Az olimpia vesztesei

 

Természetesen mindenki az, aki nem nyert aranyérmet Szocsiban, ám a legrosszabbul azok a játékosok jártak, akik sérülés miatt hosszabb-rövidebb időre a lelátókra kényszerülnek.

Az ötkarikás torna legszerencsétlenebb játékosa egyértelműen a súlyos térdsérülést szenvedő John Tavares és a hátával bajlódó Henrik Zetterberg. Az Islanders és a Red Wings csapatkapitányát nagy valószínűség már csak akkor láthatjuk, ha mindkét társaság bejut a playoffba. Erre a Szigetlakóknak gyakorlatilag nincs esélyük vezérük nélkül, a rájátszást jelentő helytől 12 pontos távolságra vannak. Azt a nyolcadik helyet pedig éppen az a Detroit foglalja el, amely 22 év után először maradhat le az egyenes kiesés szakaszról. Hogy a detroitiak mennyire nincsenek biztonságban, jól mutatja, hogy a Columbus, Ottawa, Washington hármas mindössze egy, a Carolina, New Jersey kettős pedig három ponttal van lemaradva tőlük.

Tavares Sochi

Nagyon nem járt jól az olimpiával a Rangers sem, amely norvég játékosát, Mats Zuccarellót vesztette el 3-4 hétre. A Parkőrök jelenlegi legponterősebb játékosa az Ausztria elleni találkozón egy lövés blokkolása következtében kéztörést szenvedett. Visszatérést március közepére jósolják az orvosok. A “hobbit” pótlását cserével akarja megoldani Sather mester, aki kész áruba bocsátani a csapatkapitányát, Ryan Callahant is.

A rájátszásért folytatott harcból már a szezon felénél bőven kiszállt a Florida, ám így sem örülnek, hogy elvesztették két húzóemberüket, Aleksander Barkovot és Tomás Kopeckyt. Előbbi térdsérülést, utóbbi agyrázkódást szenvedett, mindketten egyelőre  meghatározatlan ideig sérültlistára kerültek.

A Columbus bokasérülés miatt 2-3 hétig nem számíthat Fjodor Tyutyin szolgálataira. A Jackets egyik legjobb hátvédje, aki mindkét speciális egység alapemberének számít csapatában, nagyon fog hiányozni a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Kétszeresen főhet a feje a Vancouver vezetőségének Ryan Kesler miatt. A kisebbik problémának az látszik, hogy a csatár egy-két hetet kénytelen kihagyni kézsérülése miatt. A nagyobbik az, hogy állítólag Keslert elcserélné a Canucks a cserestop előtt, de egy sérült játékos veszít az értékéből, így nyilván nem kapna annyit a kanadai csapat, mint amennyit szeretne.

A sérülések miatt, még ha furcsa is ezt kimondani, a legszerencsésebb helyzetben talán a Pittsburgh érezheti magát . A Pingvinek jelenleg 16 pont előnnyel vezetik a Metropolitan csoportot, így Paul Martin hiánya alapjaiban nem fogja megrengetni a csapatot. A Pens bekkje szintén egy kézsérülése miatt 4-6 hetet kénytelen kihagyni, ám még a playoff előtt visszatérhet, így harcba szállhat a Stanley Kupáért.

Hamarosan visszatérhet viszont az olimpiát sérülés miatt kihagyó három sztárjátékos, Marian Gaborik, Henrik Sedin és Steven Stamkos.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum