28 éves GM-helyettes Torontóban

 

A Maple Leafs Kyle Dubast nevezte ki Dave Nonis jobb kezének.

A 28 év Dubas 1986-ban született, a hoki sava-borsát Dubas szülővárosában, Sault Ste. Marie-ben szívta magába, ahol igen korán, 14 évesen befejezte a játékos-pályafutását. Ekkor állt át a palánk másik oldalára és lett belőle már játékosmegfigyelő. Az érettségi után beiratkozott a Brock Egyetem sports management-szakára, amit sikeresen el is végzett. A diploma megszerzése után hivatalosan is a legfiatalabb scout lett a NHLPA-ben.

2011-ben OHL-ben szereplő Sault Ste. Marie Greyhounds general managere lett, kiérdemelve minden idők legfiatalabb GM-je címet. Az elmúlt három szezonban a csapatánál tevékenykedett, ahol egyre jobb teljesítményt mutatott az általa irányított egyesület. A Greyhounds az első évben még lemaradt a playoffról, a másodikban bejutott, ám kikapott az első körben az Owen Sound Attacktól, míg idén tavasszal már bejutott a második körbe, ahol az Erie Otters állta az útját.

A kinevezés után természetesen megszólalt maga az érintett, valamint a friss elnök, Brendan Shanahan és Dave Nonis general manager. Dubas elmondta, azzal, hogy a Toronto Maple Leafs kötelékében dolgozhat, egy álma vált valóra. Várja a munkát és minden erejével azon lesz, hogy segítse a csapatot és olyan emberektől tanuljon, mint Shanahan és Nonis. Nagyon hálás a lehetőségért, de ugyanolyan hálás korábbi csapatának, a Greyhoundsnak és Sault Ste. Marie városának, hogy segített elérni a céljait. A Leafs új csapatot épít 1967 óta, amely a hosszú távú sikereket veszi célba, aminek szeretne részese lenni.

Shanahan kiemelte, Kyle hírnevet szerzett magának stílusával és kemény munkájával, illetve azzal, hogy életkora ellenére mekkora tudással rendelkezik. Új alapokra akarják helyezni a klub vezetését amelynek része a fiatalítás és Dubas személye.

Nonis végtelenül boldog, hogy Kyle lesz mögötte a második ember. Tehetséges, innovatív és ezt maximálisan elkötelezettséggel teszi a klub felé. A Sault Ste. Marie csapatánál bebizonyította, hogy kiérdemelte ezt a munkát amely rá és a klubra is pozitív hatással lesz.

kyle_dubas

 

kyle_dubas2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum