Így tréfálta meg Nolan honfitársait

 

Ted Nolan és a lett válogatott pofonegyszerű trükkel verte át a teljes kanadai védelmet.

Az olimpia szerdai elődöntőinek egyikén Lettország Kanadával játszott. Az előzetesen jóval esélyesebb észak-amerikai válogatott végül a vártnál sokkal nagyobb kínok közepette, mindössze 2-1-re tudta legyőzni riválisát. Kanada a 14. percben szerezte meg a vezetést, a lettek azonban nem estek kétségbe, hanem két perc múlva egyenlítettek. Nem is akárhogyan! A napvilágot látott felvételek alapján szerintünk egyértelműen tudatos figura végén sikerült átjátszani a komplett kanadai védelmet.

Egy lett harmadban történt bedobást hozott el Sprukts, a korongot kipasszolta a bal szélen álló Kuldának. Eközben az ellenkező, kispad felőli oldalon a jobb oldali védő elment cserére, helyére a cserepad másik végén azonnal beugrott a csatár Darzins, azonban majdnem tíz méterrel előrébb, mint ahol társa elhagyta a jeget. Így könnyedén korcsolyázott be a védelem mögé. Azonnal kapta is a zsugát Kuldától, amivel egyedül törhetett Price kapujára, nem is hagyta ki a ziccert és megszerezte az egyenlítő találatot országa válogatottjának.

Kanada végül hét perccel a rendes játékidő letelte előtt, emberelőnyből tudta csak megszerezni a győztes találatot a hősiesen küzdő és igen fifikás lettek ellen. Az eset pikantériája, hogy a lett válogatottat a Buffalo Sabres kanadai állampolgárságú edzője, Ted Nolan vezette.

A lettek kevésbé elegáns módon is mindent megtettek a győzelemért, erről tanúskodik egy visszajátszásból készített animgif, melyen látható, hogy egy alkalommal az egyébként kiválóan védő Gudlevskisen is áthaladt már a korong, amikor egy lett hátvéd, név szerint Kristaps Sotnieks a gólvonalon túlcsordulni igyekvő korongot megfogta és behúzta a kapusa alá. Szőrös szívű kanadai kommentárok szerint ráfogott a korongra, így egyértelműen büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum