Változatlan maradhat az EBEL-mezőny

   

Minden bizonnyal nem lesznek új csapatok az EBEL-ben a következő szezonban. Az Olimpija Ljubljana megint a Medvescak farmcsapata lenne.

Ennek megfelelően a következő idényben is 12 indulóval számolhatnak a szurkolók, a liga terve ugyanis az, hogy idén nem változtat, legalábbis ezt írja a Kronen Zeitungra hivatkozva a hn-info. A nevezési határidő április 15.

A legtöbb gondot jelenleg a pénzügyi gondokkal küszködő Olimpija Ljubljana okozza. Ismét felmerült, hogy a szlovén csapat a KHL-es Medvescak Zagreb farmcsapata lehetne, de ehhez az érintett klubokon kívül a szövetségeknek és az IIHF-nek is beleegyezését kell adnia. A konstrukciót tavaly éppen a nemzetközi szövetség blokkolta, idén még szorosabb együttműködés tervével keresik meg az IIHF-et. Az ötlet nem arat osztatlan sikert a szlovén fővárosban, a szurkolóknak nehéz lenne megbarátkozniuk a horvát fennhatósággal.

A két érintett klub elképzelései szerint az NHL mintájára működne az Olimpija, vagyis korlátlan számban járhatnának át játékosok a KHL-ből az EBEL-be. Tavaly arról szóltak a hírek, hogy hat játékosban maximalizálnák ezt a létszámot. Akkor az EBEL zöld utat adott a terveknek, de az IIHF megvétózta azt. Nem vagyunk jósok, de nincs olyan körülmény, amely annyit változott volna augusztus óta, hogy az IIHF megváltoztassa akkori döntését.

Három jelentkezőről is tud a portál, azonban sem a szlovák Piestany, sem az olasz Milano, sem a szintén olasz Brunico távozásához nem akar hozzájárulni hazájuk szövetsége. Magyar részről sem a Docler Budapest, sem a KMH Budapest jelentkezését nem említik a hírforrások.

Ausztriában a véget ért idényben a harmadik vonalban, az NAHL-ben játszó Kapfenberg jelentette be, hogy két éven belül az EBEL-indulást célozza meg. A 21 ezres stájer kohászváros csapata ehhez egy új csarnokot is beígért, ám a bejelentés után napokkal éppen a csarnokprojekttel támadtak hirtelen nehézségek.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum