Knox és Danton tömegverekedést robbantott ki

   

A Nowy Targ?Sanok felkészülési mérkőzés félbeszakadt, miután még a kapusok is egymást püfölték. Egykori MOL ligások kerültek a forgatag középpontjába. Danton a közösségi oldalon indokolt.

A lengyel csapatok felkészülési meccsén az eseményeket az váltotta ki, hogy a Sanok ex-miskolci csatárát, a 91-esben játszó Jordan Knoxot durván a palánkra lökték a hazai kispadnál. Az első, aki a tett helyszínére érkezett, a 34-es Mike Danton volt, aki szerette volna megrendszabályozni a tettest. A Nowy Targ kispadjáról azonban számosan beavatkoztak a civakodásba, ennek köszönhetően aztán hamarjában kiürült mind a két kispad. Danton iszonyatosan megverte ellenfelét, és a két kapus csatája is sanoki győzelemmel ért véget. Amikor a kedélyek a jégen már lenyugodtak, a Nowy Targ edzője gondoskodott arról ? a tőle elvárható módon és rendkívül bölcsen ?, hogy újra felizzon a parázs a hamu alatt. Okosan ugyanis egy palackot meg egy ütőt hajított valamelyik sanoki játékos felé, majd a szakirodalom szóhasználata szerint szájkaratéba kezdett. Ezt látva a játékvezetők jobb híján az öltözőkbe terelték a feleket, és lefújták a meccset.

Nowy Trag_Sanok

Az egyik főszereplő, Mike Danton ? aki az előző idényben 13 mérkőzést játszott a HSC Csíkszereda színeiben a MOL Ligában, előéletéről itt olvashatnak ? így ír erről a közösségi oldalán: “Sok megjegyzést olvastam a szombat esti akciómmal kapcsolatban. Emberek (nyilván olyanok, akik nem jártasak a hokiban) mondják rólam, hogy erőszakos ember vagyok, aki 7-8 évet töltött börtönben (ami meg nem pontos), és hogy semmit sem változott a természetem a börtönéveim óta… meg hogy nem lenne szabad ezt a stílust játszanom Európában. Nos, akkor itt az én olvasatomban az eset. Jordan Knoxot hátulról ütközték le a palánknál. Odamentem, hogy kiálljak a játékostársam mellett, ahogy ezt minden csapattárs megtenné. Ahogy megragadtam a Knoxot leütköző játékost, a Nowy Targ kispadjáról 5-7 játékos kezdett ütni engem ököllel, vagy akár az ütőjével. Később a csapattársaim elmondták, hogy az edző bíztatta fel a játékosokat erre. Erre ledobtam a kesztyűmet és verekedni kezdtem a szabálytalankodó játékossal. Mivel számolatlanul kaptam az ütéseket a cserepadról, elhúztam az ellenfelemet onnan és megmutattam neki, mi történik akkor, ha valaki hátulról támad meg valakit és aztán olyannal veszi fel a harcot akivel nem kellene. Elszállt az agyam? Igen! Dühös voltam? Igen? Miért? Hát biztosan volt hozzá valami köze annak, hogy egyszerre 7 játékossal küzdöttem, akik közül hatan a cserepadon voltak.  [...] A cselekedeteknek következményeik vannak. Ha valakit hátulról támadsz meg, vagy az arcába ütsz, vagy verekedést kezdesz vele, akkor jobb, ha felkészülsz a harcra. Kard által vész, aki karddal él.”

Ide annyit érdemes megjegyzésként írni, hogy a Sanok két hete három magyarországi meccset játszott, a Miskolc és a Dab.Doclerrel szemben elvesztett találkozón is verekedésig fajultak a dolgok, az Olimpiját legyőzték, akkor nyugalomban telt el a 60 perc, azt leszámítva, hogy Danton palánkra lökése sérülést okozott, Berlisk nem is tudott eljönni Székesfehérvárra.

Kommentálta az esetet a két edző is. “Az egyik játékos elkezdett sértegetni ? mondta a Nowy Targ edzője, Mark Zietara ?, elég régóta vagyok edző, de ezeket nem tolerálhatom. Egy játékosnak mindig tiszteletet kell tanúsítania egy edzővel szemben. Reagálnom kellett, ezt nem tűrhettem ? folytatta pedagógiai elvei kifejtését Zietara, aki szerint az események a jégen korábban történtek következményei voltak. ? Először nem adták meg egy szabályos gólunkat a bírók. Nem is értem, miért akarnak velünk kitolni. Ha kétségük van, ott a videóbíró, nézzék meg azt. Az bebizonyította volna, hogy a gólunk szabályos volt. A második ilyen eset az volt, amikor Danton megtámadta Maciek Kmieciket és a fejét ütötte hátulról. Értem, hogy az egész eset kiváltója Kmiecik szabálytalansága volt, amiért jogosan kapott 2 percet, de akkor sem értem, hogy miért volt szükség erre a durva megmozdulásra Danton részéről.”

“Az egész a verekedésnél kezdődött ? mondta a Sanok edzője, Tomasz Demkowicz. ? Véleményem szerint a két verekedő küzdelmébe teljesen feleslegesen avatkoztak be a Nowy Targ játékosai. Ha valakik verekedni kezdenek, akkor hagyni kell őket, hogy egymás között eldöntsék ezt. Az nem lehet, hogy ilyen gyorsan beleavatkozik még kettő, három, vagy éppen öt játékos egy ellen. Ez egészen abszurd volt. A játékvezetők szerintem jól döntöttek. Nem volt értelme kitenni a csapatot újabb sérüléseknek. Be kell valljam, amióta a hokiban vagyok, most először találkoztam ilyen esettel.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum