Láday Tamás a WHL-ben folytatja

   

A kanadai juniorliga draftján egy magyar játékos kelt el. A nyugati parti WHL-ben érdekelt Spokane Chiefs foglalta le a 2 méter magas, 100 kilós hátvéd játékjogát. A 18 éves Láday Tamás az első magyar bekk a tengerentúli elitligákban.

Láday Tamás a fizikailag legkeményebb kanadai juniorligába, a WHL-be került. Itt kiválóan kamatoztathatja testi adottságait. A Spokane Chiefs kiváló csapat, rendszeresen a rájátszásba jut. A hazai meccseit a közel 11 ezres Spokane Arenában játssza. Ebben a csapatban játszik az osztrák Dominic Zwerger, aki ellen Láday is bizonyított a székesfehérvári U18-as világbajnokságon. Jelenleg ők ketten alkotják a spokane-i légióskeretet.

A kanadai juniorligában eddig két magyar játékos szerepelt. Szuper Levente két évig játszott itt, az elsőben az Ottawával megnyerte a CHL-t, míg Hári János egy évet húzott itt le, majd visszatért Svédországba. A drafton a 3 liga 60 csapata 2-2 légióst választhat. A csapatok ennél jóval kevesebbet szoktak, tavaly 68, idén 70 külföldi hokist húztak be.

Láday Tamás 7 évesen a Győri ETO HC-ben kezdett jégkorongozni, majd a Szombathelyi Pingvinek érintésével került Zalaegerszegre, ahol a korábban a román válogatottban is szereplő édesapja lett Kercsó Árpád mellett a kapusedző. Négy évet töltöttek el itt, majd 2010 nyarán igazoltak Székesfehérvárra, ahol mostanáig játszott a fiatalember. A megtermett védő két év alatt három világbajnokságon játszott, és mindegyiken aranyérmet szerzett a magyar válogatottal, oszlopos tagja a két év alatt két osztályt ugró U18-as csapatnak. A legutóbbi szezonban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosaként a magyar és az osztrák U18-as és U20-as bajnokságban játszott, a nyáron kívánt vele profi szerződést kötni a Fehérvár, ősztől az EBEL-ben is lehetőséghez juthatott volna, de ő megvárta ezzel a kérdéssel a draftot.

Ezzel szemben a mostani lehetőség azt jelenti, egyelőre várni kell felnőtt bajnokságbeli bemutatkozására, nyilvánvalóan a kanadai juniorligát választja.

Némi meglepetésre tehát egy magyar hátvéd kelt el, előzetesen a csatárokat talán esélyesebbnek tartották. Semmi gond, akik most itt nem jutottak lehetőséghez, máskor vagy máshol pótolhatják ezt.

Laday Tamas U18

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum