Bettman helyszíni jelentést kért Seattle-ben

   

Sajtóértesülések szerint az NHL legmagasabb szinten tárgyalt Seattle városvezetőivel a lehetséges bővítés feltételeiről.

Seattle az egyik legesélyesebb célpontja egy új franchise-nak, ám ennek komoly feltételei vannak. Bettman áprilisban jelezte is, hogy nem elégedett a fejlesztések ütemével és hogy Seattle-nek az addigiaknál sokkal komolyabb lépéseket kell tennie, ha komolyan gondolja, hogy NHL-es csapatot szeretne a városban.

Bettman Seattle

Bettman és helyettese, Bill Daly múlt héten találkoztak a város polgármesterével és a megye elöljárójával, hogy helyzetjelentést kérjenek az NHL-es csapathoz szükséges új aréna beruházásának fejlődéséről. Jelenleg a környezetvédelmi hatástanulmányok készülnek, a fejlesztésnek jelentős lökést adhat, hogy a finanszírozásba beszállt a Microsoft egykori igazgatója, Steve Ballmer és Chris Hansen ismert hedge fund menedzser, aki a Sacramento Kings kosárlabdacsapatát szeretné Seattle-be költöztetni. A tervek szerint az új aréna egyszerre adna otthont az NBA- és NHL-meccseknek. Máris számos befektető jelezte, hogy szívesen részt vállalna az új csapat finanszírozásában.

Cimkék: , , , ,

Hozzászólások (6)

 1. bvr
    #1
  bvr,   

  no én most alapos háttértanulmányozás nélkül egyszerűen csak a felületes benyomásaimat mondom de egyáltalán nem örülök.
  Egyrészt természetesen világos hogy itt pénzről, profitról van szó amivel semmi problémám, sőt! Az amerikai major ligák professzionális _üzleti_ vállalkozások, ez teljesen rendben van, és nézőként baromi szórakoztatóak.
  Viszont az egy dolog hogy ebből lehet még több pénzt kihozni a bővítéssel, a másik hogy sajnos ezzel esni fog a színvonal mert egyszerűen nincs elég csúcsképességű játékos még ennyi csapathoz _sem_ (pl. ezért történik hogy olyan brand-értékű játékosok akik egész pályafutásukat szentelték egy-egy klubbnak, végül váltaniuk kell (mint tavaly Iginla, idén Alfredsson) mert be kell látniuk hogy ha egyáltalán reménykedni akarnak egy Stanleyben menniük kell, mert úgysem tudnak köréjük megfelelő csapatot építeni. És vannak még jópáran, mondjuk Tavares, Erik Karlsson, zseniálisak (és legalább még fiatalok), sokkal jobb csapatot érdemelnének (ami nyilván nem jöhet össze, és most nem is arra gondolok hogy milyen hosszú távú szerződéssel vannak a csapathoz kötve hanem ha mégis el tudnának menni, hát végképp mi maradna mondjuk az Islandersből)

  Nyilván (szerencsére) ott még nem tartunk mint a spanyol bajnokság ahol kábé egy évtized után már legalább idén lett egy harmadik esélyes is a Real meg a Barca mellett, de azért ha megnézem az alapszakasz végét, a Boston ugye 117 ponttal győzött, a 30. Buffalonak minössze 52 (!) pontot sikerült összekaparnia. Összevetésként ezzel az utolsó előtti 29. Floridától is elmaradnak 12 (!!) ponttal. A 27. Calgarynak van 77 pontja ami még mindig elég kevés, de 10 ponttal több (!!) mint a 28. Edmonton. Ezzel azt akartam kiemelni mennyire le van szakadva a mezőny utolsó 3 csapata (és ráadásul azon belül az utolsó Buffalo egyenesen katasztrofális, még hozzájuk képest is)

  Szóval lehet hogy ez liga-szinten további komoly pénzeket hoz és ezt megértem, de ettől még nézőként egyáltalán nem örülök, én sokkal inkább még ennél is kevesebb csapatot szeretnék, hogy ennél is jobban koncentrálódjanak a minőségi játékosok.

 2.   #2
  C.Giroux28,   

  @bvr: Szerintem meg ki kell valahogyan egyenlítsék a csapatok számát kelet és nyugat között. Nem a semmiből fognak 30 játékost szerződtetni, hanem biztosan lesz egy erre a célra kitűzött draft, ahol más csapatok játékosaiból válogathat a bizonyos csapat(4 hátvédet, 9 csatárt, 1 kapust védhet le minden csapat azt hiszem). Én csak így végignézegetve a csapatokat, szerintem össze tudnék hozni egy csapatot, amely a középmezőnyben képes volna megragadni és esetleg esélyes volna a rájátszásra. Ami a gyengébb csapatokat illeti, az islanders ott volt tavaly a rájátszásban, idén nem jött össze a Vanek-sztori, szerintem pár igazolással playoff-esélyes csapatot lehetne összerakni(csak ugyebár itt pénzügyi gondok is vannak). Florida sem áll pénzügyileg a toppon, de van egy viszonylag jó védelmük, elöl pedig van két "sztárjelöltjük" Barkov és Huberdeau személyében, akik ha kitörnek megnehezítik mindenki dolgát, emelett még számos fiatal tehetség van a rendszerben, akik bemutatkozásra várnak és ugye idén az övéké az 1/1 is. Edmonton szerintem 4-5 éven belül kupaesélyes lehet, ha a managmentnek sikerül összeszednie magát. Buffalo most kezdte az újjáépítést, ez még egy pár évig eltarthat. A mostani "top" csapatokról meg csak annyit, hogy ők is évekig a liga alján tanyáztak, ameddig nem tudtak kiemelkedően draftolni. Példának ott a pengiuns, a franchise-t majdnem eladták Kansas City-nek, mert szarok voltak és nem volt néző...aztán 4 egymást követő évben ledraftolták Fleury-t, Malkint, Crosby-t, Staalt és hopp, lett egy ütőképes csapat, visszajöttek a divatdrukkerek, lett pénz és nem kellett költözni (hozzáteszem, nem a szerencse döntött a lockout utáni Crosby-lottón). Ugyanez a helyzet Chicagóban is, mielőtt ledraftolták Toewst meg Kane-t, a csapat 10 év alatt egyetlen egyszer jutott a rájátszásba, most meg 2 stanleyt nyertek 4 év alatt és lehet itt a következő. Ugyan ez volt a helyzet a Los Angelessel, San Joseval és a régi Avalanchel is. Tisztán látható, hogy a Stanley-kupa esélyes csapatok a jó draftból építkeznek, és nem a nagy igazolásokból. Ezért vagyok picit ellene a Flyers "nyerni most" politikájának is, mert mindig a legnagyobb nevek után mennek és mindig elég jók, hogy bekerüljenek a rájátszásba, de nem eléggé, hogy egy "elit" csapatot összerakjanak. Tehát nem kell azon rágódni, hogy a szar csapatok szarok maradnak, mert nem, jól ki van találva a draft-rendszer (biztos vagyok benne, aki a 2015ös drafton McDavid-et kapja, az pár éven belül top csapat lesz).

 3. bvr
    #3
  bvr,   

  @C.Giroux28: Szerintem kicsit másról beszélünk. Egyáltalán nem az "összevásárlást" támogatnám én sem, hiszen azzal most hangsúlyozottan semleges nézői szemmel vizsgálva, "csak" a lapokat kevergetnénk meg (persze ebből is születhetnek jó dolgok (valószínűleg mások kárára) csak én most másról beszélek) Példa: a Wingsnek évek óta kellene már (legalább) egy minőségi wingman Datsyuk és/vagy Zetterberg zsenije mellé (hogy Abdelkader játszk mellettük, az pl. világ vicce), pletykák is hogy mondjuk Vanek. Namost ha netán ez összejött volna akkor annak én örültem volna, viszont semleges szurkolóként meg belátom hogy ez a Montreálból hiányozna (persze előbb a Buffalóból és az Islandersből), és akkor máris nem lehetne ilyen jó a Boston-Montreal párharc.
  (Vagy mondhatnám hogy a torontóiak hány éve fohászkodnak már egy minőségi centerért aki mondjuk érdemben tudná kiszolgálni Kesselt és van Riemsdykot. De nincs ilyen a piacon (és ezen az sem változtat hogy tavaly még így is mekkora csata volt a playoffban a Boston-Toronto)

  A Chicago nagyon jó példa, csak én nem arról beszélek ahogy ez a csapatújjávarázslás létrejöhetett Toews és Kane köré építve, hanem arról hogy én _sok_ ilyen csapatot szeretnék _most_ látni mint a Chicago vagy a Boston, ahol elképesztően kiegyensúlyozott és mély a keret, brutálisan minőségi első két sor, jó kiegészítő emberekkel az alsó két sorban, szuper bekkek, szuper kapusok.

  Azért hoztam a számokat hogy lehessen látni, már így is az van hogy a 30 csapatból 2-3 borzalmasan le van szakadva. Persze minden évben jön néhány nagy tehetség (mint idén MacKinnon vagy Hert, bár azért még várnék kijelenetni hogy Crosby, Ovechkin, Malkin magasságokba emelkednek-e, azért illúzió lenne azt gondolni hogy ilyen játékosok minden évben születnek) Én egyáltalán nem gondolom hogy azzal ha ez az új csapat elkezd vadászni a más csapatok játékosaira akkor attól emelkedne a mezőny minősége (mitől is emelkedne, ugye)
  (a wingset, torontót meg pont arra írtam hogy még nekik is pont erősíteniük kellene a hiányposztjaikon, nemhogy még tovább gyengíteni őket)

  Mindegy, ez csak egy szempont, és hangsúlyozottan nem elsősorban üzleti hanem nézői/minőségi. Lehet persze hogy nincs igazam de szerintem már ezt a 30 csapatot sem lehet kellően egyenletes minőségben játékosokkal feltölteni, nekem sokkal jobban tetszene egy kevesebb csapatos bajnokság, viszont magasabb minőséggel
  (ismételm, elfogadom hogy az NHL-nek mint üzleti szervezetnek ha a még több csapattal még több pénzt tud termelni, akkor nekik ez a jó. De nekem mint nézőnek meg nem, mert nézők döntő része így is csak az összes meccs töredékét tudja megnézni, sokat nem nyer azzal hogy még több csapat összességében még több meccs (nyilván _konkrétan_ az a város amelyik új csapatot kap, az örül, de a nagy többség közvetítést néz) Ellenben a minőség esni fog mert ugyanannyi minőségi játékost több csapat között kell leosztani.

 4.   #4
  C.Giroux28,   

  @bvr: A torontói front-office a világ röheje most. Ott volt nekik Grabovsky, aki egy 0.7-0.8/ppg játékos volt, mielőtt leszerződtették ezt a Carlyle-t, aki a 4. sorba rakta, és végül év végén kivásárolták a gyenge teljesítménye miatt. Most meg el akarják cserélni Kadrit, aki az egyik leg alulértékeltebb játékos az egész ligában, és utána sírnak, hogy nincsen jó centerük. Ennyit Torontóról.

  A red wingsszel kapcsolatban annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nagyjából az utóbbi évtizedben(shanahan és yzerman visszavonulása óta) nem a csatárjaiból, hanem a hátvédjeiből élt. Viszont Rafalski, de főleg Lidstrom visszavonulása óta Kronwall(aki egy lépéssel lassúbb a régi önmagához képest) nem tudja egyedül egyben tartani az egészet. Egy fél szezonon keresztül Datsyuk és Zetterberg nélkül voltak és így is bejutottak a rájátszásba, a fiatalok vitték a csapatot, ez mindenképp hatalmas pozitívum. Viszont, mint a többi olyan csapatnál, akik sorozatosan rájátszásban szerepelnek nem tudnak olyan magas helyen draftolni, így picit hiányzik egy generációnyi játékos akik bombabiztos alapokat adnának a következő évekre(Nyvist, Tatar, Jurco jó okot ad a bizakodásra). Szóval, szerintem a wings, több sebből is vérzik és szerintem egy szélsőt igazolása nem a legnehezebb feladat(idén ott van Gaborik, Vanek, Moulson, Callahan, Cammaleri, Iginla, Vrbata).

  Én azt mondom, hogy minden bajnokságban vannak jó és gyengébb csapatok, sehol sincs az, hogy 20 ugyanolyan csapat van, és ez így van rendjén. Ha még így is volna, biztosan volna ezek között is, akik azt mondják, hogy én meguntam a középszerűséget(ha mindenki nagyon erős, akkor egyben mindenki középszerű is), eladom a legjobb játékosaimat draft jogokért és a jövő nemzedékéből építek egy bajnok-esélyes csapatot, amelyik jobb lesz a többinél.

  Most sem az a helyzet, hogy a Buffalo mindenkitől kikap, hiszen a rendes játékidős meccseinek valamivel kevesebb mint 1/3-át megnyerte, az a 10 hosszabbításos meccs csakis a szerencsén múlik. Én ugyanolyan izgatottan néztem egy Flyers-Buffalo meccset, mint egy Boston, szerintem a színvonallal nincsen gond. Mindig is lesznek elit csapatok és gyengébb csapatok, és ezek 5 évenként mindig mások. Ez így van rendjén szerintem.

 5. bvr
    #5
  bvr,   

  Huh, hát én mélységében nem akartam a Wings problémáiba belemenni, naná hogy bajok vannak a védelemmel, és Kronwall még a kisebbik baj, a nagyobbik a bekkpárja J.Ericsson (emlékezzünk csak az olimpiai döntőre milyen korongot ajándékozott kulcspillanatban Crosbynak) vagy hogy a kapuban Howard is nagyon egyenetlen, stb, stb, a wingman-kérdést azért emeltem ki mert világ vicce Datsyuk/Zetterberg kaliberű zsenik mellé egy Abdelkader. De ez csak példa volt, itt nem egy konkrét csapatról van szó, hanem egy általános gondolatmenetről.
  (de azért azzal óvatosabban hogy "nem a csatárjaiból, hanem a hátvédjeiből élt", ennyi erővel a chicago sem Toewsből, Kaneből, Sharpból, Hossából, meg a Boston sem Krejciből, Bergeronból, Iginlaból, Lucicból, Marchandból, pedig fentebb direkt írtam hogy pont azért tetszenek az ilyen csapatok mert nem egy tényezőt kell kiemelni hanem mélységében és komplexitásában vannak összerakva, a top6 forwardoktól a minőségi bekkeken át a csúcs kapusokig és a hasznos kiegészítő emberekig, épp ilyen csapatból szeretnék még többet látni - na ehhez lenne jó a játékos-koncentráció)

  De oké, ebben akkor nem értünk egyet. Én sem azt mondom hogy kellene/lehetne _teljesen_ kiegyenlíteni a csapatokat, és azt is írtam hogy még így is _sokkal_ kiegyenlítettebb mint mondjuk a spanyol foci-bajnokság (és az olyan intézmények, mint a salary cap meg a draft-rendszer, ezt segítenek is fenntartani) Ez egy fokozati kérdés, és én személy szerint azt preferálnám ha a jobb minőségi koncentráció irányába mozdulna (azaz: már most is túl soknak tartom a csapatok számát) nem pedig újabbakkal bővülne.
  De elfogadom hogy Te ezt meg máshogy gondolod - no meg persze azt is hogy az NHL meg azzal számol hogy lehet ebből még több pénzt kihozni :)

 6.   #6
  C.Giroux28,   

  @bvr: Elnézést, tényleg kissé eltorzítottam, de arra céloztam, hogy a hátsó alakzat volt a legnagyobb erőssége a wingsnek, ami már nem annyira acélos.
  Igen, eltér a véleményünk, de teljességgel megértelek. :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk