Hartnell berágott a Flyersre

   

A játékos őszintén beszélt arról, mennyire fájt neki, hogy kitették Philadelphiából. De még jól is kijöhet a cseréből és a csalódás után pár nappal ismét nagyon elszánt.

Hartnellt Umbergerért és egy negyedik körös draftjogért cserélték el a Columbusszal. A Philadelphia egyik ikonjáról van szó, akivel közel egy hete közölték, hogy van pár csapat, amely érdeklődik utána és hogy neki is jobb lenne, ha leülne velük. “Őszintén szólva először sokkoltak az események. Zaklatott lettem, sőt egy kicsit dühös is. Nem is tudtam, mit gondoljak az egészről. Kellett néhány nap, amíg másként tudtam látni az eseményeket. Nem volt könnyű, nagyon sok érzelem gyűlt fel bennem ? mondta erről Hartnell. ? Tavaly azért hosszabbítottam, mert itt szerettem volna játszani, de ha nem kellek nem fogok még két hónapot szomorkodni emiatt.”

hartnell3

Hartnell hét évet töltött Philadelphiában, 517 mérkőzésen lépett pályára, tavaly hosszabbítottak klubjával újabb hat évre. Szomorkodni azért sincs oka, mert a Philly híres arról, hogy jó nevű játékosokkal hosszú távú szerződést köt, majd az első év után elcseréli őket. Így járt például Jeff Carter, Mike Richards és James van Riemsdyk is. Ráadásul mindhármukon június 23-án adtak túl. Richards útja közvetlenül, Carteré éppen a Columbuson keresztül vezetett Los Angelesbe, ahol előbbi kétszer, utóbbi játékos egyszer emelhette magasba a Stanley-kupát.

Mindenesetre Hartnell távozása stílusos volt, az ő szerződése is tartalmazott egy no-move klauzulát, vagyis beleegyezése nélkül nem lehetett volna elküldhető. “Láttam a Pittsburgh?Columbus párharcot. A columbusnak pont annyi esélye volt a győzelemre, mint a Pittsburghnek ? mondta a játékos. ? Nagyon tetszik a csapat hozzáállása, nem elégedtek meg azzal, hogy bejutottak a rájátszásba, nyerni akartak.?

Hogy Hartnell számára mennyire fontos a győzelem, azt Jarmo Kekalainen, a Blue Jackets general managere is megerősítette a csapat honlapjának adott interjúban: “Csak annyit kérdezett, elszántak vagyunk-e a győzelemre. Azt mondta, bárhová is ment, mindig ez volt az egyetlen dolog, ami őt érdekelte. Szó szerint ezt mondta: ’32 éves vagyok, van egy halom pénzem, de nyerni akarok.’ És ez volt az a kérdés, amelyet hallani szerettem volna.”

hartnell2

Kekalainen elmondása alapján Hartnell hamar megfordította az interjúhelyzetet és töviről hegyire kikérdezte a szakembert annak mikéntjéről, hogyan kívánja még ütőképesebbé tenni a csapatát: “Nagyon sok kérdést tett fel. Megkért, hogy beszéljek a csapatról, merre tartunk, hogyan képzelem a jövőt. A legfontosabb kérdése az volt, hogy nyerhetünk-e, lehetünk-e jobb csapat és miért. Olyan csapatban akar játszani, amelynek van esélye Stanley-kupát nyerni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum