Mike Danton a HSC új játékosa

   

Kanadai játékossal erősítette meg keretét a héten a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Mike Danton szerda este csatlakozik a kerethez és előreláthatólag az Érsekújvár elleni pénteki mérkőzésen már a pályán lesz.

A HSC Csíkszereda kedden megállapodott Mike Dantonnal. A 34 éves kanadai középcsatár előreláthatóan szerda este érkezik Csíkszeredába. Akárcsak Marek Curilla esetében, a Dantonnal kapcsolatos összes költség anyagi fedezetét Becze Tibor csíkszeredai üzletember biztosítja.

Mike Danton a kanadai Bramptonban született. 1997-2000 között OHL-es csapatokban játszott. Ezt követően az NHL-es New Jersey Devils, illetve a St. Louis Blues csapatok alkalmazásában állt. Összesen 92 NHL-es találkozó van a háta mögött. A legjobb szezonja végén, 2004. április 16-án két nappal csapata rájátszásbeli kiesését követően, gyilkossági összeesküvésben való részvétel vádjával, letartóztatták és elítélték.

A börtönben egyetemi tanulmányokba kezdett, amelyet kitűnő eredményekkel végzett el. Így szabadulását követően a Saint Mary?s University csapatában húzott le két évet.

2011 őszétől játszik Európában. Megfordult a svéd harmadosztályban, az EBEL-ben, a Znojmo csapatában és a szlovák Extraligában is, Besztercebányán. Csíkszeredába a 2011/2012-es kazah bajnoktól, a tavaly októberben a Vákár Lajos műjégpályán is látható Bejbarisz Atirautól érkezik.

mike_danton

Meg kell jegyezni, hogy az IFK Öreben 2011. szeptember 18-án a Söderhamn/Ljusne HC elleni mérkőzésen megmentette csapattársa, Marcus Bengtsson életét. Egy ütközés után ugyanis a vele egy sorban játszó csapattársa beverte a fejét a jégbe, és rángatózni kezdett az ütéstől. Danton eszmélt a leggyorsabban, és biztosította a nyelvét, hogy le ne nyelje, amíg az orvos odaért.

Mike Danton Csíkszeredába való érkezése előtt a következőt nyilatkozta: ?Rengeteg tapasztalattal rendelkezem és minden eszközzel azon leszek, hogy a csapatomat győzelemre vigyem. Bár az NHL-ben is játszottam, soha nem voltam a legképzettebb. De nagy szívem van, mindig én végeztem a legkeményebb munkát és nagy vágyakozással és szenvedéllyel játszottam. Nagyon energikus vagyok és ugyanezt fogom kérni és elvárni a csapattársaimtól is.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum