Munkafüzetet kaptak a magyar lányok

   

Kanada és Szlovákia ellen készül a budapesti női U18-as világbajnokságra a magyar válogatott. Már csak alig három hét van hátra a vb-ig, bőven van még tennivaló.

“Nemrég készítettünk egy kiadványt, egy kis munkafüzetet a sportpszichológusokkal közösen a női stábbal ? mondta Gömöri Csaba, a női U18-as válogatott edzője. ? Ilyen még sosem volt kis hazánkban, ebben is úttörők vagyunk. Ez elkészült “Csoda a jégen” címmel és minden női játékos megkapta, de ezen kívül a szövetség támogatta, így jóval több példányban jelent meg. Ezeket a fiú utánpótláscsapatok, válogatottak is használhatják és beszerezhetik majd, például elérhető lesz ingyenesen, természetesen a Metodikai Központban is, és hasznos lehet a pszichológiai és mentális felkészülésében a válogatottaknak. Nekünk volt anno az ötletünk a sportpszichológia, mi vettük bele a felkészülésünkbe, és sokat segítettek a hölgyek.

Március 8-án és 9-én összetartást rendezünk, aztán 10-én és 11-én Szlovákia U18-as válogatottja ellen lépünk jégre. Még egy U23-as válogatott mérkőzés vár lányainkra, az UTE ellen játszunk, az időpont még ismeretlen. Március 19-én megindul a közvetlen felkészülés, 21-én Kanada ellen játszunk a Jégpalotában 15 órától, 22. pihenőnap, 23-án pedig Svédország ellen kezdünk a világbajnokságon.”

A munkafüzetből megmutatjuk kedvcsinálónak az előszót:

“Jelen kiadvány egy összegző könyv, egy hasznos munkafüzet vagy akár egy napló. Rólatok és a szeretett sportágatokról, a jégkorongról szól. A fejetekben megszülető és cikázó ezernyi gondolatról, azok hasznáról és káráról. Egyéni- és csapatcélokról, koncentrált munkáról és koncentrált pihenésről. Rengeteg munkát végeztek szárazon és jégen, és ezeknek megvan a gyümölcse, folytassátok! Ez a könyv azért született, hogy segítségével a fizikai munkára, a megtanult és begyakorolt taktikára feltegye a koronát, belőletek, mint megismételhetetlen egyénből a legtöbbet és legjobbat hozza ki.

A magyar női jégkorong eddigi legnagyobb ünnepére készül. Budapest 2014 márciusában otthont ad a legnagyobb hokinemzeteknek, hogy a világ legjobbjai megméretessenek egymással. Ti pedig főszereplői vagytok e nemes csatának. Dolgunk akad még bőven. A készülődés egyre feszesebb, egyre élesebb. Fogadjátok és forgassátok ezt a könyvet nap mint nap, tanuljatok belőle! A kérdéseknél legyetek őszinték magatokhoz, írjatok bele, húzzátok alá, emeljétek ki… használjátok! Meglátjátok, ez a fajta munka is meghozza gyümölcsét!

Köszönjük a szerzőknek, hogy részt vállaltak a felkészítésben, köszönet a tapasztalt játékosoknak őszinte véleményeikért és köszönjük a Magyar Jégkorong Szövetségnek, hogy támogatta a könyv elkészültét!”

női18vb

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum