Pöck nem lesz többet válogatott

 

Ausztria egyik legjobb hátvédje is lemondta a címeres mezt. Ő a második olimpikon, ki így döntött.

Thomas Pöck, a KAC 32 éves védője nem szerepel többet az osztrák válogatottban. Oliver Setzinger után ő a második, aki így nyilatkozott a téli olimpia befejezése óta. A kiváló játékos mindezt a Kleine Zeitungnak adott interjújában jelentette be a nyilvánosságnak. Mint elmondta, döntésében kizárólag magánjellegű okok játszottak szerepet, a szocsi botrány egyáltalán nem. “Sokkal több időt szeretnék a családommal tölteni ? nyilatkozta a kiváló védő ?, itt az idő, hogy mások lépjenek a helyemre.”

Pöck az eddigi egyetlen osztrák védő, aki eljutott az NHL-ig. Összesen 122 meccsen játszott a Rangersben és az Islandersben. A válogatottban 78 alkalommal szerepelt, összesen 5 A csoportos és 1 divízió 1-es világbajnokság, valamint egy olimpia áll mögötte.

Matthias Trattnig ugyan nem zárja ki, hogy valaha szerepel még a nemzeti válogatottban, de egyelőre ő is hiányozni fog a piros-fehér-piros csapatból. Mint a Servus Tv-ben elmondta, nem vonul vissza, továbbra is erősíteni szeretné klubcsapatát, de a válogatottal kapcsolatban sok mindent át kell gondolnia. Ugyanakkor nem zárja ki, hogy akadhat még olyan alkalom, amikor a válogatottban is pályára lép, de ez aligha áprilisban következik el. Trattnig is elsősorban a családjára szeretne több időt szánni, így több mint valószínű, hogy Dél-Koreában nem fogunk találkozni vele.

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum