Jó felkészülés volt a következő feladatokra

 

Fegyelem, koncentráció, munka. Ezek azok a kulcsszavak, amelyeket a nyilatkozatokban említettek játékosok és edzők a gojangi divízió I A csoportos VB második napján. Alább a meccsek utáni nyilatkozatok.

“Nagyon fegyelmezett volt a csapatunk ? nyilatkozta Manny Viveiros osztrák szövetségi kapitány a japánok legyőzése után. ? A japánok megmutatták hogy nagyon jó csapatuk van. Jókor lőttük a góljainkat. A játékosaink remek csapatmunkát nyújtottak, és sok lövést blokkoltak.”

“Az elejétől fogva kemény csata volt ? fogalmazott a csapatkapitány Thomas Koch. ? A japán vezetés nagyon nem esett jól, de egyben fel is ébresztett bennünket. A hátrányban csapatként jobban öszezártunk, nem adtuk fel, rátettünk egy lapáttal és a végén megérdemelten nyertünk.”

Bernhard Starkbaum is azt emelte ki, hogy kemény dió volt a japán válogatott. “A japánok mindvégig nagyon keményen dolgoztak, semmi időt nem hagytak nekünk. Aztán idővel megtörtük őket és nagyon fontos győzelmet arattunk ? mondta.”

“Az osztrákoknak megvan a termetük és a technikai tudásuk, és ezzel domináltak ellenünk az egész mérkőzésen ? mondta Mark Mahon japán szövetségi kapitány. ? Szabálytalanságokra kényszerítettek bennünket, és éltek az előnyökkel. Megérdemelték a győzelmet.”

“Nagyon keményen dolgoztak a játékosaim és mindent kiadtak magukból ? nyilatkozta Bjun Szun Vok koreai szövetségi kapitány. ? A kemény munkával sok lehetőséget teremtettünk magunknak, de a kapusuk hihetetlen teljesítményt nyújtott. Sokkal elégedettebb voltam a csapatommal, mint a magyarok ellen. Egy nap szünet következik, aztán újabb fontos meccsek következnek, mostantól azokra készülünk.”

“A pozitívum, hogy sikerült megőriznünk a kapunkat a góltól, és hogy jól ment a védekezés ? ezt már Matjaz Kopitar szlovén szövetségi kapitány mondta a koreaiak elleni meccset követően. ? Már van egy győzelmünk, még három kell belőle. A japánok ellen egyszerűen nem tudtunk gólt lőni. Így egy nap elteltével, tisztább fejjel azt mondhatom, hogy olyan mérkőzés, mint a japánok elleni volt nem gyakran szokott történni. Belőtték két helyzetüket, és hátrányban a korong mindenhová pattant, csak olyan ütőre nem, amelyik sikerrel be tudta volna fejezni az akcióinkat. Ez volt az oka a koreaiak elleni kezdeti kínjainknak is. A jéggel nem nagyon akarok foglalkozni, nem ad felmentést semmire, de azt mondják, ha szabályos is, nagyon határeset.

Örülök, hogy végül sikerült nyernünk és jól védekeztünk. De muszáj elmondanom, hogy nem sok ilyen meccset láttam még, hogy az első harmadban majdnem két percet játszottunk kettős emberhátrányban. Nem hiszem, hogy ez jogos volt, de nem akartam vitatkozni a játékvezetőkkel. Mindenesetre visszavertük a támadásokat, és végül nyertünk. A pozitívumokat el kell raktáraznunk, és elővennünk a következő mérkőzéseken. Tudjuk, hogy csak a győzelem jó eredmény nekünk, és meg kell nyernünk a hátralevő mérkőzéseinket.”

“Nagyon kemény meccs volt ? mondta a szlovénok legjobbjának választott Luka Gracnar kapus ?, megpróbáltuk szép lassan felőrölni a koreaiak erejét, de bebizonyították, hogy nagyon kitartó ellenfelek. A kiállításainknál komoly baj volt. Nem akarom bírálni a játékvezetőket, úgy fújnak, ahogy fújnak, mindenesetre a következő meccseinken erre nagyon oda kell figyelnünk. Minimalizálni kell a kiállításainkat mert ez végzetes lehet. Ha kettővel kevesebb játékos van a jégen, a többieknek sokkal tbbet kell dolgozniuk, és ebbe elfáradnak. Nem könnyű így visszajönni a meccsbe. Az önbizalmunknak minden estere jót tett ez a meccs, igazán jó felkészülés volt a következő feladatokra.”

“A japánok ellen semmit nem tettünk azért, hogy a dolgok a helyes irányba menjenek ? kezdte Jan Urbas, a szlovénok kétgólos támadója ?, Korea ellen már egy kicsivel jobb volt ez. A győzelemmel elégedettek lehetünk, de a játékunk még messze van attól, amit jónak mondhatunk. Most egy szabadnap jön, ki kell értékeljük az eddigieket, le kell vonjuk a tanulságokat. A következő meccsbe jobban kell beleállnunk és fegyelmezettebbeknek kell lennünk. Panaszkodhatunk a játékvezetőkre, de minek? Elvégre kivédekeztük a hátrányokat, nem kaptunk gólt, és a panaszkodásunk úgysem változtat semmit a megtörténteken. Legközelebb jobban kell figyelnünk.”

“Amikor az első gólodat szerzed világversenyen, az felemelő érzés ? mondta Miha Verlic, aki éppen ebben a cipőben járt hétfőn. ? Soha nem fogom elfelejteni. Örülök, hogy hamar jött, az első világbajnokságomon. Remélem, még sok gólom lesz. Nehéz torna ez, minden csapat erős, mindegyik jól korcsolyázik, tud küzdeni. A japánok ellen nem mentünk jól, de most tudtuk hogy 100%-ot kell nyújtanunk, és sikerült is nyernünk. Innentől nyugodtabban játszhatunk és remélhetőleg ez azt is fogja jelenteni hogy a korongok mostantól nekünk pattannak.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum