Kovács Balázs a svájci derbin vonalazott

   

Európa egyik leghangulatosabb rangadóját, az Ambri-Piotta?Luganót kapta a magyar vonalbíró, aki két év alatt eljutott a svájci élvonalbeli tagságig.

Csehországban az újonc Olomouc durván átgázolt a Vítkovicén. A vendégek az első öt fordulóban négy győzelmet szereztek, azóta viszont sorozatban háromszor buktak. Pénteken hatalmas verésbe szaladtak bele, az Olomouc 9-1-re elintézte őket. Erik Hrna két gólt lőtt és három gólpasszt adott.

A Liigában a Pelicans ötöt lőtt Lappeenrantában. A lahtiak 5-0-ra verték a SaiPát, a hazaiak hiába lőttek többet kapura, Jere Myllyniemi 38 védéssel és shutouttal zárt.

A DEL alsóházi rangadóját a Düsseldorf nyerte. A DEG 6-3-ra diadalmaskodott a Straubing ellen, a hazaiak a 12. percben 3-0-ra vezettek. A vendégek visszacsúsztak a német bajnokság utolsó helyére, miután a Hamburg 3-2-es győzelmet aratott a Schweinningen ellen.

Svájcban izgalmas mérkőzésen működött közre Kovács Balázs. A magyar vonalbíró évek óta Svájcban él és dolgozik, eddig jobbára NLB-s meccseket kapott, de ez évben előrelépett. A szezonbeli nyolcadik NLA-meccsén az Ambri-Piotta otthonában 5-4-es hazai sikert hozó mérkőzésen dolgozhatott. A 33. percben a Lugano már 4-1-re vezetett, ám a hazaiak egyenlítettek, majd a hosszabbításban az NHL-ből érkezett Adam Hall eldöntötte a pluszpont sorsát. A mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg.

Kovács Balázs Gebei Péter vezetőbíró mellett második magyarként meghívást kapott az IIHF augusztus végi, Svájcban tartott edzőtáborába, ahol a 2015. évi A csoportos világbajnokságra esélyes játékvezetőket fejlesztették.

Kovacs Balazs SUI

Az SHL-ben nagy csatát hozott a Brynas és a Modo összecsapása. A gavleiek az első harmad után két góllal vezettek, majd az örnsköldsvikiek a második játékrészben egyenlítettek. A 49. percben a hazaiak újra vezettek, ám a véghajrában a vendégek egyenlítettek, de egy percre rá Daniel Brodin belőtte a Brynas 4-3-as győzelmet jelentő gólját.

Szlovákiában a HK Poprad könnyen nyert 5-0-ra Szakolcán. A HK 36 Skalica gólt sem lőtt, a poprádiaknál Lukas Hvila két gólt lőtt, Matus Kostur pedig 20 védéssel és shutouttal zárt.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Liiga (Finnország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

SHL (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum