Nyolcadszor is verni kell a Grazot

   

Bár továbbra is a Fehérvár áll a legjobban a középszakaszban, a szerdai veresége után ezúttal elsősorban a hangulat és a közönség miatt győzelemre van ítélve. Ugyanakkor az már eldőlt, hogy a Fehérvár az utolsó pillanatig saját kezében tartja a sorsát, még egy hazai vereség esetén is.

A Graz elleni eddigi 5 meccsből 4-et nyert a Fehérvár, köztük mindkét hazai meccset.

“A KAC az életéért küzdött és az első bedobástól kezdve ez jelentette a különbséget a két csapat között a szerdai meccsen ? értékelt a hivatalos ligaoldalon Marty Raymond, a Fehérvár vezetőedzője. ? Játékosaim egy része testjáték nélkül próbált meg játszani, és nem volt elég lendület a támadásainkban. A második harmadtól feljavultunk, de nem akart összejönni a második gól.

A graziak felszálló ágban vannak, az utóbbi meccseik jól sikerültek. Ez lesz idén a hatodik meccsünk egymás ellen, nagy meglepetést ilyenkor már nem tudunk okozni egymásnak. Apróságok dönthetnek a meccsen, valamint a fegyelmezettség, az elszántság, a győzelem akarása. Támadásban javulnunk kell és ugyanígy a kapu előtti munkában is.”

AVSG99 2

A Graz kényelmetlen helyzetben van, jelenleg nem kizárólag a saját kezében van a sorsa, a saját két mérkőzését nyernie kell, de ezen kívül még arra is szüksége lesz, hogy a vetélytársak eredményei jól alakuljanak. Ehhez képest a stájer csapat az utolsó 7 meccsét elvesztette Fehérváron, utoljára több mint 3 éve, 2010. december 30-án nyert a koronázóvárosban. Ugyanakkor most jó idegenbeli sorozatban van, utolsó 3 meccsét megnyerte.

Manuel Ganahl így nyilatkozott a Dornbirnnal játszott szerdai meccsről: “A mi szempontunkból tulajdonképpen jó meccs volt. Jól kezdtünk, lőttünk két gólt, aztán vezettünk 3-1-re is, és uraltuk a játékot. Aztán a saját hibáinkkal visszahoztuk őket. Tudtuk, hogy a Dornbirné a liga egyik legerősebb támadósora, mégsem dolgoztunk elég jól a védekezésben, ezzel megkönnyítettük a dolgukat. Végül nyertek is, de egy pontot legalább mi is szereztünk, a pontvesztésünk a végén fájhat még.

Nem egyszerű a kiindulási helyzetünk. Csak magunkra számíthatunk, meg kell próbálnunk a magyarok ellen idegenben nyerni, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből. Mostanában nem ment nekünk jól ellenük, nagyon küzdős, harcos csapat a Volán, erősek otthon, és a középszakaszban eddig messze a legjobbak. De most eljött az idő nekünk arra, hogy nyerjünk náluk, ha komolyan gondoljuk a rájátszást. Feladni biztos nem fogjuk.”

A mérkőzés időpontja megváltozott, a Servus Tv közvetítése miatt 19:30-ra tolódott. Magyarországon a Sportklub Tv-n nézhető élőben a Fehérvár?Graz.

Két fordulóval a vége előtt még rendkívül bonyolult a helyzet. Ebben a pillanatban biztosan az állapítható meg, hogy ha a Fehérvár 2 meccsen legalább 3 pontot szerez, akkor nem kell számolgatnia, ott van a legjobb 8 között. Az is biztos, hogy ha pénteken nyer a Volán és nem nyer a Klagenfurt Ljubljanában, akkor máris playoffos a magyar csapat. Minden más esetben vasárnapra marad a döntés. Az is biztos, hogy ha a Graz minden pontot elvisz Székesfehérvárról, akkor is Marty Raymondék kezében marad a továbbjutás kulcsa, annyit már elért a Fehérvár, hogy az utolsó körig versenyben marad. Ez esetben azonban nyerni kell Dornbirnban, ugyanakkor megnyugtató, hogy a dornbirni siker önmagában garantálja a rájátszásba jutást.

A következő szempontok döntenek a helyezésekről, sorrendben:

1. A szerzett pontok száma
2. Egymás ellen szerzett pontok száma
3. Egymás elleni gólkülönbség
4. Egymás ellen lőtt több gól
5. Jobb gólkülönbség a kistabellában (ez három vagy több csapat azonos pontszáma esetén lép életbe, két csapatnál a 3. pont dönt)
6. Jobb gólkülönbség a hatcsapatos tabellán
7. Több lőtt gól a középszakaszban
8. Ligakoefficiens (a sorrend: KAC, G99, AVS, DEC)

Minden esetben a középszakasz tabellája számít, itt az alapszakasz már egyáltalán nem játszik.

Az EBEL-től kapott dokumentumban a még versenyben lévő 4 alsóházi csapat összes egymás elleni kombinációja végigböngészhető. Ebből kiszámolható, hogy bármilyen rosszul is alakuljanak a dolgok pénteken, a Dornbirn 60 perc alatti legyőzése vasárnap mindenképpen elég a nyolcba kerüléshez.

Ez az állás 8 középszakasz-fordulót követően:

EBEL PO holtverseny

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum