Európa második legnagyobb bajnoksága formálódik

 

Ahogy az várható volt, az osztrákok nem hagyták annyiban az olasz szövetség minapi döntését. A tárgyalások nyomán akár gigantikus mezőny is összejöhet a három ország összefogásából. Mi lesz az INL-ből?

Az INL ügyében sürgősséggel összehívott hétfői osztrák-olasz egyeztetésen a hírek szerint az osztrák szövetség az egy évvel ezelőtti hároméves megállapodást lobogtatva jogi lépéseket helyezett kilátásba. Bár az nem világos, hogy a szerződést az olasz szövetség, vagy a klubok írták alá, de ez valamint az a tény, hogy a hétfői nevezési határidőig az érintett 13 klubból mindössze 5 tudott dönteni arról, hogy nevez-e az Elite A-ba, gondolkodásra késztette az olaszokat is. A Renon, a Fassa, a Vipiteno, a Val Pusteria és a Cortina döntött eddig a hazai elit mellett, a 2013/14-es mezőnyből egyelőre veszélyben van a Milano Rossoblu, az Asiago és a Valpellice indulása. A Milanoról már mindent hallottunk, akartak ők a KHL-ben is indulni, és állítólag most az EBEL is képbe került. állítólag visszatérhetne az Elite A-ba az Alleghe, és ott a 4 INL-induló, a Merano csődje után megmaradt Gherdeina, Appiano, Egna és Caldaro.

Mindenesetre az osztrákok két javaslatot tettek az olaszoknak a helyzet megoldására. Az egyik szerint szívesen látnának mindenkit az INL-ben, az Elite A-ba nevező ötöket és az INL-ben maradni akaró négyeket is. A hat osztrák és hat szlovén mellé így érkező kilenc olasz csapattal egyből egy helyes kis 21-es mezőnyt sikerülne rittyenteni. Ám a sógorok ennél is tovább mentek: Ha a Milano, az Asiago és a Valpellice is meggondolná magát, ám legyen, ők is jöhetnek, legfeljebb majd 24-en leszünk az INL-ben, mondták. A második változat szerint maradna a négy olasz az INL-ben, akik emellett játszhatnának az Elite A-ban is, szól az osztrák javaslat.

Mindkét osztrák javaslatnak vannak persze gyenge pontjai. A gigamezőnnyel kapcsolatosan kérdés, hogy hogy lehetne hétvégi játéknapokkal lejátszani 40-46 fordulót egy alapszakaszban, és hogy lehetne ép ésszel összeboronálni a profi, remek bajnokságot alkotó olasz élvonalbeli csapatokat a félprofi osztrák másodosztályú és az amatőr szlovén utánpótláscsapatokkal. Mennyire lenne vonzó a Scandella vagy Aquino kaliberű játékosoknak az osztrák másodosztály és a szlovén utánpótlás szintje. És mennyire lenne vállalható az olasz szövetségnek az, hogy az igencsak jó színvonalú, nagyszerű játékosokkal teli Elite A egyszer csak az osztrák másodosztály része lenne, ennek az összes értékválasztással kapcsolatos üzenetével együtt.

A második javaslat sem sokkal jobb, hiszen az INL a benne szereplő félamatőr és amatőr csapatok miatt leginkább csak hétvégi játéknapokkal tud működni, ez viszont az Elite A játéknapjait jóformán kizárólag a hétköznapokra redukálná le. Szóval, van még miről beszélgetni a két szövetségnek. A gondolkodás felé az olaszok mindenesetre már meg is tették az első lépést, a vasárnap még kőbe vésett hétfői nevezési határidőt 3 héttel kitolták, egészen július 15-éig.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum