Hári és Sofron is gólt szerzett

   

Sofroné ráadásul mérkőzést eldöntő találat volt. Háriék kikaptak a Frölunda otthonában, Vas Mártonék viszont idei első hazai győzelmüket ünnepelték.

A svéd első osztályban Hári János csapata ahhoz a Frölundához látogatott, amely szerdán a Briancont intézte el 6-2-re a Bajnokok Ligájában. Az akkori meccs hőse, a négy gólt és egy asszisztot szerző Andreas Johnson a harmadik sorban kapott helyett, Mathis Olimb szélsőjeként. Az első harmadban mindazonáltal a Modo szerzett vezetést. A hazaiak sokáig nem találták az ellenszert a Modo védekezésére, ám a meccs felénél megtört a jég, előbb kiegyenlítettek, majd a harmadik játékrész felére kétgólos előnyre tettek szert. Erre érkezett Hári János gólja az 56. percben, visszahozva a reményt a vendégek számára, ám végül az egyenlítés elmaradt, 3-2-re nyert a Frölunda. Hári egy góllal ? eddig mind az 5 meccsen pontot szerzett ? és +1-gyel fejezte be a mérkőzést. A mérkőzés góljai itt láthatók.

Jobban sikerült Sofron Istvánék mérkőzése, hiszen a magyar csatár nem csak, hogy mérkőzést eldöntő gólt szerzett, de a Krefeld is nyerni tudott a Straubing Tigers ellen, azok után, hogy a vezetőedző nyílt levélben kért elnézést az utóbbi meccsek rossz játékáért. Izgalmas, ám gólokban szegény mérkőzést láthatott a kilátogató közel 3500 krefeldi néző. Az első gólra ugyanis egészen a 48. perc végéig kellett várni, amikor Sofron István emberelőnyből szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Az 55. percben ismét emberelőnybe került a Krefeld, amit annak letelte előtt 13 másodperccel ki is használt, kettőre növelve az előnyt. Mivel a vendégek a hátralévő szűk három és fél percben még kétszer állíttatták ki magukat, így Sofronéknak már csak az eredményt kellett tartani, ami sikerült is, 2-0-ra nyert a Krefeld, második győzelmét szerezve ezzel a szezonban. A két találatot tartalmazó összefoglaló itt indul.

A Löwen Frankfurt szezonbeli első hazai győzelmét aratta, az ellenfél a Lausitzer Füchse volt. Az első harmadban hiába domináltak a hazaiak, a mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani, sőt, a második harmadban a vendégek egy perc alatt lőttek két gólt. Ettől egy csapásra összekapták magukat Vas Mártonék, és öt perc alatt három góllal válaszoltak. Ezt követően a Lausitzeren volt a sor, hogy egyenlítsen, ami nem is késlekedett sokáig, három perc múlva már 3-3-at mutatott az eredményjelző. A harmadbeli végszó ettől függetlenül a Löwené volt, amely megszerezte negyedik gólját is. Valamivel több, mint 10 perc alatt hét gólt láthatott tehát a hazai publikum. Jól kezdték a záró húsz percet Vasék, amire a vendégek már csak egy góllal tudtak válaszolni, így alakult ki az 5-4-es végeredmény.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 5. 1 0 0 0
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 7. 5 2 3 5
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 4. 1 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL - - - - -
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 4. - - - -
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 11. 5 2 1 3
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 2 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 3 0 0 0
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 6. 5 0 2 2
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 11. 5 0 2 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum