Gyergyóban a MOL Liga a középtávú cél

   

A jótékonysági akció cél ért, hamarosan kész a jégcsarnok új világítása, és hamarosan elkezdődhet a hűtőrendszer és a palánk cseréje is. Fokozatosan építkezve lépne előre a Progym Gyergyószentmiklós. Utánpótlásban már a magyar bajnokságban is elindulnak.

“A közönség adakozásának és a világítási terveket is elkészítő Energobit cég támogatásának köszönhetően megérkeztek a lámpatestek, és folyik a kiviteli tervek elkészítése ? mondta blogunknak Bereczki Szilárd, a Progym vezetőségi tagja, a világítás felújítását lehetővé tevő gyűjtés főszervezője. ? 20 ezer euró jött össze az adakozásból, ami az Energobit jelentős összegű adományával együtt elég volt a lámpák beszerzésére, még maradt is valamennyi a kivitelezéshez szükséges anyagok megvásárlására is.”

Mint a szurkolói összefogás közösségi oldalán írják, a gyergyószentmiklósi jégpályán óriási javulás várható, az eddigi kevesebb mint 100 lux helyett 800 lux erősségű lesz a megvilágítás, ebből a szempontból kifogástalan körülményeket teremtve.

gyergyo1

Folyik a pálya felújításának tervezése-szervezése is. Az ehhez szükséges pénzeket túlnyomórészt Hargita Megye Tanácsa, kisebb részt Gyergyószentmiklós városa biztosítja, és az év során már megtörtént a tervező kiválasztása, illetve a tervek elkészítése is. A következő lépés a kivitelező kiválasztása lesz, és aztán a hűtőrendszer illetve a palánk cseréje. “A régi pályatest megmarad ? mondja erről Bereczky Szilárd ?, erre kerülnek rá az új csövek és az új hűtőbeton, így az új pálya pár centivel magasabban lesz, mint a régi. Egyelőre nem tudjuk pontosan, mikor történik meg a kivitelezés, információink szerint a pénz megvan és elkülönítették. Úgy számolunk, hogy ebben a szezonban egy ideig mindenképpen Karcfalvára kell járjunk. Ez nyilvánvalóan olyan kellemetlenség, amelyet a nagy cél, a megbízhatóan működő, felújított pálya érdekében el kell viselnünk.

Azt tudni kell, hogy hatalmas előrelépés lesz nekünk a felújított jégpálya. Az utóbbi években olyan volt már a csarnok műszaki állapota, hogy nem volt biztos, a tavaszi leállás után ősszel tudunk-e újra jeget készíteni. Ilyen körülmények között a potenciális támogatóink, a cégek, helyi önkormányzatok, közbirtokosságok sem tudtak mögénk állni, hiszen nem ígérhettük biztosra, jó helyre adják a pénzüket. A felújítást követően az üzemeltetés biztonságos lesz, a klub, a játékosok és a támogatók egyaránt hosszú távra tudnak tervezni.

A pálya csinosítása, felújítása ezzel nem fog leállni, egyesével sorra kerülnek majd az öltözők, és fokozatosan kicseréljük a tető meggyengült hullámpala-fedését is. Néhány éven belül egy minden igényt kielégítő csarnok szolgálhatja a jégkorongsportot Gyergyóban.”

Közben a klub készül az új bajnoki szezonra is. A hosszú idő után ismét dobogós helyen végzett csapat minden eddiginél korábban kezdte a felkészülést. Nyáron tengerparti alapozással indítottak, augusztus elejétől pedig Karcfalván jégen edzenek a játékosok. “Eljutottunk oda, hogy a MOL ligás csapatokkal egy időben tudunk jégre menni. A játékosaink közül többeket megkeresett a Galati, néhányan át is igazoltak oda, gyergyói szemmel a legnagyobb veszteség talán Bogdan Neagos átigazolása volt. Ugyanakkor egyelőre nem tudunk versenyre kelni a duna-partiak által kínált feltételekkel.  Megegyeztünk már Vitalij Kiricsenkóval, minden idők talán legnépszerűbb gyergyói légiósa nálunk folytatja az ősszel, és szombaton Nyerges Lajossal is megállapodtunk a folytatásról. Visszatért hozzánk Daradics Csaba, Csata Székely Hunor, Molnár Zoltán és az egyetemet most befejező Ördög Tihamér is jelezte, hogy folytatná nálunk.

gyergyo2

A célunk az, hogy az első négybe kerüljünk, aztán ha odaértünk, szeretnénk természetesen megőrizni a bronzérmünket is. Reálisan nézve a két MOL ligás csapatnak egyelőre nem tudunk ellenfelei lenni, a mi közvetlen vetélytársaink a sokat erősödő Galati és a Steaua, velük kell megvívjuk a mi külön bajnokságunkat, és persze ahány pontot csak lehet, elcsípni a két nagytól.

Ezzel párhuzamosan el kell kezdjük azt a munkát, ami évek múlva hozhatja meg az eredményét. Az U12-es és U14-es csapataink elindulnak a magyar bajnokságban, tehát ugyanott fognak játszani, ahol például a csíkszeredaiak is. Azt reméljük, ezek a játékosok olyan terhelést kapnak majd, amely révén felnőve komoly segítséget jelenthetnek majd a nagy csapatunknak. Ezt a fokozatos építkezést szeretnénk megvalósítani a felsőbb korosztályok körül is. Ahogy mondtam is, a pálya rendbetétele után komoly előrelépés várható, sok minden meg fog mozdulni, és erre hosszabb távon lehet majd alapozni.

Néhány éves időtávlatban a célunk az, hogy újra elindulhassunk a MOL Ligában. Erre azért is szükség van, mert az elvándorlás nemcsak a Galati, hanem más klubok, így Csíkszereda, illetve magyarországi egyesületek felé is folyik, már az utánpótlás szintjén is. Ezért erős felnőtt csapat kell, és vonzó feltételek, vonzó bajnokság. Ugyanakkor ebbe csak felelősséggel szabad belevágnunk, nem akarjuk, hogy MOL Liga-alapítótagként egy év elteltével ismét évekre eltűnjünk a mezőnyből. Ha legközelebb elindulunk, akkor szeretnénk hosszú távon is a mezőny tagjai maradni.”

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum