ez nem mehet így tovább. Sajnos rutinos védőink sokszor buta kiállításokat hoznak össze.

A legutóbbi meccset is elbuktuk, de egészen másképp játszottunk. Mi volt a különbség a kettő között?

Nekem a vereség mindig csak vereség marad. Nem szereztünk pontot pénteken, nem szereztünk pontot vasárnap sem. Az ilyen meccsek megmutatják, hogy néhány játékosunk nem tud ebben a ligában megfelelően játszani. Ez a meztelen igazság, ez van. Ha hiányzik négy kulcsemberünk, az rögtön meglátszik. Ez persze nem mentség, de a csapatunk nem elég jó a jelenleg sérültek nélkül.

Ezek szerint változásokat tervez az összeállításban?

Azokhoz a változásokhoz, amikre szükségünk van, új játékosokat kellene igazolnunk. Eközben úgy kell elvennünk a csapatból, hogy az ezáltal többé váljon. Ez nagyon nehéz feladat. Olyan játékosokra van szükségünk, akik képesek tartósan az EBEL szintjén játszani és megvan bennük a maximális elszántság. A jelenlegi helyzetben persze csereberélhetünk egy ideig, ezúttal is változtattunk a meccs közben, de.ennek a keretnek most kell a segítség, nem tudjuk megvárni, míg mindenki felépül.

Rob Pallin AVS

Cimkék: , ,

Összes (97)

Utolsó hozzászólások

 1.   #93
  fomar,   

  @dongi: Csak felhívtam a figyelmet, hogy köszönő viszonyban nincs a kommunikáció, meg a gyakorlat.:)

 2. Raon
    #94
  Raon,   

  @fomar: ahogy nálad sem. Még véletlenül se zavarjon, hogy nem arra reagáltál, amit Rob mondott, hanem ami erről neked eszedbe jutott.
  Azt ugye tudod, hogy a tényeket nézve ilyenkor voltaképpen saját magaddal vitatkozol? :)

  De hogy ne hidd azt, csak kötekszem: az engem is érdekelne, hogy a tavaly a sérülései ellenére is remek dolgokat mutató Németh pl. miért került így parkolópályára. Ahogy Nemes esete is érdekes.
  Azt azért nem lehet elvitatni, hogy előre is mentünk: lásd Erdély Csanádot, aki kb. a csapat egyik motorja lett (már csak előnyben kell játszania, és olyan szerepe lesz, mint egy speciális légiósnak - ilyet utoljára kb. csak Sofi tudott felmutatni, de nem ilyen fiatalon!), illetve a háttérben közel észrevétlenül Reiterből is ügyes, reményteljes kezdőbekk lett.

 3. vidacs
    #95
  vidacs,   

  Először is azt gondolom, hogy az előző négy meccs mindegyikén ki lehetett kapni. Nézzük meg a táblázatot. A Salzburg, Bécs, Graz kiemelkedik a mezőnyből, Ljubljanában is ki lehet kapni. Az más, hogy mi szurkolók ennél többet szerettünk volna.
  Nézzük meg a következő 4 meccset, az majd jobban eldönti, hogy hova is tartozunk a mezőnyben. Egyébként az első 4 meccsből ha csak 1 győzelmünk lett volna arra se lehetett volna egy szavunk sem.
  Szerintem mostanra egy érdekes helyzet állt elő. Pallin szerintem ugyanazt csinálja mint MR. Sőt talán még keményebben. Azt, hogy az első sort járatja az edző az már az előző szezonban is unalmas volt. A szezon elején nekem pont az tetszett, hogy 4 soroztunk. Mindenki játszott, most nem így van. És nem azért mert a 4. sor hibázik, hanem mert az edző így dönt. Én azt látom, hogy egy csapat akkor jó, ha van 1-2 brutálisan jó sora (amire nekünk nincs pénzünk), vagy van 4 nagyon is használható sora. Szerintem nekünk ez lehetne az utunk. Sőt az emberhátrányba majdnem teljesen mást játszatnék mint előnybe. Mert így az első két sor frissessége is megmaradna (talán több gólt lőnének) és a fél csapat sem színházba érezné magát azon, hogy hogyan szenved az első két sor és mindezt a páholyból (kispadról) nézhetik. De ezt nem lépi meg az edző, mert szerintem nincs vér ehhez a pucájában.
  Van néhány dolog viszont amit ettől függetlenül nem értek. Néha meccs nézés közben az az érzésem, mintha néhány játékos edzőt akarna buktatni vagy nem?, és nem csak a mi fiainkra gondolok...
  Ezenkívül két személyes problémám van:
  1.) Végy egy jó kapust! Hát nálunk ez nincs, és ezt nem bántásból mondom, klasszis kapus nélkül nem leszünk 6-ba. Sajnos Zolival megtörtént ami megtörtént (innen is minden jót neki, apropó mit mondott neki a konzilium szombaton? tudja valaki?) de ez nem a bajnokság előtti nap tudtuk meg. Erre hoztunk egy AHL-es kapust akiről még én is láttam kb. 3-5 meccs után, hogy nem fogja pótolni Zolit, de még Rajnát sem. Miért van még mindig itt? El kell küldeni, ha a szerződése engedi, és hozni egy jó kapust. Enélkül nem fogunk előrébb végezni. Szerintem mostanra a 2 hónapos szerződése amúgy is letelik. Inkább védjen Miki folyamatosan, hátha 1-2 %-ot jelent neki a bizalom.
  2.) Nem értem, hogy az utánpótlás bajnokságban összeszokott fiatalok miért nem alkothatnak egy sort? Mondjuk a 4. sort? Ők évek óta együtt játszanak, jók góllövésben, akár még emberelőnyben is lehetne őket játszatni. Főleg akkor ha már elment egy meccs. Még emlékszem néhány éve volt egy Sofron, Nagy, Kóger sor, akik a lendületükkel néha egy-egy góljukkal az egész csapatot átlendítették a holtponton. Szerintem ő bennük ez benne lenne.
  Ezzel együtt én nem gondolom, hogy ez a csapat képesség gondokkal küszködne egy-két játékost levéve (Robinson, Wehrs), hanem valami más a gond. A Bécs elleni meccsen is azt gondolom, hogy szimpatikusabban játszottunk mint tavaly, de jobban el kell osztani a terhet a játékosok között. És sajnos lőtt gólok nélkül ez nem megy. A mieink közül pont azok sérültek akik pontot/gólt tudnának szerezni a légiósok pedig nem hozzák azt amit várunk tőlük. Loveccio és Marino (ljubljana elleni hazait kivéve) messze vannak CYH és Naglichtől.

 4.   #96
  fomar,   

  @Raon: Magammal viatatkozom? Jó a társaság. :)
  A helyzet sokkal összetettebb.
  Még a problémákat sem sokan vélik felfedezni.
  Részint infó hiány miatt.

 5. csiszi
    #97
  csiszi,   

  @hüjeliba: Egyébként volt bármilyen tapogatózás erősebb ligák felé a Fehérvár részéről? Vagy az EBYSL gyengeségét csak mi látjuk problémának?

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk