Komoly mozgás várható az NHL játékospiacán

 

Átigazolási hírek a tengerentúlról. Bréking: Hartnell után Lecavalier-től is megválna a Philly.

Szombat hajnalban rendezik az NHL-draftot Philadelphiában. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor felgyorsulnak az események, elkezdődnek a pletykák, tárgyalnak lehetséges cserékről, draftjogokról, részleges és teljes szabad ügynökök szerződtetéséről, egyszóval beindul a piac. Ezekből válogattunk egy csokorra valót.

A legfrissebb, hogy Scott Hartnell után Vincent Lecavalier-től is megválna a Philadelphia Flyers. A csapatot igencsak szorítja a cipő, hiszen a jövő évi bérkerete mindössze 1,86 millió dollárral van a plafon alatt. Miután mindkét lehetőségét ellőtte már a kedvezményes kivásárlásra, így most már csak cserékkel csinálhat helyet magának. Hartnell cseréjéről már írtunk itt és itt, a legújabb kiszemelt, pedig Lecavalier. A csatár 34 éves, 69 meccsen elért 37 pontja kiváló teljesítmény a negyedik sor centereként, de az évi 4,5 milliós cap hitje nem kicsit sok ehhez. Ráadásul július 1-jén egy 2 milliós bónusz is esedékes lesz. Ha addig sikerül a cserét nyélbe ütni, akkor ennek kifizetésének szétdobása az ügylet része lesz, de elképzelhető az is, hogy csak elseje után lesz kérője a játékosnak.

Lecavalier PHI

Továbbra sem csitulnak a hírek Joe Thorthon körül. A TSN szakírója, Pierre LeBrun szerint a Sharks klasszisára most a New York Rangers után a Detroit vetett szemet.

Újabb jelentkező akadt Dan Boyle-ra, a Rangers után a Toronto Maple Leafs is beállt a sorba. A kiváló védő jogait a hónap elején szerezte meg az Islanders a San Josétól, de a tárgyalások kudarcot vallottak, az Islanders nem tudta aláíratni a bekket. A tavaly 6,67 millió dollárt kereső hátvéd ettől olcsóbban elérhető, hiszen már 37 éves.

A Florida nem titkolt célja, hogy minőségi játékosért eladná a legelső választás jogát. Dale Tallon manager szerint 8-10 csapat érdeklődik erőteljesen az 1/1-es céduláért. A Panthers mellett az Islanders is áruba bocsátaná az összesített ötödik választási jogát az újoncbörzén. Garth Snow manager azonban nagyon elszállt az árakkal, így egyelőre nincs vevő a draftcédulára.

A Boston erősen dolgozik Iginla megtartásán, ám akár sikerül, akár nem, helyet kell csinálni a sapkában, aminek Johnny Boychuk eshet áldozatul. A mennyiben marad a fekete-fehér-sárga alakulatban, akkor a Gáborík-szindróma ütheti fel a fejét. A kiváló szélső pályája végén jár, és mindenképpen kupagyőzelemre esélyes csapatban szeretne játszani. A Bruins ilyen, így lehet, hogy Iginla kevesebbel is beéri, mint a tavalyi hatmillió. Ám ezzel növeli a konkurencia esélyeit is, hiszen sokan megkörnyékezik, ha áron alul aláír.

A Chicago két legjobbja, Kane és Toews állíólag évi 12 milliós szerződést kaphat. Ebben az esetben Patrick Sharp lehet az, akitől megválik a Hawks a fizetési sapka szorítása miatt. Ryan Kesler a hírek szerint Chicagóban vagy Pittsburghben köthet ki.

Jason Spezza mindenképpen elhagyná az Ottawát, négy csapatot jelölt meg, ahová elcserélhetik, három nyugatit és egy keletit. A hírek szerint ez az Anaheim, a St.Louis, a Dallas és a NY Rangers lehet.

PK Subban, a Montreal bekkje hosszútávú szerződésben gondolkodik, amit egyelőre a Montreal nem nagyon akar megadni. A liga legjobb színesbőrű játékosa az előző évadban 2,875 milliót keresett, ám most 7 évre szóló, 45 millió dolláros szerződésben gondolkodik.

Anton Stralman, a liga egyik legalulértékeltebb hátvédje. A Rangers kékvonalasa ezért az 1,7 milliós szerződését egyelőre egy három évre szóló 9 milliós szerződésre sem cserélte le, hanem további jobb ajánlatokat vár.

Matt Moulson, aki tavaly megjárta az Islanders, a Sabres és a Wild csapatát is, 3,13 milliót keresett. A szabad ügynök balszélső úgy gondolkodik, ha Callahan kaphatott 5,8 milliót, akkor ő sem kaphat kevesebbet öt milliónál.

Mike Cammalleri, a Flames szélsője is szabad ügynökké válik, így válogathat majd az ajánlatok között. A hírek szerint aki 5 évre 25 milliót adna neki, annak nem mond nemet.

Moulsonhoz hasonlóan Thomas Vanek is három csapatot járt meg tavaly. A Sabres, Isles, Habs hármas után az osztrák szélső kijelentette, hogy tesztelné a piacot. Az elitszélső tavaly több mint 7 milliót tett zsebre, és most sem akar ettől kevesebbet, a pletykák hétéves kontraktusról szólnak 50 millió dolláros értékben.

A legminőségibb kapus az idei UFA piacon Ryan Miller. A Blues meglepetésre nem ajánlott szerződést a tavaly ötmilliót kereső kapusnak, aki így válogathat az ajánlatok között. A hírek szerint a Vancouver vagy a San José lehet a befutó.

A Colorado centere, Paul Stastny a legjobb középső játékos az idei szabad ügynökök között. Aki a 6,6 milliót kereső játékost le szeretné igazolni, annak mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, ugyanis Stastny ügynöke szerint játékosa hétéves kontraktust szeretne évi 7 milliós értékben.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum