Fehérvár?Bolzano 3-4

 

Óriásit küzdött a Volán, kétgólos hátrányból felállt a záró harmadban, de fordítani nem sikerült. Söpréssel jutott az EBEL-elődöntőbe a Bolzano, 4-0-ra diadalmaskodott. A négy mérkőzés nem hagyott kétséget, a jobb, gyorsabb, ügyesebb csapat nyert, de a Fehérvár jó úton jár.

Több mint kéttucatnyi meccs után kikerült Hetényi Zoltán a kapuból, és 3 hónap után visszaért oda Bálizs Bence. Marty Raymond a sorokba is belenyúlt, így próbálta felrázni a csapatot a legutóbbi 3-0-s verség után.

Az első harmadban visszafogottan játszott a Bolzano, de ezt nem sikerült kihasználni. Legalábbis gólokra nem váltotta a Volán, de a dominancia megvolt. Sarauer a 2. percben ziccerbe került, de Hüblbe lőtte a korongot. A 7. percben a negyedik sorunk alakított ki nagyon szép helyzetet, Tóth Gergő passzát Németh Attila húzta a kapusra, ebből a helyzetből megszereztük első emberelőnyünket. A felállás jól ment, voltak lövések is, de igazi nagy helyzet nem alakult ki. Magosi Bálint kiugrás helyett 2 percre leült, jól védekeztük ki az első hátrányt. A harmad nem korbácsolt túl nagy érzelmeket, a végén ugyan még egy előnyt kapott a Fehérvár, amelyben több jó lövőhelyzete volt, de gól nem született, zsinórban a negyedik harmadban őrizte meg kapuját a góltól a Bolzano.

A középső játékrészben gyorsan előnybe került a dél-tiroli együttes. Előbb ember-, majd nem sokkal később gólelőnybe is. Naglich kiállítását Santorelli használta ki. Jól kapta a korongot a kék vonalról, útjába csak beletette ütőjét, és 1-0-ra vezetett a Bolzano a 23. percben. Pillanatokkal később Sertich rossz keresztpasszával a Bolzano 2-1-et alakított ki, Insam egy szóló végén az oldalvasat lőtte szét. Megrogytunk, másfél percen belül Gander vert be egy kipattanót, 0-2 állt a táblán a 24. percben. Továbbra is voltak gondjaink, és komoly szerencse, hogy a 0-3 helyett 1-2-re módosult az állás. Több olasz helyzet után Naglich és Sarauer hozta össze a szépítést. Előbbi kapuvasa után utóbbi lőtt a kapuba. Egész pontosan fogalmazva úgy szerzett gólt, hogy korongja a levegőben néhány centiméterrel jutott túl a gólvonalon. Szabad szemmel megállapíthatatlan volt, hogy gólt ért-e a lövés, Dremeljék videóbírózást követően középre mutattak. 1-2 lett az állás a 27. percben, Sarauer góljával. Az előző gólunkat több mint 98 perce lőttük a Bolzanónak.

A 30. perctől harcmodort váltott a Bolzano, elkezdtek középerősen letámadni. Ez nem ízlett a Volánnak. Elbizonytalanodott a hazaiak korongkihozatala, miközben a középpályán is sok lett a pontatlan passz. Ekkor Bálizs bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ebben a harmadban nem dőljön el a meccs. A hajrában kétszer is közel jártunk az egyenlítéshez, a 34. percben Sarauer, majd a hajrában Benk lőhette volna be a második Fehérvár-gólt. Nem lőtte. De egy szavunk nem lehetett, mert egy gól hátránnyal megúsztuk ezt a 20 percet.

A harmadik harmadra két kérdés maradt. A fontosabb, hogy az előző két volános playoffidényhez hasonlóan ezúttal is sikerül-e meccset nyerni. A másik pedig hogy a negyedik negyeddöntő meccsen megszületik-e az első magyar játékos által lőtt gól. Merthogy az eddigi hármon mindössze két gólpasszt jegyzett magyar hokis, Kovács Csaba és Hetényi Péter révén.

Jól kezdtük a záró harmadot, de ez a szakasz csak olyan 3 percig tartott. Előbb saját nagy hibáját javította Bálizs parádésan, majd Nicoletti hűtötte le a várakozásokat. A 46. percben takarásból kilőtte a hosszú sarkot, ismét kétgólosra változott a hátrány. Mihály Árpád az 50. percben nagyon közel járt a szépítéshez, de Hübl megfogta. Talán egy ember volt ekkor a csarnokban, aki biztosra vette, hogy fel tud állni a hazai csapat a hátrányból, Tokaji Viktor mondta ezt a játékmegszakítás során készített Sportklub-interjúban.

A szurkolótábor az eredménytől függetlenül végig buzdította kedvenceit, teljes joggal, az erre a szezonra elvárható eredményt felülmúlták, a rájátszás szó szerint csak ráadás volt. És jól tették a szurkolók, a csapat meghálálta ezt. Mert az 52. percben a kisebbik kérdésre igenlő válasz született. Németh Attila egy olasz védelmi hiba után korongot szerzett és óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. 3-2-re módosult az állás. Fél percen belül kétszer is egyenlíthettünk volna, de Mihály mindkét helyzeténél hárított Hübl. Tom Pokel azon nyomban időt kért.

Villámgyors Banham-szóló futott a jégen az 54. percben, három olasz ellenfelet korcsolyázott le, de kimaradt a helyzet. Az 55. percben máris ott volt az egyenlítés. Hetényi Péter vitte be tanári módon a korongot a harmadba, fordult egyet, majd ellőtte a korongot, amelybe Benk András szúrt bele a kapu előtt, a korong tökéletesen pattant fel a bal felsőbe. Benne maradt az ütés a Bolzanóba, továbbra is a Fehérvár irányította a meccset, jöttek a hazai támadások.

Az 58. percben elrutintalankodtuk a meccset. Egy kétes tilos befújására vártunk, de megvolt a korong, amit eladtunk, az olaszok megköszönték, és beverték a negyedik góljukat.

Búslakodásra nem volt ok, ezt érezte a közönség is, és hatalmas ünneplésben részesítette a játékosokat a vereség ellenére is. Nagyon szép jelenet volt, ahogy a két csapat edzői is végigmentek és kezet fogtak az ellenfél játékosaival.

A Sapa Fehérvár AV19 2013/14-es EBEL-szezonja véget ért, két hét múlva még három Magyar Kupa-mérkőzés vár a csapatra. A válogatott kerettagok mostantól kezdve zavartalanul készülhetnek az áprilisi világbajnokságra.

EBEL, 3059 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hribar, Johnston.
Bálizs: 87,1% (Hetényi Z.)
K
Hübl: 90,3% (Hell)
Sertich, Jackman, Yellow Horn, Sarauer, Naglich
1
Egger, Nicoletti, Santorelli, Sharp, Strömberg
Varga, Szirányi, Kovács, Benk, Németh
2
Piché, Tomassoni, Pance, Whitfield, Laliberté
Pozsgai, Kiss, Mihály, McGregor, Banham
3
Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander
Hetényi P., Tóth, Nemes, Magosi
4
Miglioranzi, Esposito A., Zisser, Schofield, Esposito J.
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tom Pokel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:19 HCB PP Santorelli Piché Strömberg
0-2 23:51 HCB Gander Zisser Bernard
1-2 26:24 FHA Sarauer Sertich Naglich
1-3 45:57 HCB Nicoletti Gander Egger
2-3 51:06 FHA Németh Kovács Benk
3-3 54:07 FHA Benk Hetényi P.
3-4 57:07 HCB Egger Gander
31 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 4
Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum