Van mit rendbe tennünk

   

Gólösszefoglaló, értékelések, visszhangok az Ifjabb Ocskay Gábor-emléktorna után. 

Az Olimpija magabiztos győzelemmel szerezte meg a kupát a Fehérvárral játszott vasárnap esti döntőben,  míg a Graz 2 góllal verte a Miskolcot egy nem túl színvonalas bronzmeccsen.

Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője szokatlanul szókimondóan és kritikusan nyilatkozott a csapat teljesítményéről az nso.hu-n: “LoVecchio kapott egy ütést szombaton, de csak elővigyázatosságból pihent, akárcsak Szirányi és Ejdepalm ? ha kellett volna, mindhárman játszanak. A fiatalok hibáztak is, de nagyszerű dolgokat is csináltak, miközben rutinos embereink adogatták el a korongot a saját kék vonalunkon ? de még ez sem lett volna kritikus, ha jobb a kapusteljesítményünk. Van mit rendbe tennünk, de még van időnk rá.”

Az Olimpija játékosai nagyon boldogok voltak a győzelem után, ez a jégen is látszott. Andy Chiodo, a torna legjobb kapusa a csapat védekezését dicsérte, mint elmondta, nagyon jól blokkoltak a társai, a kipattanókat pedig eltakarították a kapu elől. A legjobb védőnek választott Marvin Degon szerint kiváló hétvégén vannak túl, ami jól szolgálta a felkészülésüket, önbizalmat adott. Végig fegyelmezett volt a csapat, követték az edzői utasításokat. Jó érzés volt Magyarországon nyerni, egy kiváló közönség előtt, tette hozzá. Sajnálatos módon a Sarauerrel történt ütközés után jégen maradt Igor Cvetek vállsérülést szenvedett, a részletes vizsgálatok még hátravannak, de a jelek szerint eltört az egyik vállcsontja.

A Miskolc a 4. helyen végzett, de a Grazcal játszott meccsel már elégedett volt Majoross Gergely vezetőedző: “Ez már egy egészen más mérkőzés volt, mint a szombati. Az 5 az 5 ellen minimum kiegyenlített volt a játék, sőt helyenként dominálni is tudtunk, ami nagy szó egy EBEL-csapat ellen. Most a buta kiállításokkal vertük meg magunkat. Az emberhátrányos védekezéssel még nem tudtunk annyit foglalkozni, mint amennyit kellett volna, ez is egy szezonkezdési nehézség, amit az idő múlásával meg kell majd oldanunk. Nagyon pozitív, hogy ma már sokkal okosabban bántunk a koronggal, hatékonyabban használtuk ki a helyzeteinket. Összességében látni lehetett az előrelépést a szombati meccshez képest.”

A döntő összefoglalója, és a visszaemlékező videók 3. része:

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum