Jó felkészülés volt a következő feladatokra

 

Fegyelem, koncentráció, munka. Ezek azok a kulcsszavak, amelyeket a nyilatkozatokban említettek játékosok és edzők a gojangi divízió I A csoportos VB második napján. Alább a meccsek utáni nyilatkozatok.

“Nagyon fegyelmezett volt a csapatunk – nyilatkozta Manny Viveiros osztrák szövetségi kapitány a japánok legyőzése után. – A japánok megmutatták hogy nagyon jó csapatuk van. Jókor lőttük a góljainkat. A játékosaink remek csapatmunkát nyújtottak, és sok lövést blokkoltak.”

“Az elejétől fogva kemény csata volt – fogalmazott a csapatkapitány Thomas Koch. – A japán vezetés nagyon nem esett jól, de egyben fel is ébresztett bennünket. A hátrányban csapatként jobban öszezártunk, nem adtuk fel, rátettünk egy lapáttal és a végén megérdemelten nyertünk.”

Bernhard Starkbaum is azt emelte ki, hogy kemény dió volt a japán válogatott. “A japánok mindvégig nagyon keményen dolgoztak, semmi időt nem hagytak nekünk. Aztán idővel megtörtük őket és nagyon fontos győzelmet arattunk – mondta.”

“Az osztrákoknak megvan a termetük és a technikai tudásuk, és ezzel domináltak ellenünk az egész mérkőzésen – mondta Mark Mahon japán szövetségi kapitány. – Szabálytalanságokra kényszerítettek bennünket, és éltek az előnyökkel. Megérdemelték a győzelmet.”

“Nagyon keményen dolgoztak a játékosaim és mindent kiadtak magukból – nyilatkozta Bjun Szun Vok koreai szövetségi kapitány. – A kemény munkával sok lehetőséget teremtettünk magunknak, de a kapusuk hihetetlen teljesítményt nyújtott. Sokkal elégedettebb voltam a csapatommal, mint a magyarok ellen. Egy nap szünet következik, aztán újabb fontos meccsek következnek, mostantól azokra készülünk.”

“A pozitívum, hogy sikerült megőriznünk a kapunkat a góltól, és hogy jól ment a védekezés – ezt már Matjaz Kopitar szlovén szövetségi kapitány mondta a koreaiak elleni meccset követően. – Már van egy győzelmünk, még három kell belőle. A japánok ellen egyszerűen nem tudtunk gólt lőni. Így egy nap elteltével, tisztább fejjel azt mondhatom, hogy olyan mérkőzés, mint a japánok elleni volt nem gyakran szokott történni. Belőtték két helyzetüket, és hátrányban a korong mindenhová pattant, csak olyan ütőre nem, amelyik sikerrel be tudta volna fejezni az akcióinkat. Ez volt az oka a koreaiak elleni kezdeti kínjainknak is. A jéggel nem nagyon akarok foglalkozni, nem ad felmentést semmire, de azt mondják, ha szabályos is, nagyon határeset.

Örülök, hogy végül sikerült nyernünk és jól védekeztünk. De muszáj elmondanom, hogy nem sok ilyen meccset láttam még, hogy az első harmadban majdnem két percet játszottunk kettős emberhátrányban. Nem hiszem, hogy ez jogos volt, de nem akartam vitatkozni a játékvezetőkkel. Mindenesetre visszavertük a támadásokat, és végül nyertünk. A pozitívumokat el kell raktáraznunk, és elővennünk a következő mérkőzéseken. Tudjuk, hogy csak a győzelem jó eredmény nekünk, és meg kell nyernünk a hátralevő mérkőzéseinket.”

“Nagyon kemény meccs volt – mondta a szlovénok legjobbjának választott Luka Gracnar kapus –, megpróbáltuk szép lassan felőrölni a koreaiak erejét, de bebizonyították, hogy nagyon kitartó ellenfelek. A kiállításainknál komoly baj volt. Nem akarom bírálni a játékvezetőket, úgy fújnak, ahogy fújnak, mindenesetre a következő meccseinken erre nagyon oda kell figyelnünk. Minimalizálni kell a kiállításainkat mert ez végzetes lehet. Ha kettővel kevesebb játékos van a jégen, a többieknek sokkal tbbet kell dolgozniuk, és ebbe elfáradnak. Nem könnyű így visszajönni a meccsbe. Az önbizalmunknak minden estere jót tett ez a meccs, igazán jó felkészülés volt a következő feladatokra.”

“A japánok ellen semmit nem tettünk azért, hogy a dolgok a helyes irányba menjenek – kezdte Jan Urbas, a szlovénok kétgólos támadója –, Korea ellen már egy kicsivel jobb volt ez. A győzelemmel elégedettek lehetünk, de a játékunk még messze van attól, amit jónak mondhatunk. Most egy szabadnap jön, ki kell értékeljük az eddigieket, le kell vonjuk a tanulságokat. A következő meccsbe jobban kell beleállnunk és fegyelmezettebbeknek kell lennünk. Panaszkodhatunk a játékvezetőkre, de minek? Elvégre kivédekeztük a hátrányokat, nem kaptunk gólt, és a panaszkodásunk úgysem változtat semmit a megtörténteken. Legközelebb jobban kell figyelnünk.”

“Amikor az első gólodat szerzed világversenyen, az felemelő érzés – mondta Miha Verlic, aki éppen ebben a cipőben járt hétfőn. – Soha nem fogom elfelejteni. Örülök, hogy hamar jött, az első világbajnokságomon. Remélem, még sok gólom lesz. Nehéz torna ez, minden csapat erős, mindegyik jól korcsolyázik, tud küzdeni. A japánok ellen nem mentünk jól, de most tudtuk hogy 100%-ot kell nyújtanunk, és sikerült is nyernünk. Innentől nyugodtabban játszhatunk és remélhetőleg ez azt is fogja jelenteni hogy a korongok mostantól nekünk pattannak.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások (8)

 1. Miki78
    #1
  Miki78,   

  A japánok győzelmével nincs veszve semmi. El kell kapni az osztrákokat, a japókat verni kell, aztán meglátjuk mire lesz elég. Még magyar-ukrán feljutás is lehet :)

 2. Gus Legend
    #2
  Gus Legend,   

  Jó lenne egyszer a szlovéneket is elkapni tétmeccsen. Vagy legalább úgy partiban lenni velük, hogy ne csináljanak bohócot belőlünk..:( ezzel most nem a válogatottat akarom ekézni, sőt!!! Csak a szlovének válogatott- ill. klubszinten is mindig úgy törnek borsot az orrunk alá, hogy utólag kinyílik a bicska a zsebünkben.. nagyon zsivány, csibész módon!!:(

 3.   #3
  chewbacca,   

  Az utóbbi három vb, amikor találkoztunk Szlovéniával és 4-1 lett az eredmény oda, mind Ljubljanában volt! Most végre semleges pályán játszhatunk ellenük, nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mi jön ki ebből! Elméletileg jobbak, esélyesebbek, de ez sport! El kell felejteni a hétfői vergődést és meg kell próbálni! HAJRÁ MAGYAROK!

 4. tonoo
    #4
  tonoo,   

  Ne legyen korai gól ami a mi buta hibánkból történik mint ahogy már olyan sokszor előfordult ellenük.

 5. Dallanan
    #5
  Dallanan,   

  @chewbacca: Ha jól emlékszem, akkor 2007-ben Kovács Csabi kapuvasát követő támadásból szerezték meg a vezetést, az volt szerintem a legsimább vereségünk. 2010-ben tudjuk mi történt az 1. percben...ott azon ment el a meccs, hogy túl sokat játszottunk emberhátrányban...2 éve alig volt 5-5 elleni játék... Közben meg is néztem. Az elmúlt 3 meccsen ellenük kapott 12 góból 7-et hátrányban kaptunk. A 3 meccs alapján a 2 perces kiállítási darabszámban vezetünk 24-31 (7-10, 4-8, 13-13). Tehát az idei feladat adott. Nyomást gyakorolni rájuk, hogy kiállításokat szedjenek össze, nekünk pedig elkerülni a kiállításokat. Milyen egyszerűen hangzik. :)

 6. DominiKing
    #6
  DominiKing,   

  @Gus Legend: Állítom, hogy ez is egy lényeges dolog. Igenis érdemes ilyen szemszögből is megnézni az utolsó három VB meccsünket a szlovénok ellen. Ha valamiben akkor ebben tényleg vérprofik. Zseniális (szerintem némely estben aljas) módon tudják kiprovokálni, hogy az ellenfél szabálytalankodjon, vagy kezdjen egy bunyót. Ráadásul a színészkedéssel és a műeséssel sem állnak hadilábon. Abban az értelemben meg fegyelmezettek, hogy csak akkor törlesztenek, ha a korong máshol van és ebből nekik nem lesz kiállítás.
  Jól mondod, zsiványok, de lássuk be, ez eredményre vezet.

 7. Gus Legend
    #7
  Gus Legend,   

  @DominiKing: Szerintem a szlovének most is dőlni fognak, mint a homokzsák:) Mégis úgy érzem, ez most nem fog számítani!
  Estére (nekünk hajnalra:)) rend lesz a fejekben. Ezt a három meccset nagyon koncentráltan, motiváltan és remélem eredményesen fogjuk lenyomni!!

  Még egy dolog... Kangyalt megkérném az illetékesek helyében, tegye meg hogy odaül SZAKÉRTENI ÉS KÖZVETÍTÉST SEGÍTENI Gyulai mellé, mert ez így SZINTE ÉLVEZHETETLEN! Ha már a legjobb páros NHL play-off-ot közvetít mostanság..

 8. ecs
    #8
  ecs,   

  2 éve kivétel nélkül mindenki szidta a ljubljanai jeget, úgyhogy tényleg egy szlovén kapitánynak kéne a legkevésbé a jelenlegi jég minőségét szóvá tennie.
  Legyen minden vb nálunk, itt jó minden.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk