Fehérvár?Bolzano 2-4

   

Nagyot küzdött egy erősebb és jobb csapat ellen a Fehérvár, de nem volt meg a kellő erő, ennél még jobb játék kell az első rájátszásgyőzelemhez. Az első harmad kétgólos hátrányát nem lehetett ledolgozni. Összesítésben 2-0-ra vezet az ellenfél.

Nem túl nagy iramban és nem túl keményen kezdték a csapatok a negyeddöntő második mérkőzését. Úgy tűnt, a hosszú első mérkőzés és a félnapos buszozás után mindkét fél kényelmesebben akart hokizni az elején. A letámadások sem voltak intenzívek, mégis úgí tűnt, mintha az olasz csapat jobban ismerné a kapu felé vezető utat. Egy kontra végén Magosit állította ki a játékvezető könnyű kézzel, de nem alaptalanul. (Mindazonáltal meglepő, hogy Dremeljnek az előző fehérvári meccs ezen hibája után muszáj volt újra Székesfehérváron munkát adni.) A Bolzano ezúttal kihasználta az első emberelőnyét, egy kapu mögött a hosszú oldalra átpattanó korongot Ziga Pance rutinosan lőtte kapura háttal állva is, Hetényi Zoltán lábbal még nem ért át. 1-0-ra vezettek, ismét korán vezetést szereztek.

A folytatásban sem sikerült felpörgetni a ritmust, ekkor ez már elsősorban a Volán feladata lett volna. Marty Raymond többször is jégre küldte a teljes negyedik sort, úgyhogy elképzelhető, hogy ekkor még nem akartuk kiadni erőinket.  A 17. percben végigjátszottunk egy szép támadás, Sarauertól Banhamhez került a korong, aki tanári módon játszott vissza Benk elé. Hübl verve volt, de állt a korong, így a magyar csatár lövése kapu fölé ment. Egyre jöttek a magyar helyzetek, egy perc három is, a legnagyobbat Naglich harcolta ki egy 2-1-es kontrát, de a végét elrontotta.

AVSHCB

Az utolsó percben újabb gól következett, amely bizonyította, hogy a Bolzano erősebb csapat, fizikailag legalábbis egyértelműen. Jackman hiába dolgozta jégbe az ellenfél hátvédjét, Egger, ő a kapunak háttal, estében is behúzta a korongot a kapuba.

0-2-ről folytatódott a meccs, és jó volt látni, hogy a hazai csapat felpörgött. Két perc alatt kétszer is nagy helyzetet alakult ki Hübl kapuja előtt, a másodikat Bryan McGregor egy halálpontos bal felső sarkos lövéssel fejezte be, nagyon gyorsan szépítettünk. Egy perc múlva Yellow Horn került ziccerbe, de a mamutvégen elakadt a korong. Sikerült nagyon megnyomni az első perceket, sorra jöttek az egyenlítést ígérő akciók.A védekezés értelemszerűen lazult, nőtt a kontraveszély, de az első nagy ellencsapás végét elrontották az olaszok. Ez a játék jellemezte aztán a harmad nagy részét. Mentünk előre, többször helyzet is volt előttünk, de nem sikerült megoldani ezeket a szituációkat. A másik oldalon azonban továbbra is több lehetőség adódott a Bolzano előtt. A 33. percben Pance például az üres kapu mellé lőtt.

Ezt követően ismét több Volán-helyzetet láthattunk, még a negyedik sorunk is be tudta szorítani az ellenfelet, de Piche óriási egyéni akciója nagyon csúnya véget ért számunkra, megszületett a harmadik Bolzano-gól, a 38. percben 1-3 állt a táblán. Így szinte kilátástalan küzdelem ígérkezett a harmadik harmadra.

Az első két percet nem sikerült meghúzni, ám aztán parádés akciókat vezetett a Fehérvár. Előbb Sertich állt a kapussal szemben, majd Mihály vitte végig egyedül a korongot, de egyik ziccerből sem sikerült szépíteni.

A 48. percben egy késleltetett kiállítást nagyon szépen és okosan játszottunk meg, a végén Sarauer ugrott ki, és a kilépő kapus mellett helyezte a kapuba. 2-3. Visszajöttünk a meccsbe, a befektetett energiákat látva teljesen megérdemelten. Sajnos egy percig tartott ez az állapot, Oberdörfer kék vonalasa ellen nem volt szerünk, 4-2-vel vártuk az utolsó tíz percet. Kovács kiváló svájci figurája végén Yellow Horn került ziccerbe, ütőjét megfogták, így kimaradt a helyzet.

Emberelőnyt kaptunk 9 perccel a vége előtt, Magosi harcolta ki. Nyilvánvaló volt, hogy be kell lőni. Az első buli után gyorsan megoldottuk, Banham került helyzetbe, de Hübl mamutja zárta az utat. Ezt követően azonban már felállni sem nagyon tudott a Fehérvár, lecsorgott a két perc. Az olaszok visszaálltak, ölték az időt. A Volán tovább négy sorozott, és jól tette, jöttek a helyzetek. A gólok viszont nem, és így rohamléptekkel haladtak az események a Bolzano győzelme felé. Két perccel a vége előtt Marty Raymond lehozta a kapust, 6 az 5 ellen támadtunk. Szinte végig sikerült felállni, megvolt a helyzet is, de ez megint nem az az este volt, amikor a szerencse megsegítette a csapatot.

A hajó még korántsem ment el, egy váratlan bolzanói győzelemmel kifejezetten jó helyzetbe kerülhet a magyar EBEL-csapat. A sorozat négy győzelemig tart, 2-0-ra vezet a Bolzano.

EBEL, 3482 néző. Játékvezetők: Dremelj, Kaspar, Ettlmayr, Nemeth.
Hetényi Z.: 85,7% (Bálizs)
K
Hübl: 90,5% (Hell)
Szirányi, Jackman, Benk, Sarauer, Banham
1
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
Sertich, Hetényi P., Kovács, Yellow Horn, Naglich
2
Piché, Tomassoni, Pance, Whitfield, Laliberté
Kiss, Varga, Mihály, McGregor, Magosi
3
Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander
Pozsgai, Tóth, Nemes, Németh
4
Miglioranzi, Esposito A., Zisser, Schofield, Esposito J.
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tom Pokel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:07 HCB PP Pance Tomassoni Piché
0-2 19:37 HCB Egger Insam Schofield
1-2 21:46 FHA McGregor Hetényi P. Sertich
1-3 37:05 HCB Piché Pance Whitfield
2-3 47:57 FHA Sarauer McGregor Jackman
2-4 48:57 HCB Oberdörfer Bernard Zisser
21 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum