A HSC lépésről lépésre fejlődik

 

Egyhetes poprádi edzőtáborból hazatérve a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzője, Christer Dreberg értékelt.

Az erdélyi csapat sajtószolgálatától kapott anyagban a svéd edző beszélt Petr Machacekről és a csapat teljesítményéről. Elmondása szerint a csapat lépésről lépésre halad előre annak ellenére, hogy a négy lejátszott mérkőzés mindegyikén vereséget szenvedett a csapat. Hazaérkezett a szlovákiai edzőtáborozásról a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata és azonnal munkába is álltak a játékosok és edzők. A poprádi edzőtábor és felkészülési mérkőzések sorozata után Christer Dreberg véleményezte a látottakat. Elsőre Petr Machacek esetéről beszélt. “A múlt hétfői edzés elején Machacek nagyon rosszul érezte magát. Becsületére váljon, hogy mindezek ellenére nagyon próbálkozott. A kórházban kiderült, hogy sárgaságos, ez a csapatot és nem utolsósorban a játékost is megviselte. Másnap mindenkit kivizsgáltak, így nem a legjobb előjelekkel indultunk neki az első, azaz a Liptószentmiklós elleni összecsapásnak. Útban a jégpálya felé tudtuk meg, hogy Machaceket kivéve a többiek véreredménye negatív” ? mondta Dreberg.

A Machacek betegsége okozta megrázkódtatást követően négy felkészülési mérkőzés következett a HSC számára. Elsőre a szlovák 1. ligás Liptószentmiklós jött, majd a Tátra-kupán a szlovák extraligás HK Poprad, a szlovák U20-as válogatott és az osztrák második ligás Kapfenberg Steelers.

christer_drebeg

“A liptószentmiklósiak ellen egy nem szabvány méretű pályán játszottunk. Nehezen alkalmazkodtunk és látszott, hogy nincs meccs a lábakban. Annak ellenére, hogy ellenfelünk előrébb tartott a felkészülésben, két harmadon át vezettünk. A találkozót végül 5?3 arányban elveszítettük a rengeteg kiállítás (összesen 32 perc) miatt, amit kaptunk. Első meccsnek megfelelt. Kiemelném a Tranca, Molnár Zsombor, Sjölund hármas játékát” ? kezdte a felkészülési időszak értékelését a tréner.

Jöhetett a Tátra-kupa, amely végén a csapat minden ellenfelétől kikapott, ennek ellenére sok tanulsággal szolgált. “A házigazda HK Poprad ellen kijöttek, hogy hol vannak problémáink. Két hullámvölgy odavezetett, hogy kategorikus vereséget szenvedtünk. A mérkőzés első perceiben két gólt kaptunk, míg a második harmad közepén rögtön újabb hármat és máris 5-0 volt oda, a vége pedig 8-0 lett. Ez a mérkőzés egy mélyebb elemzést érdemel. A szlovák U20-as válogatott és az osztrák Kapfenberg ellen már más volt a helyzet. A játék minden elemében jobban teljesített a csapat. Az U20-as válogatott ellen hiába nyertük meg a kapura lövési arányt 28-20-ra, gólt nem tudtunk szerezni. A Kapfenberg ellen a legjobb mérkőzést láttam a fiúktól. A kapura lövéseket ismét megnyertük, ezúttal 45-25 arányban, de a mérkőzést 4-3-ra elveszítettük. Az utolsó két percben lehoztuk a kapust és feljöttünk mínusz egyre, nagyon közel voltunk az egyenlítéshez is, de nem jött össze. Szépségtapasz, hogy az utolsó két mérkőzés végén a szétlövéseket megnyertük” ? értékelte a látottakat Dreberg.

Összegezve a vezetőedző kiemelte, hogy a csapat és a játékosok egy hosszú útnak az elején vannak. Úgy egyénileg, mint csapatként, fejlődni kell. Ehhez türelem és rengeteg munka szükséges, de a hozzáállásból kiindulva sikereket lehet elérni. “Egy nagyon kemény és hasznos edzőtáborozáson vagyunk túl, amelyből a jövőben sokat profitálhatunk. A játékosok is felvették a ritmust és érzik azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak. Nagyon hosszú út áll még előttünk, de a helyes irányban haladunk ezzel a fiatal és fejleszthető csapattal. Türelmes és megfelelő munkával eredményeket fogunk elérni. Nincsenek rövidítők ezen az úton. Azért dolgozunk nap mint nap, hogy fejlődjünk. Ez a csapatra és egyénileg a játékosokra is érvényes. Tanulnunk kell a mérkőzésekből, de nem szabad, hogy az eredmények befolyásoljanak. Együtt lehetünk erősek” ? zárta mondanivalóját Christer Dreberg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum