Dab.Docler?Brassó 3-2

   

Megint több helyzete volt, de ezúttal nyert a DAB. 1-1-re áll mindkét MOL Liga-elődöntő.

Jobban kezdett a DAB, mint szerdán, igaz ez akkor is, ha az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, a második percben Molnár ment el szólóban egy egyszerre okos és szerencsés cserét követően, ám Sevela a helyén volt. A Dab.Docler igyekezett nagyobb tempót menni, mint előző nap, ami sikerült is, de helyzeteknél tovább nem jutottak. Az Acélbikáknak továbbra sem ment a gólszerzés, a befejezéseknél rendre becsúszott egy-egy hiba. Így volt ez a 3. percben is, amikor előbb szimpla, majd kettős előnybe került a DAB. A közel másfél perces előnyben nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, ám Polc rendkívüli stabilitás adott csapatának, a védők pedig az egész harmad folyamán uralták a saját kapujuk előtti területet: sem bot, sem ember nem lehetett jégen Polc előtt. A harmad felénél Piszarenkót szórták ki, a hátrány első másodperceiben kis híján a Brassó szerzett gólt, de Virág helyzeténél üggyel-bajjal hárított az újvárosi védelem. A harmad legnagyobb helyzetét Galanisz ütötte kapuvasra, majd az utolsó két percre emberelőnybe került a Brassó, Gröschl lőtte ki tiltott helyen a játéktérről a korongot. Hajszál híja volt a brassói vezetésnek, Wehrs keményen meglőtt passzába Saluga tette bele nagyon ügyesen az ütőjét, a korong centikkel kerülte el a hazai kaput. Gól nélküli döntetlennel ért véget az első harmad.

Peterdi-szólóval kezdődött a második játékrész, de védője beérte, szorongatott helyzetből elengedett lövését magabiztosan hárította Polc. Újvárosi attakokkal folytatódott a harmad, de továbbra is minden helyzet kimaradt, a Brassónak ugyanúgy nem jutott ideje a támadások építésére, mint egy nappal korábban. A 25. percben a hazaiak elhoztak egy korongot a Brassó harmadában, Peterdi egyből Jabornikhoz passzolt, aki elemi erővel lőtte be a korongot Polc és a kapuvas között. Nem sokkal később ismét Virág Csanád okozott jelentősebb zavart a hazai kapu előtt, a kontrából Peterdi és Azari ment el, előbbi ellőtte, Polc lenyelte a korongot. A meccs felénél Pavuk kevergetett a brassói harmadban, majd a kapu mögé bekormányozva magát passzolt az érkező Somogyihoz, aki második próbálkozásra már beütötte a korongot Polc és a gólvonal mögé, ezzel 2-0-ra vezetett a Dunaújváros. Nem sokáig örülhettek azonban a hazai szurkolók, egy perc múlva Molnár lépett ki és szerzett gólt, újra szorossá téve a meccset. A 38. percben újra a Pavuk, Somogyi játékkapcsolat működött, amelynek végén Somogyi lőtte saját maga második, csapata harmadik gólját.

A záró húsz percre a Brassó mindent egy lapra feltéve jött ki, és az korán meg is hozta az eredményét. A második percben Gliga lépett ki, befűzte Erdélyit, majd ellőtte a korongot Sevela mellett is, 3-2-re módosítva az állást. A góltól lekerültek a terhek a Brassóról, minden energiájukat mozgósították az egyenlítés érdekében, és néha be is szorították a hazaiakat. Emellett nagyon átgondolt cseréik voltak, a laikusnak többször a lett?kanadai meccs egyik jelenete jutott az eszébe, amelynek végén a lett egyenlítő gól is született. Mindent összevetve a harmad brassói irányítással telt, a vendégek bebizonyították, hogy nem csak a romboláshoz, de az építkezéshez is van ötletük és erejük. Mivel több gól a meccsen nem esett, mindez inkább arra nézvést volt irányadó, hogy a DAB-ra Brassóban is komoly percek várnak, főként ha nem javít a helyzetkihasználásán. Ezzel együtt megérdemelten nyert a meccs nagy részében jobban játszó Dab.Docler.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Ma nagyon keményen megküzdöttünk minden gólért, amit szereztünk. Fontos volt, hogy mi lőttük az első találatot. Úgy érzem, elindultunk felfelé, de még egy kicsit feljebb kell pörögni, be kell dugnunk az orrunkat a koszba, mert ez nem egy szépségverseny, hanem egy nagyon kemény csata!

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): Megint sikerült egy szoros meccset játszanunk az alapszakasz elsővel. A második harmadot nagyon elrontottuk, ott komoly nyomás nehezedett ránk. Kint Brassóban új meccs kezdődik!

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soós, Juhász.
Sevela: 95,2% (Kiss T.)
K
Polc: 93,9% (Fülöp)
Lindgren, Huba, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Wehrs, Nagy Cs., Molnár, Saluga, Dornic
Hruby, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Azari
2
Mastaleriu, Hietamaki, Zsók, Virág, Gliga
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Contois
3
Piszarenko, János, Péter R., Imecs, Petres
Szepessy M., Magosi, Papp, Léránt, Szabados
4
Bálint, Márton
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:54 DAB Jaborník Peterdi Galanisz
2-0 30:26 DAB Somogyi Pavuk Contois
2-1 31:37 BRA Molnár Saluga
3-1 37:36 DAB Somogyi Jaborník Pavuk
3-2 41:21 BRA Gliga Mastaleriu Zsók
49 Kapura lövések száma 42
2 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum