A nézők visszakövetelték a lányokat

 

A Flyersnél láthatóan gondokat okoz a női egyenjogúság értelmezése.

A Philadelphia legfontosabb szakmai problémáit már egy korábbi cikkünkben áttekintettük, azonban a nyár a a pr- és marketingrészleg számára is okozott fejtörést. Az egész azzal indult, hogy júniusban egy politikai és társadalmi igazságtalanságokkal foglalkozó honlap részletes beszámolót közölt a Flyers csarnokában a jégfelújításoknál segédkező hölgyek embertelen munkakörülményeiről. A klub azonnal reagált, menesztette az Ice Girls csapatát és a helyükre alaposan felöltöztetett fiúkat rakott.

Az Ice Boys szeptember 22-én a Wells Fargo Center idei első felkészülési meccsén debütált, ahogyan az várható volt, a közönség hangos fújolása kísérte a 12 fiatalember bevonulását. Már ez is megítélés kérdése, hiszen az NHL leghangosabb szurkolótáborához képest ez kimondottan mérsékelt reakciónak tekinthető. Ahogy azonban minden kritikát, a közönségét is túlreagálta a Philly és az Imigyen szóla Zarathustra jobb sorsra érdemes dallamaira komponált videóüzenetben jelentette be, hogy az Ice Girls visszatér, a casting október 5-én kezdődik. Ez aztán kiváltotta a hokis média gúnyos iróniáját, lényegében a teljes amerikai hokiközvélemény a Flyersen röhög.

Az Ice Girls ruhaviselete kétségtelenül erősen szexista. Mindezt azonban a tengerentúli major sportok háza táján ne nevezzük egyedi jelenségnek. A legkülönösebb azonban az, hogy az egész lavinát elindító elemzés nem is elsősorban ezt, hanem a megalázó és embertelen munkakörülményeket tette szóvá. A lányok nem ehettek nyilvános helyen, nagyon fáztak, igazi tortúra volt számukra egy-egy NHL-es mérkőzés. A klub pedig ahelyett, hogy ezt az egyszerű kérdést kezelte volna, egy egészen másik szintre helyezte a problémát, olyan zsákutcába kormányozva magát, amelyből nem jöhet ki jól.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum